Ahmet Öztemel

Ahmet Öztemel

HAMZA HOCA’YA KİMİ ÖRNEK GÖSTERDİLER?

HAMZA HOCA’YA KİMİ ÖRNEK GÖSTERDİLER?

 “Bursaspor oyuncu kalitesi anlamında Konyaspor’a on basar. Ancak isimler oynamıyor sahada. Aykut Kocaman birbirinin dilinden anlayan, parazit çıkarmayacak, kendini göklerde görmeyecek isimlerden bir takım, bir sistem oluşturdu. Kocaman yapıyorsa Hamza hoca da yapmalıdır.”  Sözler Bursa Olay Gazetesi spor yazarı Sn. Beytullah Süat’ın Hamza Hoca’ya mesajlarından alıntıdır. Beytullah Süat’ın Hamza Hoca’ya eleştirisi devam ediyor; “Yılda iki kez zam isteyenden, koşmak için bin defa düşünenden, ilk önce parası peşinde koşandan takımı kurtar.”

“Kalitede on basmak” amiyane sözünü bir tarafa bırakalım. Bursaspor’un takım maliyetinin Konyaspor’dan yaklaşık %70 daha fazla olduğu gerçek. Tabii 2015-2016 futbol sezonunu Konyaspor’un 66 puanla üçüncü; Bursaspor’un 44 puanla on birinci sırada bitirmesi; ikili maçlarda Konyaspor’un 4 puanına karşılık Bursaspor’un 1 puanla yetindiği de bizi mutlu eden bir diğer gerçek.

Konyaspor ülkemizi Avrupa Kupası’nda da temsil edeceği 2016-2017 sezonu için kadrosunu Abdülaziz Demircan, Can Demir Aktav ve Deni Milosevic ile takviye etti şimdiye kadar.

Abdülaziz Demircan 2014 yılında Türkiye A2 milli takımı formasını da giymiş, Diyarbakır, Karabükspor ve Kayserispor takımlarında yer almış 25 yaşında kaleci.

Can Demir Aktav Anadolu Selçukluspor altyapısından gelen, 2013-2014 sezonundan beri sürekli stoper mevkiinde görev yapmış, Türkiye Kupası maçları da dahil 113 maçta toplam 8 gol atmış henüz 21 yaşındaki geleceğimiz.

Deni Milosevic 21 yaşında, Belçika Milli takımında U16 klasmanında 11 maçta 2 gol; U17 klasmanında 8 maçta 3 gol, U18 klasmanında 5 maç performansı ile forma giymiş. Bosna Hersek Milli Takımında U21 klasmanında 4 maç 1 gol performansı ile yer almış Belçika liginde de görev yapmış orta ofans oyuncumuz.

Ben Aykut Kocaman Hocamın prensipleri doğrultusunda adım adım yükselen grafiği kovalayacağına inanıyorum. Gereksiz transferlerle borç batağına batmanın takımlarımızın klasik hastalığı olduğu düşünülürse akılcılık da bunu emreder. Sonuçta geçen sezon ekibimizin neler başardığını tüm Türkiye gördü. Aykut hocamın “Konya ve Konyaspor’u son derece iyi temsil eden ekip olma” vaadi benim için yeterli. “Gereğinde takviye ederiz” sözü imkanların yeterli olduğu izlenimi veriyor . Kombine biletlere taraftar desteği de Konya’mın Atiker Konyaspor’a güveninin kanıtı.

Konya ekonomik yapı olarak sadece futbolda zirve kovalamakla yetinmeyecek kadar güçlü şükür ki. Akın Çorap Giresunspor’un basketbol üst ligde yer alacağı 2016-2017 sezonunda Konyaspor liglerde yok. Gönül 12 bin 500 kişilik spor salonuna sahip kentimin basketbolda da voleybolda da üst liglerde yer alan bir spor kenti olmasını istiyor. Son sözüm değerli iş adamlarımıza; sanayi ve ticaret odalarımız önderliğinde sponsorluk desteği fiilen başlatılmalı. Transfer sponsorluğu ne güzel olur ama hiç değilse 2016-2017 Turgay Şeren sezonunda Atiker Konyaspor’un 17 deplasman sponsoru bugünlerde açıklansa. Saygıyla.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Ahmet Öztemel Arşivi
SON YAZILAR