Uğur Özteke

Uğur Özteke

DEMEK Kİ FETÖ'CÜLERİN OYU!

DEMEK Kİ FETÖ'CÜLERİN OYU!

İzninizle bu hafta siyaset yapalım, olur mu?

Dün kaç saat uyuduk bilmiyorum ama sabah günün doğuşu ile birlikte gelen mesajlar ve açılan telefonlar ile Konya’da siyaset Allah için seçim öncesinden daha hızlı idi.

Konya siyasetinden kısa kısa bölümler ile bugün de dünden kaldığımız yerden yazmaya devam edeceğiz.

Konya Ali Sürücü şokunu yaşamaya devam ediyor.

Partinin içinden dışından, hele hele de özellikle teşkilatlarda yıllarca görev yapmış olan AK Parti Konya’nın kokusunu çok iyi bilen dostlar büyük öfke içerisindeler. AK Parti’ye oy atmak başka bir şey, AK Parti’nin bir tek bile oy fazla alabilmesi için fedakarlık yapmak çok daha farklı bir şey. İşte AK Parti teşkilatlarında görev yapan AK Partililer Ali Sürücü konusunda çıldırmış durumdalar.

Dün gecenin öfkesi sabah itibari ile yerini biraz daha mantıklı ve aklıselim düşünmeye bırakmıştı. Bazı fulü bölümler kalkmış, insanlar isabetli vuruşlar yapıyorlardı.  AK Parti’nin içinde olanlar ağız birliği yapmışçasına Ali Sürücü’yü bu riskli eşiğe kimin yazdığını biliyorlardı. O cephe artık aşikardı. Ama dün sabah bize yapılan yorumlarda çok ilginç bir partili tespiti bizi de şaşırttı.

Bir abimiz aynen şöyle diyordu “Uğur abi tamam Ali abiyi oraya …………. yazdırdı yazdırmaya da bu noktada Hasan abi de masaya vuramadı. Dahası Hasan abi, Ali abiyi gaza getirdi. Çok yazık oldu” diyordu.

AK PARTİ’NİN OYLARI NEREYE GİTTİ?

Son seçimlere göre AK Parti’nin Konya oylarında yaklaşık yüzde 15’lik bir kayıp var. Yine gerçekleri kabullenmekten öte suçu başkasında arayan kolaycı zihniyet hemen bu kaybı bir kişinin vekilliğine bağlıyordu. Yani bu şehirde AK Partiliyim diyen yüzde 15 yani 157 bin AK partili (Bu seçimde seçmen sayısının da arttığını burada hesaplamıyoruz) sadece ve sadece bir kişiye kızıyor ve oyunu başta MHP olmak üzere başka partilere veriyor öyle mi?   

Yapmayın Allah aşkına sizler koca koca tek başına iktidar olan bir efsane partinin kelek kesen insanlarısınız. Şimdi 157 bin Reis’çi, Cumhurbaşkanının bu kadar net “münafıklar” açıklamasına rağmen Konya gibi mümin ve münafık ayırımını bilen bilinçli Müslüman AK Partili (!) bir kişiye kızıp mührü MHP’ye, İYİ Parti’ye, CHP’ye veya HDP’ye mi vurdu sanıyorsunuz?

Sakın ola yalan söylemeyin ve kimseyi kandırmayın. Bu millet her şeyin farkında. Bu sessiz mütevazı millet kılı kırk yarıp cin gibi aklı fikri ile 157 bin seçmen bir tek tercihten değil onlarca yanlıştan dolayı AK Parti Konya’yı cezalandırdı.

Haaa seçim öncesi koca koca adamlar arasında “Bu vekil olursa oyumu AK Parti’ye verirsem elim kırılsın diyeni mi ararsınız, anam avradım olsun diyeni mi ararsınız?”… Bunlar oldu mu? Oldu. Böyle söylendi mi? Söylendi. Dahası bunlardan bazıları açık seçik alenen sosyal medya da paylaşıldı mı? Paylaşıldı.

Sonuçta ne mi oldu?

Bunları diyenler en iyi ihtimalle oylarını MHP’ye mi verdi?

