Uğur Özteke

Uğur Özteke

BAŞKAN KALE’Yİ DİKKATLİ İZLEYİN…

BAŞKAN KALE’Yİ DİKKATLİ İZLEYİN…

Bugün yazımıza Cihanbeyli’den başlayıp Valimiz Canbolat ve Başkan Uğur İbrahim Altay’ın 29 Ekim Bayram arabasına kadar bazı konulara değinmek istiyoruz.

Önce izninizle Cihanbeyli ve Başkan Mehmet Kale diyelim.

…………………..

Gençlik yıllarımdan bu yana özellikle 80 öncesinin lise yılları ardından üniversite yılları. Tabii bu arada gazetecilik mesleğimizin en hızlı, saf, temiz yıllarım.

80 öncesi Türkiye’si belki de pek çok okurumuzun yaşamadığı yıllarda bana Cihanbeylili, Kululu, Yunaklı denildi mi korkardım. Aslında buranın insanları ile hiçbir iş birliğim olmasa da etnik kimlik olarak Kürt denildi mi bir değil üç adım uzak dururdum.   

Lisede Kürt arkadaşlarım oldukça şaşırmaya başlamıştım. Çünkü benim o Kürt arkadaşlarımdan hiç beni satan, bana ikili oynayan, başı bir yere af edersiniz poposu öbür yana gidenlerden değil idi. Ne kadar Kürt kökenli Cihanbeylili, Kululu, Yunaklı ile arkadaşlık yaptım ise inanın onlarla hâlâ arkadaşım ve de hâlâ dostum. Komşum bile Kürt.

Aradan yıllar geçse de ben onlardan bazılarını telefon rehberime şöyle kaydetmişim “Kürt Ahmet, Kürt Kemal….”

Onları tanıdıkça beynimdeki ve gönlümdeki Kürt kavramı da değişiyordu.

……………

 O yıllardan bu yıllara doğru geliyoruz.

Son yerel seçimler öncesi Cihanbeyli’den de farklı haberler farklı detaylar geliyor. Mesela bu dönemde PKK’yı temsil eden parti Cihanbeyli’yi de almak için düğmeye basmış. Ankara’da şöyle bir hedef belirlemişler. Ankara’ya en yakın ilçeye (Yani Cihanbeyli’ye) bayrağımızı dikeceğiz (!)

İşte bu ve buna benzeri güçlü istihbaratı bilgiler geldikçe bu bölgedeki siyasi çalışmaları daha dikkatli izlemeye başladım.

Bu arada Sayın Mehmet Kale ile tanıştım. Başkan da ilk ve en çok dikkatimi çeken özelliği samimiyeti oldu. Bu dönemde gerçekten AK Parti ile dönemin Kürtçü parti kıran kırana bir mücadeleye girdiler. Öyle ki ilçede bazı sokak ve caddelere Türkiye Cumhuriyeti’ni temsil eden kırmızı plakalı otomobiller bile çekilen halatlar yüzünden giremiyorlardı. Tam bu noktada MHP’de ne ölçüde nasıl bilmiyorum(!) AK Parti’ye dolayısı ile Başkan Kale’ye omuz desteği veriyordu.

Sonuçta Cihanbeyli’de AK Parti ve Başkan Mehmet Kale seçimi kazanan taraf oldu.

İşte Sayın Kale’nin yeni imtihanı belki de en zorlularından biri yeni başlıyordu. Başkan seçim alanlarında söz vermediklerini dahi tek tek yerine getiriyordu. Öyle ki en Kürtçü bölgesinden en Türkçü mahallesine kadar siyasi görüş mezhep cemaat ayırımı yapmaksızın çöp bidonu koymaktan futbol takımına destek olmaya kadar hizmeti adaletli bir şekilde sunuyordu.

………….

Düne geldik. Belki de son beş yılda ikinci kez Sayın Başkan Kale ile birlikte idik. O ilk tanışma gönümüzden düne aramızda değişmeyen ve kaybolmayan saygı, sevgi, hürmet ve de samimiyetten saç kılı kadar eksilme yoktu. Tek kelime ile “Adam gibi adam” idi Sayın Kale.

Türkiye’de partisi ve görüşü ne olursa olsun Belediye Başkanları mutlaka başarılı olmuşlar ve de başarılı olmak için çalışmışlardır.

Sayın Başkanın hizmetlerini bugün bütün gazetelerde okuyacaksınız, televizyonlarda izleyeceksiniz, radyolarda dinleyeceksiniz. Biz işin oralarında değiliz. Başkan 90 yılda yapılamayanları nasıl yaptıklarını hem de para pul dilenmeden nasıl becerdiklerini ayrıca AK Parti yeniden aday gösterirse nasipse de yeni dönemde de Başkan olursa beş büyük projesini yazılmamak kaydı ile duyuruyordu.

Ben ise şahsen iki zıt kutbun geçlerinin kahvedeki oyunlarından futboldaki mücadelelerine, askıdaki ekmek kampanyasına destekten, şehit çocuklarına sahip çıkmadaki kardeşliklerine ve bu noktaya gelişlerinde Başkan Kale faktörüne bakarım ve bu Başkan’a sonuna kadar Başkanlıktan sonra da adamlığına şapka çıkartıyorum.

BAYRAMDAKİ BU PROTOKOL

ARABASI HİÇ DİKKATİMİ ÇEKMEMİŞTİ

Her zaman her yerde yüksek sesle itiraf ediyorum ve kendilerine olan sevgimi saygımı ise haykırıyorum “Bizim okurumuz dikkatlidir, hassastır, duygusaldır, Konya ve ülke sevdalısıdır” diye…

İşte 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları daha yeni bitmişti. Okurlarımızdan Taner Bey şöyle bir kısa not ve şu fotoğrafı bizimle paylaşıyordu; “Uğur Bey, az önce haber sitenizdeki 29 Ekim bayram haberini okurken çok üzüldüm. Bayram töreninde Sayın Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkanımızın halkı selamlarken bindikleri araba hiç olmamış. Bari bir tek Türk bayrağı taksaydılar. Daha önceki bayram törenlerinde üstü açık bir aracımız vardı çiçeklerle donatılmış önünde de flamalı bayrak aracı. Bunu siz de dahil herkes bilir. Şehrimizi yöneten insanlarımızın bu bindikleri araç hiç yakışmadı şehrimize.”

foto-1-512.jpg

Dedik ya fotoğrafa bakınca kendime hem kızdım hem de utandım. Bizim dahi göremediğimiz bizim temiz yürekli engin ufuklu okurumuz haber sitesinden görüyordu.

 

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Masallar, küçükken uyuyana büyüdüğümüz zamanda uyanana kadar sürermiş.

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Direksiyonda hem cep telefonu ile konuşup hem de ısrar ve inatla sol şeridi işgal etmediğimiz zaman daha iyi ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR