Süleyman Sayan

Süleyman Sayan

BÜLENT AKIN VARSA BEN YOKUM

BÜLENT AKIN VARSA BEN YOKUM

Konyaspor geçtiğimiz sezonu Türkiye Kupası ile taçlandırırken sezon sonunda Aykut Kocaman ile yollar ayrıldı. İşi erkenden bitirme ve vakit kaybetmeden takımı şekillendirme adına Mustafa Reşit Akçay doğru bir tercihti, bu konu hakkında yönetime hakkını da verdiğimi düşünüyorum.

Fakat sonrasında içerde neler oldu da, hocadan sonra takımda yaprak dökümü oldu oluyor diyebilirsiniz. Bu durumu kimileri Bülent Akın’a, kimileri Mustafa Reşit Akçay’a kalanlarda yönetime bağlayabilir. Ama ben bardak dolu mu boş mu yerine gelin sürahinin durumuna bir bakalım derim.

Futbolu şöyle düşünelim bulunduğunuz yerde başarılı olursanız bir üstekinin gözü daima üzerinizde olur, nasıl mı?

Amatör bir futbolcu kendisini gösterdiğinde üst klasmanın dikkatini çekebilir takım olarak başarı geldiğinde o takım daha güçlü ekipler tarafından dağıtılır. Bu amatörde kendisini profesyonel yaşamla taçlandırırken profesyonellikte ise hep yukarıya doğru bir çıkışla sonuçlanır.

Konyaspor bir önceki sezon 3. oldu bu sene Türkiye Kupası’nı aldı, eğer ki Konyaspor sezonu hem ilk üçte tamamlayıp, hem de Türkiye Kupası’nı alsaydı elinde belki hiç oyuncu kalmayacaktı. Klasman farklı olsa da mantık hep aynıdır. 1999-2000 sezonunda Galatasaray’ın UEFA kupasını almasıyla dönemin oyuncularının Avrupa’nın çeşitli kulüplerine gitmeleriyle 1987 yılında başarılı olan Sakaryaspor’un 7 oyuncusunun 3 büyüklerce paylaşılması ve küme düşmesinde ki mantık üç aşağı beş yukarı aynıdır. Başarılı olursanız dağılırsınız, başarısız olursanız zaten dağılırsınız buradaki ince çizgi istikrardan geçiyor ve siz yeterince dik durabilirseniz takımı büyük ölçüde korursunuz.

Şu unutulmamalı herkesi eleştirirken şu soruları soruyor muyuz kendimize, biz kimiz, ben ne yapıyorum, ben gündemin neresindeyim?

Şimdi yazacaklarımdan her koşulda takımını koşulsuz destekleyen kocaman yürekli insanları ayrı tutarak diyorum ki, hani hep sözde diyoruz ya insanlar gelip geçicidir. Aslolan taraftar ve kulüptür diye bu hikaye, kocaman bir yalan kendimize bir bakalım. Sosyal medyada son günlerde yer alan paylaşımların farkında mıyız? Bu yıldız transfer olmazsa kombine almam, Bülent Akın varsa artık ben yokum, Douglas gitti, Vukovic giderse maçlara gelmem, Volkan şen gelirse Passolig’i mi kırarım söylemler çoğaltılabilir. Bir oyuncu gitmek isterse gider, gitmek isteyen oyuncuya kendinizden ödün vererek kalmasını sağlarsanız oyuncuyu da kendinizi de kaybedersiniz.

Yıllardır Konyasporluların özlemini duyduğu taklacı golcü transferi gerçekleşti. Bakalım etkilerini nasıl yaşayacağız bu oyuncuların disiplin problemi hocanın en büyük problemi olacaktır eğer onu hallederse hücum zenginliği konusunda muazzam bir Konyaspor izleyebiliriz. Transfer sonlanınca Konyaspor oyuncularını değerlendirebiliriz ama şimdilik yapılan nokta transferler tutarsa rekabet içinde atletik bir takıma sahip olmamızın faydasını çok göreceğiz gibi.

Şu an için olmazsa olmazımız sol bek transferi sanırım. Sol bek ve Vukoviç’in durumuna göre stoper transferi ile takımımız transferi sezon başı için noktalayacaktır. Erzurum’da sezona hazırlanan temsilcimizin ilk ciddi sınavı şüphesiz, sezona kupa ile başlama şansını yakalayacağı Beşiktaş maçı olacaktır. Sezon başında yapılan maçlar kazanmak veya kaybetmek ölçü olmayacağından kupayı kazanmamız halinde göklere çıkmayalım, çıkarmayalım. Ya da tam tersi kaybetmek dünyanın sonu değil yerin dibine girmeyelim, takımı ve hocayı da sokmayalım.

Yeni bir sistem yeni bir hoca güzel nokta transferler sadece sabredelim, güzel işler ortaya çıkacaktır.

Yani üstadım Bülent Akın varsa da varım yoksa varım! İnsanların çalışmasını görmeden karalamayalım.

Konyaspor yapılan transferler ile bir turnuva takımı hüviyetinde görünüyor, tabi kağıt üzerinde. Olan sahada nasıl olacak görmek gerek ama şimdiden şunu diyebilirim yeni sezonda hedef tekrar Avrupa’ya gitmek için yol çizmek UEFA Kupası’nda gruplardan çıkmak ve Türkiye kupasını yeniden kazanmak olmalı. Tabi çekeceğimi kuranın önemi son derece büyük.

Son zamanların en zor sezonu olacağını söyleyebilirim, yapılan transferler ile gerçekten takımlar arasında fazla puan olmayacak gibi, bekleyelim görelim, Haydi Konyaspor yeni ümitleri yeni heyecan, yeni başarılar sizinle olsun…

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Süleyman Sayan Arşivi
SON YAZILAR