Halil Özkan

Halil Özkan

İLİM BEŞİKTEN MEZARA KADARDIR

İLİM BEŞİKTEN MEZARA KADARDIR

24 Kasım en değerli günlerden biridir. İnsanoğlunu yetiştiren geçmişini öğretip geleceğe hazır eden kutsal yolda ışık tutan saygı değer çilekeş öğretmenlerimizin ülke genelinde hatırlar minnetle anarız.

Öğretmenlik mesleğine âşık bu fedakâr insanlar kendilerini genç fidanlara adamış mukaddes insanlardır. 24 Kasım Öğretmenler Günü olabilir fakat bir gün değil her gün öğretmenlerimizin kıymetini bilmeliyiz. Tohumdan temelden yetiştirip inanılmaz bir birey yapan öğretmenlerdir. Bizleri topluma yararlı bir birey olmamız için yetiştirir, bu sayede muasır bir medeniyet seviyesine erişmemize katkı sağlar. Öğrencilerine her zaman iyiye, doğruya ve güzele yönlendiren ve bunu için hep uğraş veren kişidir öğretmen…

Son zamanlarda öğretmenlere gösterilen saygı sevgi azalmıştır. Bu yeni neslin şımarıklığından oluşmaktadır. Bu davranış öğretmenlerimizi fazlasıyla üzen ve meslekten soğutan bir durumdur.

Bu noktada öğretmenlere verimin artması için teşvik primlerinin verilmesi maaşlarının güzelleştirilmesi elzem bir durumdur. Çünkü bugünlerde geçim sıkıntısı her bireyde var.  Hayatını iyi devam ettirmek için ek iş yapan öğretmenler oldukça fazladır. Değerli öğretmenlerimiz hem bilgilerini hem tecrübelerini hem de sevgilerini, kalplerini öğrencilerle paylaşırlar. Öğrencinin derslerde geriye düştüğünde, bir hata ettiğinde, zor günlerinde yanı başında olan bir isimdir öğretmen. Öğrencilerinin başarısına en çok mutlu olan kişi öğretmendir.

Öğrenciler günlerinin çoğunu neredeyse ailesinden çok okulda geçirdiklerini için öğrenci öğretmen arasında sıkı bir bağ oluşur. Bu sebeple öğretmenler yeri gelir anne şefkatiyle yeri gelir baba sevgisiyle sorumluluklarının bulunduğu öğrencilerine yaklaşır.

Bu sebeple öğretmenlerimiz kıymetlimizdir. Tüm koşullarda öğretmenlerimize sevgi ve saygımızı eksik etmemeliyiz. Gerek tüm yıl gerek öğretmenler gününde elimizden geldiğince onlara hatırladığımızı hissettirelim.

Velhasıl öğretmenlerimizin kıymetini bir gün değil her gün bilmeliyiz. Dinimizde de eğitim ve öğretimin yeri büyüktür. Çünkü insanoğluna ilk öğreten Allah’tır.  Bir saat ilim öğrenmek veya öğretmek, sabaha kadar ibadetten daha sevaptır. (Deylemi)

Alak Suresi’nin ilk beş ayeti kerimesinde şöyle buyurmaktadır.

1. Yaratan Rabbinin adıyla oku!

2. O, insanı bir aşılanmış yumurtadan yarattı.

3. Oku! Rabbin, en büyük kerem sahibidir.

4. O Rab ki kalemle (yazmayı) öğretti.

5. İnsana bilmedikleri şeyi öğretti.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Halil Özkan Arşivi
SON YAZILAR