Uğur Özteke

Uğur Özteke

BİZ BU KAFA İLE GEÇMİŞİ DAHA ÇOOOK ARARIZ…

BİZ BU KAFA İLE GEÇMİŞİ DAHA ÇOOOK ARARIZ…

Bugün konularımız konularımızla ilgili fotoğraflarımız çok. Onun için selam sabah da yok hemen başlıyoruz Bismillah…

70 YILLIK DEV Y.MERAM YENİ ELLERDE

Evet Konya’nın tarihi arşivi, beyni Y. Meram da Y. Konya gazetesinin geçmişte olduğu gibi bugün ibari ile el değiştirdi. 1975’li yılarda gazeteciliğe sarmaya başladığımız günlerde büyüklerimiz hep anlatırlardı.

Mustafa Bahçıvan abimizin rahmetli babası telefonu açtığı zaman “Alooooo ben Takva, burası matbaa” dermiş. Evet Merhum Ahmet Bahçıvan tarafından 28 Ağustos 1950’de yayın hayatına başlayan, Konya’nın köklü gazetelerinden Yeni Meram Gazetesi 70. yılında el değiştirdi.

Biz bu vesile ile Yeni Meram Gazetesinin bu el değişiminin satanlara da, alanlara da ve çalışan arkadaşlarımıza da hayırlı uğurlu olmasını diliyoruz.

KONYA’DA ATATÜRK

NİYE KARŞILANAMAZ?

Bir okurumuz dün samimiyetimize güvenerek bizimle şöyle bir paylaşım yapıyordu;

“SA. Uğur abi hayırlı günler. Hz. Mevlana ve Ailesinin Konya’ya gelişini temsili de olsa çeşitli etkinliklerle kutluyoruz. Devlet Tiyatrosu sanatçılarının da yer aldığı bir canlandırma sahneleniyor. Aynı şey Atatürk’ün Konya’ya gelişi için de yapılamaz mı?

Diğer iller bunu yapıyor. Bu yıl bu yapılsa idi Konya için bir ilk olacaktı ama maalesef bildiğim kadarı ile böyle bir çalışma yok. Sizinle içimden gelenleri paylaşmak istedim. Saygılarımla….”

Ahhhh canım dostum ahhhh.

Siz ya Konya’yı bilmiyorsunuz, tanımıyorsunuz ya da Atatürk (!)’ü. Bu teklifinize saygı duyuyorum ama taşlanmamak için yorum dahi yapamıyorum.

KARİZMATİK VEKİL DAMARA BASMIŞ

Konya’mızın ve TBMM’nin en genç ve karizmatik vekillerinden Selman Özboyacı, Spor İl Müdürü Ömer Ersöz ile birlikte spor il temsilcileriyle bir araya gelmiş. Bu birliktelik başlangıç adına çok isabetli bir girişim. Sayın vekil spor il temsilcilerinden sporun ve branşlarının gerçek durumlarını tüm detayları ile öğrenebilir. Tabii temsilci arkadaşlarımız vekile her şeyi tüm detayları ile gönül rahatlığı ile paylaşırlarsa.

İki, Sayın Özboyacı, yapımı devam eden KYK’ya bağlı Kutalmışoğlu Süleyman Şah ve Tahir Büyükkörükçü yurtlarında da incelemelerde bulunmuş ve üniversite gençliğinin devlet yurtlarında kendi evlerinde gibi rahatça kalabilmeleri açısından son durumu yerlerinde görmüş.

Bu sıcaklarda tüm vekiller tatil yaparken Selman Bey’i sporun ve gençliğin içerisinde görmek geleceğimiz adına mutlu edici idi.

MERAM’DA DÜNÜ ARAMAK DERKEN

Ne demek istediğimize gelmeden önce bir okurumuz bir bürokratımız salı akşamı bize Meram’dan çektiği fotoğraflarla Meram’ı şöyle özetliyordu;

“Uğur abi bunlar dün akşamdan Meram izlenimlerim

foto-1-643.jpg

BU ÇALIŞMIYOR

foto-2-531.jpg

BURALARDAN SULAR AKMIYOR

foto-3-372.jpg

ESKİDEN BURALARDA SANDALLARLA GEZİLİRKEN ŞİMDİ BOMBOŞ

foto-5-156.jpg

BURASI DA ESKİDEN MASALARLA DOLU İDİ, HALKTAN İNSANLAR BURALARDA OTURURLARDI ŞİMDİ İSE GÖRÜLDÜĞÜ GİBİ BOMBOŞ VE ATIL DURUMDA

foto-5-157.jpgfoto-6-107.jpg

MERAM’DA ÖZEL SEKTÖRÜN HİZMET VERDİĞİ ALANLAR İSE MÜKEMMEL VE DOLU. DEREDEN GELEN SU VAR ŞİMDİ YOK. KISACASI, MERAM’DA HİÇBİR CANLILIK YOK. DIŞARDAN YERLİ VE YABANCI GETİRSEK NEYİ GÖSTERECEĞİZ? ….”

………….

Vallahi aylardır Meram’a gitmiyorum. Bir geçtiğimiz hafta Antalya yoluna çıkmak için akşam geçtim. Hiçbir trafik yoğunluğu da yoktu.

Mesela çok çok paralar harcanarak yapılan ve hizmete açılan Ecdat Parkı’ndan da buranın işletilmesinden de çok büyük şikayetler var. 

Yani demek istiyorum ki sıkıntı ya da şikayetler veya iyice yumuşatalım Meram için demiyorum şehir adına genel anlamda sade vatandaşın beklentisi mevcut yapının çok çok üstünde.

Ama genel bir değerlendirme yapacak olursak, hani şahsen genel anlamda hangi köşeye baksam bir kulp takıyorum ya. Buna da “yaşlılık” “nostaljiye özlem” diyorum yaaa. Gelinen noktada istekler çok, beklentiler yüksek ve mevcut durum yetersiz.

Bu konuda dün sabah Selçuk Üniversitesi Kampüsünde 40 yıllık dostum tarihçi bir hocam ile memleket meselelerini konuşurken işin ehline verilmesi konusunda İslami olarak bir yeni tarihi olayı daha yeni öğreniyordum.        

Bu satırla ve yarın benim ilk defa öğrendiğim konu ile ilgili olarak bizi yönetenleri kastetmiyorum ama bizi yönetenlerin, bazı işleri öylesine kişilere ve niye verdiklerini öğrendikçe de bence biz yarın bugünü de arayacak gibiyiz diye düşünüp korkuyorum.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Sürekli seni başka biri yapmaya çalışan bu dünyada kendin olmak işte en büyük başarı

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

BÜSAN girişindeki maddi hasarlı kazaları ile meşhur kavşağa girerken frene basmayı hatırladığımız zaman daha iyi ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
24 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR