Uğur Özteke

Uğur Özteke

Bu otomobil kimin?

Bu otomobil kimin?

Yepyeni bir hafta başı ama bu hafta başının bir özelliği de koskoca bir yılın son pazartesi günü. Bizim için ilk, son fark etmeden Cenab-ı Allah’ım sağlık afiyet huzur ve imkan verdikçe yazmaya devam diyerek şehri ve insanımızı yazmak için “durmak yok” diyoruz.    

AYDOĞDU’DAKİ SURİYELİLER

Bizim meşhur ancak son yıllarda yollarındaki çetrefilli durumlar nedeni ile biraz kızgın olan Aydoğdu mahallesinden üzücü bir bilgi aldık. Bizimle gelişmeleri paylaşan büyüğümüzün ismini buradan yazma şansımız yok. Çünkü kendisi devlet memuru, ama memur olması duyarlı olmasını engellememiş dahası vicdanı daha ağır bastığı için risk alarak aşağıdaki durumu bizlerle paylaştı.

Buyurun abimiz bakın ne diyor;

“Selamün Aleyküm Uğur Bey,

Hayırlı günler Allah kolaylık versin. Ben Aydoğdu’ ……... Mahalledeki Suriyelilerle ilgilenmeye çalışıyorum. Suriyeliler donuyor, kömürleri yok. Meram Kaymakamlığından bir ses yok. Duyduğumuza göre Karatay Kaymakamlığı kömür dağıtmış. Bu konuya bir el atsanız, haber yapsanız ne olur? Allah korusun bir çocuk soğuktan ölse hepimiz vebaldeyiz. Bir Kurtuluş Mahallesinde 105 tane Suriyeli ailenin evi var. Vatandaş olarak hakkından gelemiyoruz. Bürokrasi biraz hızlı çalışsa iyi olacak. Memur olduğumuz için ismimizi vermezseniz çok seviniriz. Allah’a emanet olunuz”…

Biz bu vicdan sahibi duyarlı insanlara teşekkür ederken Meram Kaymakamlığının da konuyu derhal çözeceğine yürekten inanıyoruz.

………….

YAZAR KASA İŞİ ERTELENMİŞ

Yazar kasada sıkıntı ne, sıkıntı giderildi mi, nasıl giderildi? … gibi bütün gelişmeleri Allah razı olsun sizlerden öğreniyoruz. Bizim bu yazar kasa sorununu, esnafın sıkıntısını aktarıp köşemizde yazmamızı sağlayan abimiz dün sabahta şunları yazıyordu  

“SA abi yazar kasa işi bir yıl ertelendi ALLAH razı olsun. Bir yıla kim öle kim kala. 3 arkadaş bir suç işlemişler padişahın karşısına çıkmışlar. Ceza kelleleri kesilecek. Arkadaşlardan biri atlamış ‘Aman padişahım biz 3 arkadaş uçan at yetiştiririz’ demiş. Padişah sormuş “Nasıl olur böyle bir şey?” Suçlu heyecanlı, heyecanlı devam etmiş “Siz bize 2 yıl süre verin biz de size uçan atı yetiştirelim” der. Padişah iki yıl kendilerine süre vererek bırakır.

Arkadaşları kızmış. “Manyak mısın, uçan at mı olur?”

Bu gayet rahat ve keyifli bir şekilde, “önümüzde daha 2 yıl var ya biz ölürüz, ya padişah ölür, ya da at uçar”…

Bizim de önümüzde tam bir yıl var Uğur abi. Ya yazar kasa ölür ya da padişah bizi …”

YASAK, YASAK AMA KİME YASAK?

Siz duyarlı hassas ve bizce güvenen okurlarımızdan bir değil bin kere Allah razı olsun. Sizler ister işçi, ister iş adamı olun. İster bürokrat isterseniz iktidar partisinin en güçlü isimleri olun. Bize güvenip şehirde göze batanları bizlerle paylaşıyorsunuz ya biz size bu hakkı nasıl helal ettireceğiz?

Allah rızası için bu fotoğrafa dikkatlice bir bakın.

img_6975.jpg

Burası şehrin göbeğinde tarihi Şerafettin Camii. Yetkililer arabanın taaa buralara park edildiğini tespit etmişler ki yasak demişler. Ancak bize bu yasağı delen kişiyi de söylediler. Zaten bu camiye buraya bu arabayı park edebilecek ve yasağı delebilecek tek kişi olsa olsa o kişi olabilir. Bu yasak delici güçlü kişiyi bulmakta yetkililerin görevi. Çünkü her gün orada (!)

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Nefistir seni yoIda koyan, yoIda kaIır nefse uyan.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Ticaret sahipleri güzel işlerine hırsı karıştırmayıp güzeli çirkin yapmadıkları zaman daha iyi ADAM oluruz.  

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR