Ahmet Öztemel

Ahmet Öztemel

Gelse Bayram Havası

Gelse Bayram Havası

Bayram geliyor İslâm âlemine ama bayram tadı vermeden. Ortada maalesef hep acı, gözyaşı..Terörün istediği bu, tuzağına düşmeyeceğiz; yılmayacağız da bıçağın kemiğe dayandığı noktadayız.  Terör belâsı olmasa bile maalesef milletçe bayram havasında, bayram tadında değiliz. Bölündük, gerildik, sevgisizleştik, saygısızlaştık. Birbirimize selâmı zor veriyor veya vermiyoruz. Komşu komşunun külüne muhtaç ya, kendine zarar gelmeyeceğini bilse külü için yakacak komşusunu. Camilerde VIP bölümleri var biliyor musunuz? Öfke toplumuyuz. Ramazan ayı bile hoşgörüye, kavgasızlığa, toplumsal barışa katkı sağlamadı.. Ellerde pompalı tüfek, araçlarda sopa-bıçak..En son bir vandal trafik kavgasında aracın koltuk başlığını sökerek demir kısmını cinayet aracı olarak kullandı ve muhtemelen tarihe geçtik.

Fikirleri tartışamıyor, olayı kavga veya küfre dönüştürüyoruz. Uzlaşmak aklımızdan geçmiyor. Tuttuğumuz taraf ne yapsa haklı, diğer taraf ne dese haksız. Her tartışmamız kişiler bazında. Milli takım bile hepimizin değil; milli oyuncular bile tarafgir. Fatih Terim’e kızıp milli takımın yenilgisine sevinen var; aynı şey Başbakan veya Cumhurbaşkanına kızıldığında da geçerli. Ruslar ve İsrail ile yapılan anlaşmaya ülkem ne kazanacak diye bakan az; iç politika malzemesi yapma derdinde olanlar var. Asgari müştereklerde birleşemiyoruz. Kısaca bir garip millet olduk vesselâm.

Ben Bayram öncesi ülkemde güzel rüzgârlar, Bayram havası olsun istiyorum. Katkı en çok iktidardan gelmeli zira iktidar yapıcı olmalı. Milletçe yeniden bir kucaklaşma dönemi başlatmak zorundayız. Gerçekten bölünmüşlükle, sevgisizlikle almamız gereken yolda  ilerlememiz, huzur toplumu olmamız imkansız. Allah korusun kavgalar yorgan riske girmeden bitmeli. Diliyorum ki Bayram güzel günlerin başlangıcı olsun; Allah yardımcımız olsun. Saygıyla.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Ahmet Öztemel Arşivi
SON YAZILAR