Ahmet Öztemel

Ahmet Öztemel

Değerlerimizi Unutmamalı, Unutturmamalıyız!

Değerlerimizi Unutmamalı, Unutturmamalıyız!

İyi insan yetiştirmenin önemli unsurlarından birinin toplumun önüne iyi rol modeller koymak olduğuna inanır ancak günümüzde medyanın bu konuda çoğunlukla doğru yolda olmadığını düşünürüm.  Affedersiniz ama pespaye yaşamı, uyuşturucu kullanıcısı olduğu itiraflarıyla gündemden düşmeyen sözde  sanatçıların; hurda demir , deniz kumu ile nasıl çürük binalara sebebiyet verdiği ve çok eşliliğiyle gündemde olan işadamlarının rol model olarak arzı endam ettiği günümüzde iyi örnekleri gündemde tutmamız, gençlere bu değerleri tanıtmamız, böyle kişileri unutmamamız, unutturmamamız ve önemli, değerli olduklarını özellikle çocuklarımızın, gençlerimizin gözünün önünde tutmamız gerekir.

          Konya’mın bir spor kenti olduğunu söylememiz çok da mümkün değil maalesef. Spor alanında Konya’ma hizmet etmiş değerlerimizi toplumun önüne koymamızın gençlere  spora teşvik anlamında da katkı sağlayacağına inanırım. Unuttuklarım ve sayamadıklarım affetsin, bisiklet sporunda örneğin Sadık Keleş, ilk Türkiye birincimiz Saim Kıyıcı, Nusret Ergül, Rıfat Çalışkan, Balkan Bisiklet Yol Yarışı birinciliği unvanını halâ elinde tutan Erol Küçükbakırcı, Seyit Kırmızı, 5 yıl peş peşe Türkiye yol ve pist şampiyonu Tevfik Erdoğdu; atletizmde Bilge Tarhan, 1952 Ordulararası Pentatlon Yarışı 8000 metre birincisi Ali Pekatılır, Ahmet Keten, sporculuk dışında yönetici olarak da Konya’ma hizmette bulunan Vezir Balcıoğlu, Mustafa Silay, Muzaffer Tulukcu; güreşte Duran Koçak, Erdoğan Koçak, Suphi Soğancı, Mehmet Aslandağ* ; siyaset ve spor adamımız Mehmet Oktut, hizmetleri saymakla bitmeyecek Spor Genel Müdürümüz Sn. Mehmet Baykan  bildiğimiz değerler.

            Günümüzde başta belediyelerimiz sayısız spor tesisleri, parklar, lokaller hizmete sunuyorlar. Konya’ma hizmet eden spor adamlarının da toplumumuza hatırlatılması, unutulmaması, unutturulmaması, rahmetlik olanlar da dahil anılması, isimlerinin eserlerde yaşatılarak ölümsüzleştirilmesi kendilerine borcumuzdur bence. Takdir edilmek önemlidir, marifet iltifata tabidir, ahde vefanın da gereğidir. İsimlerini caddelerde, bulvarlarda, tesislerde yaşattıklarımız var kuşkusuz ama özellikle sporda bu örnekleri çoğaltmamızın gerekli olduğu düşüncesindeyim. Yazım Belediyelerimize çağrımdır naçizane.

Konya’mda görev yapmakta olan, Güreş İl eski Temsilcisi eski güreşçilerden Sn. Mustafa Sarı’ya destekleri için teşekkür ederim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Ahmet Öztemel Arşivi
SON YAZILAR