Dr. Mehmet Portakal

Dr. Mehmet Portakal

Konya’da sağlık var, dört mevsim turizm var

Konya’da sağlık var, dört mevsim turizm var

Karatay Termal Tatil Köyü ile Konya’nın termal kaynakları da harekete geçiyor.

 

Türkiye’deki sağlık turizmi, özellikle salgın sürecinin ardından yabancı ülkelerden gelebilecek taleplere cevap verecek kapasiteye sahip, zira Türkiye sağlık turizminde dünyanın önde gelen birkaç ülkesi arasında, Avrupa’da ise birinci sırada değerlendiriliyor.

Konya’da da bu alanda çok güzel çalışmalara imza atılıyor inşallah.

Karatay Termal Tatil Köyü de bunlardan biri. İsmil’de bulunan tesisler için Karatay Belediyesi’nin çalışmaları takdire şayan.

 

Pandemi süreci sona erdiğinde insanlar diyet kampları geleneksel tıp uygulamaları vücut direncini artırmaya stresten kurtulmaya yönelik uygulamalar ve kilo problemi estetik uygulamalar için sağlık turizmi türlerini talep oluşturacaktır. Türkiye termal turizm potansiyeli açısından değerlendirildiğinde dünyada ilk yedi ülke arasında değerlendirilirken Avrupa’da ise birinci sırada yer almaktadır, termal turizim de de diğer turizim türleri gibi sezonluk olmayıp talebi 12 aya yayılabilmektedir. COVID-19 sonrası özelliklede yaşlı grubun zinde kalmak için termal tesislere yöneleceği, salgının sona ermesi ve insanların normal rutinlerine dönmelerinin sonbaharı bulacağı öngörüldüğünde tatil ve dinlenme için yaz sezonu önemli ölçüde kapanmış olacağından iyi değerlendirmelidir. Bu açıdan da termal turizme olan talep artabilir. Ayrıca sağlık turizmi türlerinden biri de beden zihin ve ruhsal dinlenmeyi odağına alan SPA ve wellness turizmidir. Salgın sonrası insanların hem zihinsel hem de ruhsal dinlenmeye ihtiyacı oldukları düşünüldüğünde ve bunu fitness, spor gibi aktivitelerle ve detoks programına göre desteklemeyi tercih ettiklerinde termal tesislere ve ve Wellness merkezlerine talebin artacağını düşünmekteyim.

Ayrıca bu dönemdeki gelişmelerden sonra yaşlı turizminin daha aktif hale geleceği sağlık köyleri aktif yaşlanma merkezleri yaşlı bakım merkezlerinin çok daha ön plana çıkacağı kanaatindeyim termal kaynakların zenginliği açısından dünyada önemli bir yere sahip olan Türkiye sahip olduğu önemli potansiyeli yeterli ölçüde kullanmadığını söyleyebiliriz.

 

Bu dönemde Konya’daki termal ve diğer sağlık alanındaki gelişmeler, ülkemizin 2023 sağlık turizmi hedefleri için çok değerli adımlar. Başta Belediyemiz olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Dr. Mehmet Portakal Arşivi
SON YAZILAR