Uğur Özteke

Uğur Özteke

MHP’de şok istifalar…

MHP’de şok istifalar…

Tüm siyasi partililer gibi rüzgarı arkasına alarak seçim atmosferinde tam gaz çalışan MHP’lileri ve ülkücüleri kızdırmak, kırmak ve üzmek istemeyiz, ama iki gün önce duyduğumuz iddiaların gerçek olduğunu öğrenince bunları da yazmadan edemedik.

Evet, MHP Konya’da çok üst düzeyde teşkilat başkanlığı ve yöneticiliği yapmış beş, altı ismin partiden istifa ettiğini hafta başında duymuştuk.

Ama “her duyduğumuzu da yazmama” adına bekledik. Önceki gün istifa ettiği söylenen teşkilat başkanlığı da yapan bir abimiz ile görüşüyorduk.

Görüşmede “Abi hayırdır partiden istifa mı ettin?” deyince tereddütsüz “evet” dedi. Sonra biz devam ettik “Eğer duyumlarımız yanlış değil ise ….., ….. da sizlerle birlikte istifa etmişler”. Abimiz yine “Evet abi öyle” diyerek duyumlarımızı doğruladı.

Allah var ya biz de atmosfer gerilince “Neden, niçin, ne oldu?” demedik.

Sadece bunları habercilik ölçüsünde yazmak istediğimizi söyleyince abimiz “Aman Uğur abi yazma” diyerek hem sert çıktı ve bir yerde de adeta rica etti. Biz de “Abi bugün biz yazmaz isek yarın nasıl olsa biri duyup yazacak, şimdi yazınca ne olur ki?” desek de abimiz ısrarla tekrar tekrar rica ederek, “Abi ne olur sen yazma. Kim yazarsa yazsın ama sen yazma” deyince bir gün daha durduk ve isim de vermeyerek bizi bile şokeden bu istifa haberini ancak bu kadar yazabildik.

Ne diyelim biz bu noktada sadece “herkes için hayırlı olsun” diyebiliriz.

“BU SEÇİM DÖNEMİNDE

KİMİN BUNA İHTİYACI VAR?”

Hafta başında bir büyüğümüz ile yaşadığımız bir gelişmeyi önce Ak Parti, sonra Tahir Başkan sonra da belediyemiz adına yine köşemize taşıyoruz.

Yine biliyoruz ki bu sefer de belediyeciler ve KOSKİ’deki büyüklerimiz bize kızacaklar.

Bir abimiz aralıklarla iki defa aradı. O anlarda bakamadık. Müsait olunca biz abimizi aradık. Hararetli hareketli konuşuyordu. Koşuyor gibiydi.

“Hayırdır Mehmet abi bir şey mi var?” deyince abimiz “Yok Uğur abi şimdi abdest aldım camiye yetişmeye çalışıyorum. Ben seni çıkınca arayayım” dedi. Merak etmiştik. Neyse abimiz aradı bu kez sakindi ama kızgın hatta öfkeli idi. Selam sabahtan sonra direkt olarak konuya girdi, “Uğur abi önce cep telefonuma bir mesaj geldi. Sayacınız 10 yılını doldurduğu için ücretsiz olarak değiştirilecektir” diyordu.

Kendi kendime “Allah razı olsun” dedim.

Ardından fatura geldi.

Faturada “Sayaç sökme ve takma bedeli 19 TL küsur….” yazıyordu.

Ya abi bu nasıl bir iştir?

Bu nasıl bir mantıktır.

Seçim dönemindeyiz. Bunlar partinin aleyhine mi çalışırlar?

Sonra vatandaş düşünmez mi “Ak Parti seçim çalışmalarında harcadıklarını sayaç söküm takımı parası ile mi karşılayacak?”…

Abi Allah aşkına bir yazsana bu konuyu. Hem vatandaşa yazık günah hem de …… .

Bu işler nasıl oluyor? Kimler ne yapıyor anlamış değilim”….

………….

Ben de bu mesleği icat edene diyorum… 

Ve ardından son yıllardaki duamı tekrarlıyorum: “Allah’ım beni ıslah et. Şu mesleği bir an önce bırakayım. Ne İsa’ya ne Musa’ya … dedikleri bu olsa gerek”…

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Ya ümitsizsiniz, ya da ümit sizsiniz. Ya çaresizsiniz; ya da çare sizsiniz.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Pazarcı yerlerini temiz bıraktığımız zaman ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR