Hasan Durucan

Hasan Durucan

FENER ALAYI

FENER ALAYI

Maçtan bir gün önce Tek Sevdam Konyaspor Grubu yöneticilerinden Sayın Murat Köseoğlu Bey ile geniş bir zaman aralığında Konyaspor’un bu gününü, yarınını ve Fenerbahçe müsabakasını konuştuk. Temsilcimizin Fenerbahçe karşısında galip geleceğinden şüphemiz yoktu yalnız skorun ne olacağı konusunda ayrı düşmüştük. Konyaspor’un kendini destekleyen taraftarının önünde maça hızlı başlayacağını düşünüyordum ve maçın ilk on beş dakikasında golü atarsak maçı 2-1 kazanırız diye yorumumu noktalamıştım.

Evet, şimdi skora bakarak konuşursak golü erken bulacağımızı belki hissetmiştim ama bu kadar da değildi. Çünkü karşımızda şampiyonluk yarışının kuvvetli adaylarından Fenerbahçe vardı. Nihayet görülmeye değer tribünler önünde maçın başlama vuruşunun hemen öncesinde seremoni ve İstiklal Marşı esnasında yine taraftar kendisine yakışanı yaparak asker selamı verdi. Son günlerde artan terör olaylarına tepkisini ve Türk Polis Teşkilatının 171. Kuruluş Yılı anısına böyle anlamlı mesaj verdi.

Bu birlik, bütünlük ve beraberlik hakem Cüneyt Çakır’ın başlama düdüğünü çalmasıyla yerini tamamen coşkuya bıraktı. Kiminin gözü tribünlerde kiminin aklı ise kim nerde oynuyor hesapları yaparken daha maçın ikinci dakikası olmadan Ömer Ali Şahiner’in asisti Dimitar Rangelov’un topu filelerle buluşturmasıyla kendimizi gol sevinciyle hoplarken bulduk. Erken gol bulmak demek Fenerbahçe’nin hırçınlaşması demekti. Ve hiç şüphesiz dakikalar ilerledikçe sarı lacivertli futbolcular sahada oyun anlamında üstünlük sağlayamayacaklarını anladıkları anda oyunun konsantrasyonunu bozmak adına birçok ikili mücadelede kendilerine yerine bıraktılar.

Hakem Cüneyt Çakır, Fenerbahçe futbolcularını meclisteki seçilmiş ve dokunulmazlıkları bulunan 550 milletvekili ile karıştırmış olacaktır ki bir ara kendini yere bırakan her Fenerbahçeli oyuncu için aleyhimize faul verdi. Böylelikle oyundan temsilcimiz ara ara düşse de her düştüğünde defansın alan savunması ve saha hakimiyeti Fenerbahçe’ye geçit vermedi. Özellikle Skubic’in bulunduğu kanattan Volkan Şen ile etkili ataklar derdine düşseler de ilk yarıya skor üstünlüğüyle giriyoruz diye düşündüğümüz anda Fernandao’nun ayağından talihsiz bir gol yedik. Bu gol her şeyi başa sardı. Ama takımlar ikinci yarı için soyunma odasından çıktıları anda oldukça heyecanlı bir süreç başlayacaktı. İlk yarıya nazaran ikinci periyotta daha dağınık görüntü sergileyen Konyaspor’un karşısında daha etkili bir Fenerbahçe vardı. Dakikalar 53’ü gösterdiğinde Nani'nin sağdan ceza sahasına yaptığı ortasında topla buluşan Fernandao kafasıyla müsait pozisyondaki Souza'ya indirdi. Yakın mesafedeki Souza'nın kafa vuruşunu Vukoviç kale çizgisinden çıkarınca maçın kırılma anı gerçekleşti. Maçın üçte ikilik periyodu tamamlandığında Kocaman, Volkan Fındıklı’yı oyundan alıp Bajic’i oyuna sürmesiyle çift forvet anlayışına döndü.

Hocaların oyuna karşılıklı müdahalesiyle son dakikalar galibiyet golü bulmak için büyük çekişmeye sahne oldu. Umutların son dakikalara kadar heyecanını koruması kaptan Ali Çamdalı’yı bile iştaha getirmiş olacak ki sağ ayağı ile kontrol ettiği topu sol ayağıyla kaleye gönderip Volkan Demirel’i adeta avladı. Kalan dakikalarda sarı lacivertli ekibin yıkılan umutlarına Vitor Pereria’da merhem olamayınca sahadan boynu bükük ayrılan taraf Fenerbahçe kafilesi oldu. Beş haftadır kalesini gole kapatan ve ligin en az gol yiyen takımını iki golle devirip fiyakasını bozmak eminim ki temsilcimizi kalan haftalarda daha da motive edecektir.

Böylelikle kendi rekorlarını egale eden ve tarihinin en başarılı dönemine adım atan Konyaspor, 2016 yılında sahaya çıktığı 11’i lig 7’si kupa olmak üzere 18 resmi maçta da kaybetmedi. Bu başarı pop sanatçısı Burcu Güneş’in gözünden de kaçmamış. Besteleyip söylediği ve Konya halkına armağan ettiği şarkı için ben de tüm Konya halkı adına ona minnet ve şükranlarımı iletiyorum. Son olarak 2010 yılı Nisan ayı içerisinde geçirdiği elim trafik kazasında tekerlekli sandalye ile yaşamaya mahkum kalan ve Konyaspor’un bir döneme damga vuran futbolcusu Hırvat asıllı Norveç vatandaşı Branimir Poljac’ı unutmadık ve kendisine şifa diliyorum.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Hasan Durucan Arşivi
SON YAZILAR