Uğur Özteke

Uğur Özteke

Belediye bu kavşağı göz ardı etmemeli

Belediye bu kavşağı göz ardı etmemeli

Yavaş yavaş bayram haftasına girdik çok şükür. Kazasız belasız en iyi şekilde bayramı da hep birlikte görebilmeyi ümit ediyoruz. Tabii ki hayırlısı ile.

Biz yerel gazeteci kimliğimizle boyumuzu posumuzu, kilomuzu bilerek(!) haddimizi aşmadan yerel konulara değinmeye devam ediyoruz. Tabi ki bunda en büyük destekçimiz dahası her şeyimiz sizlersiniz.

Değerli okurlarımız bize inanan güvenen insanlarımız.

Bugün yakından tanıdığım çok ufuklu kişilikli ve de başarılı bir abimizin bize anlatmadığı ama yazarak dahası bizzat fotoğraflayarak zahmet edip gönderdiği bir konuyu köşemize taşımak istiyoruz.

Ne yalan söyleyeyim ben bu kavşağı çok nadir kullanırım.

Bu kullanımlarda da abimizin dikkat çektiği iki şey hafızamda kalmıştı. Birincisi şirket ve firmalarımızın işçilerini taşıyan servis otobüslerinin kavşak içerisinde indi bindi yapmaları, ikincisi ise bu bölgedeki trafik ışıklarına özellikle tonajlı büyük araçların hiç riayet etmemeleri.

Neyse izninizle önce biz hem abimiz hem de sıkı okurumuz olan büyüğümüzün yazdıklarını ve çektiği fotoğrafları sizlerle paylaşmak istiyoruz.

“Uğur Bey, burası Ankara, İstanbul ve Aksaray yollarının kesim noktası malum Çimento Kavşağı olarak bilinen yer. Bu kavşak şehir yollarının birleştiği önemli bir nokta. Novada Outlet 3. Hava jet Üssü geçişlerine ise yaklaşık 1 kilometre mesafede.

foto-1-312.jpg

Son bir yıldır sürekli bu kavşağı kullanıyorum ve trafik yoğunluğu, MOBESE olmaması, özellikle Beton fabrikaları yönündeki bağlantı hattı sürekli toz, beton mikserlerinden dökülen cüruf ve döküntüler bir de bunlara ilave yoldaki kalıntılar yüzünden büyük sıkıntı yaşanıyor.

foto-2-275.jpg

Özellikle Çimento hattından gelip kavşak lambasına gelindiğinde tretuvar ve refüjlerin ya olmadığı ya da kırık dökük halde olduğu görülüyor.

foto-3-185.jpg

Bu hattın sağ tarafı ise komple toz toprak, mucurlar ile ve hiç bir çevre düzenlemesi olmayan hali ile de görüntü kirliliği oluşturuyor ve Konya’mıza kesinlikle yakışmıyor.

foto-4-114.jpg

Kavşak yol ve çevre düzenlemesi konusunda Konya Büyükşehir whatsapp hattına ve Selçuklu Belediyesi hatlarına şikayetimizi ilettik. Ama olumlu olumsuz bir geri dönüş ve herhangi bir çalışma yapılmadı.

foto-5-066.jpg

Ayrıca bu kavşak hattında sabah ve akşam organizeye gidip gelmekte olan servislere binen işçiler riskli bir ortamda bekleme ve indi bindi yapmak zorunda kalıyorlar. Her gün burada ortalama en az 100 kişi indi bindi yapıyor.

foto-6-028.jpg

Mobese olmadığı için kavşak içinde işçi indiren bindirenler kadar lambaları hiçe sayılıp kavşak geçişi ve dönüşler yapıldığı için gün içinde birkaç kez trafiğin hepten kilitlendiği görülüyor. Burada her gün bir kaza ise vakay-ı adiyeden olarak yaşanıyor.

Resimleri gönderiyorum, her şey ortada

Ayrıca klasik başıboş ve sürülür halinde dolaşan köpekler bu kavşak hattı ve özellikle Yavuz Sultan Selim ve BELKOP siteleri ve Yavuz Sultan Selim Konaklar civarında küçük büyük okula ve ise giden ve evine dönen kişiler için yine risk ve saldırı unsuru olarak sabah akşam yaşanıyor.

Yol siyah beyaz çünkü yolun sol tarafı beton mikserlerinden dökülen sıvı çimento veya taşınan malzeme döküntülerinden renk ve biçim değiştirmiş

Kavşak komple kilitli, kamyonlar, mikserler, evine, işyerine ulaşmak isteyen araçlar ve koşarak karşıya geçen yayalar vs.”…

…………..

Bu duyarlı şehir sevdalısı Konya beyefendisi abimize bizim de dikkat etmediğimiz böyle bir tehlikeyi gündemimize taşıdığı için teşekkür ederken, vatandaşın uyarı ve isteklerine dönmeyen belediye görevlilerine de bayram önü sitemlerimizi ve üzüntülerimizi iletiyoruz.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Hasret bir rüzgar kapı kapı aralar geçer gördüğüm her güzel şey beni yaralar geçer

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Şirketlerimizin işçilerini taşıyan servis otobüsleri şehir merkezinde caddelerin en sol şeridini ısrarla kapatıp hız sınırlarını aşmadıkları zaman daha iyi ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR