Havva Gül Acar

Havva Gül Acar

İnsanlar ve mevsimler

İnsanlar ve mevsimler


Hayırlı Ramazanlar sevgili okurlarım, nasılsınız inşallah iyisinizdir. Bence her şeye rağmen iyisinizdir çünkü havalar iyi. Hava durumları ile insanların ruh halleri arasında bir bağ olduğunu duymuşsunuzdur. Sizinle bugün bu konu üzerine uzmanlardan duyduğum bilgileri, okuduğum yazıları paylaşacağım.

Öncelikle okuduğum uzman metinlerine ve araştırmalarıma göre hava durumu ruh halini etkiler. Uzmanların görüşlerine göre, hava durumunun hallerinden etkilenmek insanın yapısında vardır. Örneğin hava soğuk olduğunda insanı kasvet basar, güzel bir bahar havasına uyandığınızda ise içinizde kelebekler uçuşur, her şey hoş güzel gelir gönlünüze hatta biraz gevşeme olur bünyemizde. İşte bu yaşanılan durum havanın insanlar üzerindeki etkilerine birazda olsa açıklık getirebilir. Fakat yapılan araştırmalara göre insanın ruh halini en çok etkileyen şey: Yeteri miktarda gün ışığı almasıdır. Kişi gün ışığından yeterli miktarda alabilir ise ruh sağlığına etkisi oldukça olumludur. Yapılan araştırmalara göre yaz aylarında gün ışığından fazla yararlanılabilindiği için günlerin verimli ve güzel geçtiği gözlemlenmiştir, kışın ise gün ışığından çok az miktarda yararlanıldığı için genellikle vakit geçirilen zaman diliminin verimsiz ve mutsuz geçtiği belirtilmiştir. Hatta yine araştırmalara göre negatif düşünen insanların ruh hali güzel havalarda olumlu olarak değişir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Havva Gül Acar Arşivi
SON YAZILAR