Alın size delilli ispatlı bir örnek;

“Uğurcum yemin ettim şart ettim.

Senin adamın yüzünden elim kırılsın MHP’ye vereceğim dedim. Bunu sana da herkese dedim. Ama sandığın başına gececince elim gitmedi yine Reis’e verdim. Eve geldim oğlanı aradım. Oğlum git bir kurbanlık al ve hemen kestir. Yeminimize kefaret olsun. Ben oyumu AK Parti’ye verdim dedim. Şimdi çok rahatım” diyen abimiz hâlâ aramızda yaşıyor. Ve dün de yine telefonla görüştük çok mutlu idi.

AK PARTİ, MHP İTTİFAKININ 100 BİN OYU KAYIP

Yine kendi küçük dünyamızda küçük küçük analizler yapalım.

Son seçim rakamlarına bakıldığı zaman AK Parti ve MHP ittifakında da 100 bin kayıp var. Hani sözüm ona çok iyi AK Partili olanlar, “Ya şu vekil yüzünden bizim oylarımız MHP’ye gitti” diye hem kendilerini hem de milleti kandırmaya çalışıyorlar ya. O zaman bunu savunan insanlara sormak lazım “Eeee o zaman AK Parti-MHP ittifakında kayıp 100 bin oy; 120 bin oy ile bir vekil çıkartan İYİ Parti’ye mi gitti?”…

Yapmayın Allah aşkına hem yazık hem günah kendinizi kandırın ama milleti kandırmaya çalışmaktan bir vazgeçin hele. Herkes kendi hatasına dahası iç çekişmenin millete yüklediği faturaya bir baksın.

AK PARTİ-MHP KARDEŞLİĞİNİN SAMİMİYETİ

Biraz daha açık konuşalım mı?

Sayın Cumhurbaşkanımız, Sayın Devlet Bahçeli’ye ne kadar güveniyor?

Sayın Bahçeli, Sayın Cumhurbaşkanımız ile nereye ne kadar gider?

Bunları asla bilemeyiz. Kimsenin vebaline de giremeyiz. Ancak görünen gerçekte ülkeyi yöneten bu iki ismin samimiyeti yerelde siyaset yapanlar arasında asla yok. Adım Uğur gibi biliyorum. Fazla detaya da asla girmem. Sırdır ve sırlar bizde kalır.

Yalnız şuna yüzde yüz eminim ve biliyorum ki Konya bazında yetkili ve etkili AK Partililer asla MHP’ye de Bahçeli’ye de sıcak bakmıyorlar ve güvenmiyorlar. (Bunu bugün yani seçim sonrasının sıcaklığı ile ayıralım. Çünkü dün görüştüğümüz fanatik MHP düşmanı AK Partililer en çok duayı MHP’ye yapıyorlardı) Haaa MHP’liler AK Partililere ne kadar güveniyorlar?

Aynı aynı.

AK Parti nasıl bakıyorsa MHP de aynı.

İş sade vatandaşa geldiği zaman Reis’çiler ile MHP’li ülkücülerin kardeşliği inanın şaşırtıcı boyutta samimi durumdaydı. Zafer turundaki insanları bir görseniz, bir insan bu kadar mı samimi olabilir? Haaa bu samimiyette elbette herkes için geçerli değildi.

Mesela pazar gecesi gece yarısını bitirmiş biraz daha sakin idik. Her kesimden olduğu gibi bizim sarraf, mühendis, doktor, öğretmen dostumuz olduğu gibi inşaat işçisi pek çok dostumuz da var.

Onlardan biri aradı “Abeeee durum ne? Biz kayınoğlan ve arkadaşlarla boyuna saydırıyoruz. (Pompalılar ile kutlama yapıyorlarmış) Reis kazandı değil mi?  İkinci tur yok değil mi?”

“Yok bir tanem yok. Bu iş ilk turda bitti” dedik. Bizim saf, oyunsuz, yalansız, dolansız, tertemiz insanımız sormaya devam etti: “Abeee MHP ile hâlâ ortak mıyız?”

