Emrullah Nergiz

Emrullah Nergiz

Ayrışma değil, birleşme vakti

Ayrışma değil, birleşme vakti

Belirsizlik sona erdi. Türkiye önü açık bir şekilde yoluna devam ediyor.

Türk Milleti çok akıllı bir halk…

Şefkat tokadını öyle ölçülü attı ki ardından gelen kucaklama resmen sımsıkı oldu.

5 aylık reklam arası sona erdi. Yeniden heyecanlı bir aksiyon filmi sahne aldı.

Peki, bu sürece nasıl gelindi?

İlk peşin hakkı teslim edilmesi gereken kişi Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dır. Siyasi zekâsı ve dehasıyla daha ilk günlerden koalisyon fikrine sıcak bakmadı. Ve bugünleri hazırladı.

8 Haziran gününü unutmamalı Ak Partililer. 1 hafta boyunca kendine gelemeyen eşekten düşmüş, at tepmişe dönen bir hal almıştı insanların çoğu. Pişmanlık hat safhadaydı ama elden de hiçbir şey gelmiyordu.

O gün “kaderin üstünde bir kader vardır” paylaşımları yapanlar bugün tecellisini gördü.

Devlet Bahçeli, hiç kimsenin anlamadığı ve sanırım yıllarca da anlayamayacağı bir inatla koalisyondan uzaklaştı. Hatırlayın 8 Haziran haftası AK Parti tabanına en uygun gelen formül AK Parti – MHP koalisyonu değil miydi?

Oysa Sayın Bahçeli daha 7 Haziran akşamı kapatmıştı buna kapıları.

Resmen dumura uğradı MHP. Milletle ters düşmenin bedelini en ağır şekliyle ödedi. MHP, bu ülkenin partisi ama ülkenin değerleri ile ters düşmemeli hiç kimse.

Ne kadar ilginç... Seçimlere giderken ağızlarını açmayan muhalefet liderleri seçim akşamı hezeyandan sonra hep bir ağızdan “bu normal bir seçim değildi, olağanüstü şartlat vardı, AK Parti devlet imkânlarının kullandı vs.”  şeklinde mazeretler üretmeye koyuldular.

Ee o zaman sormazlar mı adama 7 Haziran gecesi siz sevinç naraları atarken AK Parti devlet imkânlarını kullanmamış mıydı?

Muhalefet partileri, artık AK Parti yani milletle ters düşerek bir yere varamayacaklarını anlamalılar. MHP en çok AK Parti’ye omuz verdiği zamanlarda artırdı oyunu. CHP’de öyle. Bakın Deniz Baykal’ın Erdoğan’ın vekil seçilmesine katkı sağlamasından sonra oylarını ilk seçimlerde artırmıştı. Uzlaşma kültürü bu demek.

Bu millet sizden birlik beraberlik bekliyor. Yapıcı muhalefet bekliyor. Kendilerinin bile inanmadığı 17-25 davasına şimdi MHP ne kadar inanacak? Bu memlekete Topkapı Sarayı yapılmış, Dolmabahçe Sarayı yapılmış. Beştepe yapılsa ne olacak? Kasetlerle partinizi delik deşik edenlerle saf tutmak bu sonucun en büyük sebebidir.

Halk artık yapıcı ve ülkesini destekleyici muhalefet istiyor.

 

AK Parti’ye gelince. Bu zafer sonuna kadar hak edildi. Millet terör belasından kurtulmak için ve ekonomik göstergelerin iyileşmesi adına oyunu istikrara verdi.

AK Parti bu saatten sonra verdiği vaatleri bir bir yerine getirmeli. Ve en çok dar geçimli vatandaşla ilgilenmeli. Doğu ve Güneydoğu’ya özel çalışmalar yaparak oranın insanını HDP’nin ellerine bırakmamalı. Toplum adına asla bir ayrışmanın değil birlik beraberlik içinde olmanın vaktidir artık.

 

AK Parti’yi bu saatten sonra kendi içindeki fitne dışında hiçbir şey yıkamaz. Bu fitneye sebep olabilecek kişiler, kurumdan en hızlı şekliyle ayıklanmalı. Bugün ayakları yerden kesme ve rehavete kapılmalı günü değil. Milletin umudu olmak kolay değil. 8 Haziran asla unutulmaması gereken bir tarih. Herkes için.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Emrullah Nergiz Arşivi
SON YAZILAR