Halil Özkan

Halil Özkan

HOŞGELDİN YA ŞEHR-İ RAMAZAN

HOŞGELDİN YA ŞEHR-İ RAMAZAN

Bu mübarek ayın değerini bilmek ve bize tanıdığı fırsatları iyi değerlendirmek lazım. İbadetlerimizi yapıp bol bol tövbe ve dua etmekte fayda var yüce yaradan inşallah tüm Müslüman Aleminin günahlarını bu mübarek ayın yüzü suyu hürmetine affeder bizleri bağışlar.

Bu ayda Allah’ın hoşuna gidecek, onun rızası alacak işler yapmalıyız.

Oruç ahlakı güzelleştirir; çünkü bize daima Allah’ı hatırlatır ve sorumluluk duygusunu geliştirir. Oruç gözleri harama bakmaktan, dili yalan ve çirkin sözlerden, kulakları haram şeyleri dinlemekten, mideyi haram yemekten, elleri kötü iş yapmaktan, ayakları kötü yerlere götürmekten korur. Oruç insanın merhamet ve yardım duygularını geliştirir. Oruç insana nimetlerin kıymetini öğretir dolayısıyla da şükrü arttırır.

Orucun bir başka faydası da sağlıktır. Oruç tutmak insanı sağlıklı yapar. Bu konuda Peygamber Efendimiz şöyle buyurmuştur, “Oruç tutunuz, sıhhat bulunuz” senenin onbir ayında yorulan sindirim organları oruç sayesinde dinlenir.

Oruç insana sabırlı olmayı öğretir.

Kısaca orucun faydaları saymakla bitmez. Kutsal kitabımız Kur’an- ı Kerim de bu ayda indirilmiştir. Bu aylar içinde bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi’de vardır. Allah’ın rızasını almak için gece yarısı uykuyu bölüp sahur yapmak sünnettir. Ve bu aya has olan teravih namazını kılmak da önemli sünnetlerdendir.

Yine bu kutsal günlerde cehennemin kapıları kapanır ve cennet kapıları açılır.

Şeytanlar zincirlenip hapsedilir. Müslüman bu ayın kıymetini bilmeli ve kendini yüce Allah'a yaklaştıracak yollar aramalıdır.

Bu ayda bol bol Kur’an-ı Kerim okumalı kuran ayı olan ramazan-ı şerifte Allah yapılan iyilik ve hasenatlara kat kat sevap veriyor. Yüce Rabbim bizleri bu aya kavuşmayı ve bu mübarek ayı onun istediği doğrultuda yaşamayı nasip etsin.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Halil Özkan Arşivi
SON YAZILAR