“Ortaklık var, var bu sefer ki ortaklık daha çok oldu. MHP olmaz ise AK Parti tek başına çoğunluğu sağlayamıyor” deyince de  “Yapma be abeeee! MHP olmayaydı iyiydi” deyiverdi.

………………

FETÖCÜLER HANİ İYİ PARTİYE VERİYORDU?

Dün sabah bizim Haber Merkezindeki arkadaşların internet sayfalarında paylaştığı ve en çok dikkatimi çeken haberlerin başında cezaevlerindeki FETÖ’den tutuklu ya da mahkemelerini bekleyenlerin oy tercihleri oldu.

AA cezaevlerinde FETÖ tutuklularının blok blok tek tek sandık sonuçlarını çıkarmıştı.

Mesela bir paragraf şöyle idi;

“Sincan Cezaevi yerleşkesinde bulunan F, L ve T tipi kapalı cezaevlerindeki tutuklular da sandık başına giderek oy kullandı. FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminde yer alan eski Hava Kuvvetleri Komutanı Akın Öztürk ile sözde "yurtta sulh konseyi" nin üyesi oldukları tespit edilen darbeci askerlerin de aralarında bulunduğu cezaevlerinde cumhurbaşkanı seçiminde çoğunlukla İnce'ye oy çıktı. Cezaevlerinde CHP'nin cumhurbaşkanı adayı İnce 2 bin 926 oy aldı. Bu cezaevlerinde Meral Akşener'e 734, Recep Tayyip Erdoğan'a 755, Temel Karamollaoğlu'na ise 99 oy verildi. Selahattin Demirtaş'ı 164, Doğu Perinçek'i ise 7 tutuklu tercih etti.”

Haberin özeti de şöyleydi “FETÖ Tutuklularının tercihi İnce ve HDP oldu. Fetullahçı Terör Örgütü üyelerinin de tutuklu bulunduğu Sincan ve Silivri Ceza İnfaz Kurumları yerleşkesindeki cezaevlerinde, cumhurbaşkanı seçiminde en fazla oyu CHP'nin adayı İnce aldı.

Milletvekili genel seçiminde ise bu cezaevlerinden en çok oyu alan parti CHP oldu. Cezaevlerinde CHP'ye bin 730 oy verilirken, tutuklulardan 856'sı MHP, 211'i ise AK Parti'den yana tercih kullandı. İYİ Parti'ye verilen oy sayısı 658 olurken, HDP 816 oy aldı. Saadet Partisinin aldığı oy sayısı ise 342 oldu. Bu cezaevlerinde Vatan Partisi bir, HÜDAPAR 3 tutuklu tarafından tercih edildi. Silivri'de HDP'ye 4 bin oy çıktı. FETÖ tutuklularının da yer aldığı Silivri Ceza İnfaz Kurumları yerleşkesindeki cezaevlerinde de 4 bin 289 oyla en çok oyu alan cumhurbaşkanı adayı İnce oldu. Silivri'deki L tipi kapalı cezaevlerinde bin 768 tutuklu Cumhurbaşkanı Erdoğan, bin 45 tutuklu ise Akşener'den yana tercih kullandı.”

…………..

Şimdi Konya’da sadece benim çevremde 7’den 77’ye herkesin FETÖ’cü dediği (Cumhurbaşkanının, Bahçeli’nin, Binali Yıldırım’ın ve partililerin açık açık bağırdığı) Meral Akşehir’i devletin ajansı bu haberle resmen aklamış mı oluyordu?

Yoksa, yoksa onlar da bir seçim kazanma uğruna bize anlatılanlardan mıydı?

……………….

Bu seçim bize daha çooook yazı yazdırır çooook.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Allah’ım, ya çektiğim sıkıntılara göre bana güç ver, ya da gücümün yeteceği kadar sıkıntı

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Seçimi kazandıktan sonra kendini bilmez birkaç kişinin dahası çocuğun hareketine tepki verip çocukları ölünceye kadar dövmediğimiz, öldürmek için de kovalamadığımız zaman daha iyi ADAM oluruz. 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
35 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR