Mustafa Balkan

Mustafa Balkan

Hakemler kimden korkuyor?

Hakemler kimden korkuyor?

Yukarıdaki başlık, Atiker Konyaspor’un başarılı teknik adamı Aykut Kocaman’a ait.

Galatasaray karşısında ilk yarıda güzel bir futbol ortaya koyan yeşil beyazlı takım, ileri uç elemanlarının beceriksizliği yüzünden üç golden olunca; galibiyetle ayrılması mukadder bir maçı Galatasaray’a teslim etmesini, yadırgadığımı ifade etmeliyim.

Kaleci Serkan’ı da, kalemizde üç gol görmemizi engellemesi dolayısıyla maçın adamı olarak tebrik ediyorum.

Türkiye ekonomisinin kalbinin attığı yer olan İstanbul, Derseadet olarak küresel siyasetin de kalbi sayılır. İstanbul aynı zamanda Türk futbolunun da dukalığını temsil etmektedir.

Bu sebeple üç büyük takım devamlı olarak korunup kollanmaktadır. Artık bu gerçeği bilmeyen kalmadı.

 

***

Biz, Konyaspor-Fenerbahçe maçında Anelka’nın eliyle kalemize attığı golü görmezlikten gelen hakemleri de gördük.

Anadolu takımları, bu gerçekleri gördükleri ve bildikleri için sahaya 11 adamı sürerken bu hınçla çıkıyorlar. Kimi zaman hakem müdahaleleri olmadığı taktirde galip geliyorlar.

Gelin şimdi Konya’da muazzam başarılara imza atan Kocaman teknik adamı dinleyelim:

 

“'YAN YOLLARI ÖĞRENMEK LAZIM'

“Doğru çalışarak olmuyor. Yan yollardan gitmeyi öğrenmek lazım. Bu kadar ter dökerek, çalışarak, çabalayarak, gelişerek yol almanın bu sezon bir kez daha imkânsız olduğunu gördük. Bizim ülkemizde ilişkilerin olduğu, iyi ilişkileri düzenleyenlerin daha önde olduğunu görüyoruz. Ne diyeyim, söyleyecek çok fazla bir şey yok.

 

'KORKUYORSUNUZ'
Hakemin oyuncumuzu atmasıyla pert olduk, parçalandık. 'Alıştık' demek isterdik ama bunu söylemek de istemiyorum. Rakip oyuncular küfür ederken, sert oynarken, Ali Çamdalı 'Korkuyorsunuz' dediği için oyundan atıldı. Ben de söylüyorum, korkuyorsunuz. Çalışıyoruz, çabalıyoruz, taş üstüne taş koymaya çalışarak ilerlemeye çalışıyoruz ama ilerleyemiyoruz. Bir yere geliyor ve tıkanıyor. Bu ülkede çalışanlar ilerleyemeyecek mi? Herkese saygı gösteriyoruz. Saha içinde rakip oyunculara, rakip antrenöre, hakemlere. Sergilediğimiz saygının onda birini bize göstersinler. Ayıp yani. Bu kadar kolay adam atılamaz, atılmamalı. Böyle atılıyorsa oyuncu, o zaman rakip oyuncular da atılmalı. Topa vur, rakibe dirsek at, küfür et ama bir şey yok.” 

 

***

Kocaman adam aslında herşeyi özetliyor.

Her üç takımın da TFF’da güçlü lobileri var.

FİFA’ya giden “yan yolları” bilmiyorum.

Size bir misal vereceğim.

Rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu hayatta iken Sivasspor’u TFF’da koruyan ve kollayan birileri vardı. Yazıcıoğlu rahmetli olduktan sonra Sivasspor’un ne kollayanı kaldı ne de koruyanı!

Sayın Kocaman’ın, “yan yollar” derken güçlü bir lobiyi ve sözü dinlenir etkin siyasi şahsiyetleri kastettiğine eminim.

Futbol endüstrisinde milyon dolarlar konuşuluyor.

Anadolu insanı hem siyasette (ülke yönetiminde), hem ticarette, hem ihracatta, hem de futbolda ve diğer spor dallarında üç büyük takımları, dukalıkları ve belli çevreler ile mahfilleri zorladıkları için futbolda da, bir dirençle karşı karşıyalar.

Fatih Terim’in Konyaspor’dan Millî Takım’a futbolcu almaması veya çağırmamasının altında yatan gerçeğin ne olduğunu az çok bu işlerden anlayan herkes bilir. Sayın Terim’e kalsaydı bu iş Ömer Ali Şahiner çoktan milli takımda idi.

 

***

Gelelim kendi sahamızdaki maça.

Konyaspor, ilk yarıda üç kere yokladığı Galatasaray kalesini üç golle taçlandırmış olsaydı, bu maçtan galibiyetle ayrılan taraf olarak tarihe geçecekti.

Ne yazık ki Konyaspor’un golcü eleman sıkıntısı hâlâ devam ediyor.

Yeşil beyazlıların geri defans elemanları, Galatasaray’ın yeni transferi Rodrigues’i durduramayınca kalemizde golü gördük. Yâni sarı kırmızılıları kara kartalın elinden kurtaran adam Rodrigues oldu.

 

AZİZİZM DİYOR Kİ…

Geldikten sonra hakeme küfürlü sözler sarfeden üç takımın yabancı futbolcularını koruyan perdede yazan sözcükler FİFA mıdır, yoksa onlara bu şekilde tolerans gösteren TFF’nın görevlendirdiği hakemler midir?..

Peki o zaman şu sorunun cevabını bulmak gerekiyor:

Türk hakemleri neden, niçin ve kimden korkuyorlar?

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Balkan Arşivi
SON YAZILAR