Uğur Özteke

Uğur Özteke

BÜYÜKŞEHİR VE UKOME’DEN RİCAMIZ VAR

BÜYÜKŞEHİR VE UKOME’DEN RİCAMIZ VAR

Bugün hafta sonu olmasına rağmen izninizle üç ayrı konuya kısacık değinmek istiyorum.

“KONYA’DA UYGULANIR MI?

PEK İNANAMIYORUM AMA”

Dün sabah güne başlarken en çok sevindiğim ama gerçekleşmesi konusunda pek inanmadığım haber İçişleri Bakanlığından geldi. Bu konuyu atlayan okurlarımız için kısa bir hatırlatma yapalım;

“İÇİŞLERİ Bakanlığı düğün, nişan ve benzeri organizasyonlarda havaya ateş açılmasının engellenmesi için valiliklere “düğün” genelgesi gönderdi. Bakanlık valiliklerden düğün, nişan gibi organizasyonlar öncesinde silah kullanılmayacağına dair organizasyon sahiplerinden taahhütname alınmasını istedi. Bu tip organizasyonlarda davetli olarak bile bulunan kolluk görevlileri silahla havaya ateş edilmesine müdahalede bulunmazlarsa haklarında soruşturma açılacak.”

………………

Sayın Valimiz ve Emniyet Müdürümüzün bu konuda çok ciddi takipçisi olacaklarını biliyorum. Ama sonuç konusunda o kadar mutlu değilim. Mesela ben şimdiden şu silah atma işinde bir ihbarda bulunayım. “Sille Erenköy Mahallesi”…

Burada silah tabanca tüfek atma işi bitmezzzzzz. 

HÂLA BÖYLE GÜZEL YÜREKLİ

ÖĞRETMENLERİMİZ VARMIŞ YAAA

Çok sevdiğim saydığım bir abim sosyal medyada paylaşılan şu notu okumamı istedi. Sonra aynı notun aslını sosyal medyada buldum.

Burada başta Mustafa Kaymak Bey’den olmak üzere hocamızın ve arkadaşlarının affına sığınarak bu konuyu kamuoyu ile de paylaşmak istiyorum.

“BOZKIRIN ORTASINDA BİR ÖĞRETMEN

Sıkıntılı bir dönemden geçtiğimiz bugünler de; Anadolu’nun ortasın da kaderine terk edilmiş bir köyümüz de, Ankara Üniversitesinden mezun olmuş, ODTÜ’de yüksek lisans yapan, köy hayatını daha önce yaşamamış genç ve idealist bir ÖĞRETMEN Sevinç Doğu...!

Kendisini ve öğrencilerini tanımak, öğrencileri için yapmak istediklerini, bir kısım yapabildiklerini, onlarla bütünleşmesi, hedeflerini, bizimle kısa bir zaman diliminde de olsa paylaşması beni oldukça gururlandırdı. Erol Yayla Hocamın tecrübelerini aktarması, kısa süreli öğrencilerle iletişimi, bugünkü yaşadıklarım bana gelecek için büyük bir umut verdi.

Dostlarıma daha önce de söylemiştim bir kez daha tavsiyem, boş bir gününüz de tek ya da birkaç kişi birleşip en yakınınızdaki bir köy okulunu ziyaret edin.

İnanın hayata farklı bir köşeden bakma şansı yakalayacaksınız. Çayın en kralını içme, kışın en soğuğunda da olsa sıcacık bir havayı teneffüs edeceksiniz...

Sevinç DOĞU Öğretmenimin şahsın da: varlıklarıyla öğrencilerinin SEVİNÇleri olabilen tüm fedakâr-idealist öğretmenlerimize saygılarımı sunuyorum Allah yar ve yardımcıları olsun...

foto-1-511.jpgfoto-2-433.jpg

…………..

Başta Sevinç hocamız olmak üzere tüm güzel insanlara buradan en derin sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz.

ADALHAN KAVŞAĞINA BİR

YAYA ÜST GEÇİDİ YAPILAMAZ MI?

Dünkü yazımıza destek veren ve o kavşağı çok iyi bilen şehrin finansından siyasetine, Konya sporundan eğitimine pek çok alanda başarısıyla fedakarlığı ile tanıdığımız bir abimiz aradı. Büyükşehir’in buradaki uygulamasının çok yerinde olduğunu belirttikten sonra da burada trafiğin rahatlaması için özelliklede yayaların kendilerine kırmızı ışık yanarken geçmemeleri için buraya çok acil bir üst geçit gerektiğini uzun uzadıya anlattı.

Tabii sizlerde ya da belediye yetkilileri de Büyükşehir’in önünde yaya geçidi var diyeceksiniz. Ama orası yapılırken de bu sütunlarda yazmıştım. O mevcut üst geçit çok lüzumsuz bir yere yapıldı. Okurumuzun dediği gibi o geçit tam da Adalhan Kavşağı’na yapılmalıydı.

Yapılıp bittiğine göre şimdi yöneticilerimiz Adalhan Kavşağı’na böyle bir şey düşünemezler mi?   

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

İnsanlık yolunun her tarafı kanla ıslanmış;  dikkat et de kayma!

Bu zamanda insan çalanlar altın çalanlardan daha fazla.

Duyarsın; hırsızlar sadece malı değil, aklı da çalarlar.

Tamam, kendini önemseme; ama dikkat et, kendini de çaldırma!

Ey hak yolcusu! Kendinde bir şey yoksa, düşmanı da yok sanma!

Hırsızlar altın peşinde koşuyor; sen de altın madenisin kendinden habersiz olma!

Ey insanoğlu! Hazine bulursun, ama ömür bulamazsın.

Sen uğraş da kendini bul; kendindeki gizli hazineyi araştır!

Kendini bul, bul, ama dikkatli ol, kendini çaldırma!

Bu hak yolunda açıkgöz bir hırsız pusu kurmuş, seni bekliyor.

Bu hırsıza dikkat et de kendini çaldırma!

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Başkent Hastanesi bölgesinde yayalar kendilerini yola atmak yerine üst geçidi kullandıkları zaman daha iyi ADAM oluruz.

   

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR