Halil Özkan

Halil Özkan

DİKKAT EDELİM TOPA GİRMEYELİM

DİKKAT EDELİM TOPA GİRMEYELİM

Günümüzde sosyal medya bir hayli önemli ve yaşantımızda yer etmiş bir yapıda ilerliyor.

Artık içimizden biri gibi!

Büyük ve geniş çaplı olduğu için ilişkilere de zarar verme olasılığı bir hayli fazla. Henüz bir ilişkinin başlarındaysak ve laylaylom bir ilişki aramıyorsak sosyal medyanın bizi etkilemesine izin vermemeliyiz. Çoğumuz sosyal medyada arkadaşlarımızın, çevremizin ve kısaca başkalarının yaşantısını takip ediyoruz ister istemez. Neler yaptıklarına sevgililerinden ne hediye aldıklarına kadar birçok özel bilgiye ister istemez car çabuk ulaşıyoruz. Böyle iyi yanı olduğu gibi bu durum terste tepebiliyor. Yeri geliyor eve geliyoruz komşumuzun kocası karısına şunu almış şunu yapmış, yok Abuzer’in kız arkadaşı ona şöyle sürpriz yapmış sen niye böyle yapmıyorsun ya da sen niye beni gezdirmiyorsun benimle ilgilenmiyorsun gibi basit konulardan kavga çıkıyor.

Mutluluk paylaşıldıkça çoğalsa da her yapılan paylaşımın tamamen gerçeği aktarmadığını unutmamalıyız.

Evvela kendimizi başkalarıyla kıyaslamamalıyız. O şunu yapmış şu şunu göndermiş tarzında kıyaslamalar ilişkiyi daha da ileriye götürmeyecektir. Kopmalar, soğumalar başlayacaktır zamanla.

Bir ilişkide önemli olan bize yapılan sürprizler, hediyeler değil, küçük şeylerden bile mutlu olup olmadığımızdır. Onun yanında kendimizi huzurlu hissediyorsak varsın sosyal medyada fotoğrafımız eksik olsun. Bana göre bu tarz paylaşımlardan etkilenmek çocukçadır.

İnstagram da şunun fotoğrafını beğenmişsin bu kim bunun paylaşımlarını neden sık sık beğeniyorsun gibi sorular sevgi göstergesi değil güven eksikliğidir.

Konu güvenden açılmışken, sosyal medya kullanırken aklımızda olması gereken bir diğer hususta bu. Sosyal paylaşım siteleri yaşamımızı iletişim açısından da bir hayli kolaylaştırmasına rağmen bir o kadarda sıkıntıları ardından getirdi.

İnsan konuşa konuşa anlaşır felsefesi tamamen bitirmek üzere diye biliriz. Yazışmalar, yorumlar güvenin tam olmadığı bir ilişkiyi kısa sürede yerle yeksan edebilir. Özellikle karşı cinsten gelen beğeniler, yorumlar, arkadaşlık istekleri vs… maalesef günümüzde çoğu ilişkilerde kavganın tek sebebi olmaya aday.

Bu durumlarla karşılaştığımızda, özellikle kıskanç bir yapımız varsa ani tepkiler vermemek önemli belki de olaylar düşündüğümüz gibi değil.

GÜVENİMİZİ ÖN PLANA ÇIKARTMALIYIZ

Bizi rahatsız eden bir durum varsa karşımızdakini suçlamadan, yargılamadan, saygı çerçevesinde karşılıklı konuşmak en iyi çözüm olacaktır. Konuşmak ve dinlemek hemen hemen her sorunu çözecektir neticede en etkili iletişim şekli yüz yüze yapılandır. Bu şekilde davrandığımızda bu konuşmalar güveni inşa edecek ve uzun süreli ilişkiler hayal olmaktan çıkacaktır.

EN ÖNEMLİ HUSUSTA BAŞKASI OLMA KENDİN OL

İnsanız sevmek ve sevilmek gibi ihtiyaçlarımız oluyor. Ve aşkın sevginin peşinden koşuyoruz. Bazen farkında olmadan karşı cinsi etkilemek için hiç yapmayacağımız şeyleri yapıyoruz. Çabalarımızda boşa gittiği zaman da sinirleniyoruz. Sonunda da umutsuzluğa kapılıyoruz. Burada aslında hata yapıyoruz kendimizi değiştirmeye çalışıyoruz. Boş verelim olmadığımız biri gibi görünmeyelim neticede gönül bir handır girmesini bilene kapı ortada giren girer çıkan çıkar.

Fark edilmek için başkası gibi davranıyoruz. Evet belki bu kısa süreliğine işe yarayabilir ama bu şekilde atılan temel tutmaz ve yapı sağlam olmadığı için çöker. Kendimiz gibi davranalım, sosyal medyadan etkilenip kalk kırmayalım gerisi olur gider.

Sağlıcakla kalın…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Halil Özkan Arşivi
SON YAZILAR