Uğur Özteke

Uğur Özteke

Kocaalan yaylasından Başbakanlık konutuna

Kocaalan yaylasından Başbakanlık konutuna

Türkiye ve Konya için dün tarihi bir gündü. Ankara’da olan Konyalılar gibi, Konya’dan Ankara’yı ekranları başında izleyen Konya için unutulmaz gurur saatleri yaşandı.

İnşallah Konya için yepyeni bir dönem dün resmen başladı. Yakın siyasi tarihimizde rüzgarı arkasına almakta hep zorlanan, tökezleyen Konya bu kez başı dik, alnı açıktı.

Mesela kongreyi izleyen Şoför Nakliyeci ve Otomobilciler Odası Başkanı Kemal Can telefonun öbür ucundan heyecanla bağırıyordu, “Uğur’cum yıllardır Ankara’dayız. Sayısız kongre takip ettik. Bugüne kadar hiçbir zaman bize yollar, kapılar açılmadı. Ama bugün 42 plakalı tüm otomobiller için kapılar barikatlar açılıyor” diye bağırıyordu.

…..

Bu arada Konyalı iki yöneticinin ufkundan söz etmek istiyorum. Kemal Can’ın başkanlığındaki odanın 11 Haziran 2011 tarihindeki şoför kurultayına Davutoğlu için yazdırılan “Başbakanımız Hoş Geldiniz” pankartını görüyor musunuz?

 

11-haziran-2011-sofor-kurultayi.jpg

….

 

Ya üç dört gündür sosyal medyada tıklama rekorları kıran Recep Konuk’un videosunu izlediniz mi? Recep Başkan tam 11 ay önce Kurban Bayramı’nda “Başbakanımız Cumhurbaşkanı, Dışişleri Bakanımız Davutoğlu da Başbakan olsun” diyor.

….

Dün bizim arkadaşlarda yazmışlar ama eksik yazmışlar. Lütfi Başaran abim düzelttirdi. Sayın Davutoğlu daha Başbakanlık konutuna geçmeden üç Konyalı arkadaşımız da Ali Sarıkaya, Osman Sert ve İsmail Küçükbayrak, bakanlıktan Başbakanlığa geçiyorlardı.

…..

Bugün yerim dar yazamıyorum

…..

Çocukluğunda Torosların Kocaalan yaylasında koyun güden “Hoca” Davutoğlu, şimdi ülkenin kaderini belirleyecek isim oldu. İnşallah hayırlı olur. İnşallah Konya olarak bu tarihi fırsatı değerlendirebiliriz. İnşallah bu şehir bir tık ileriye gidebilir.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Gülümsemek iki insan arasındaki en kısa mesafe imiş.

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Kağıt toplayıcılar arabaları yolun ortasına bırakıp seyretmedikleri zaman ADAM oluruz

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR