Uğur Özteke

Uğur Özteke

PARK YAPMAK ÖNEMLİ DEĞİL, CAN ALMAMAK ÖNEMLİ DEMİŞTİK DEĞİL Mİ?

PARK YAPMAK ÖNEMLİ DEĞİL, CAN ALMAMAK ÖNEMLİ DEMİŞTİK DEĞİL Mİ?

Bugün yine üzücü can sıkıcı bir konuyu gündeme getirmek zorunda kaldığımız için gerçekten üzgünüz. “Ben haklıyım”, “Bakın gördün mü yine bizim dediğimiz oldu” cümleleri kadar iğrenç ve nefret ettiğim cümleler yoktur.

Hadi gelin şimdi önce aylar öncesinden konuşulanları, söylenenleri, yazılanları, çizilenleri değil, yazılanları tarihe not düşürülen konuları sonunda ölüm yani insan canı ile ilgili acı sonla bir kez daha sizlere hatırlatmak istiyoruz.  

Niye? Yazıldı. Bu sütunda yazıldı, dinleyen olmadı bir kişi hayatını kaybetti.

Hiç değilse bundan dersimizi alalım ikinci üçüncü canları yok pahasına kara toprağa vermeyelim.

………..

Konya’nın, şehrin ileri gelenlerinin, yakın geçmiş tarihin canlı yaşayan insanlarının bildiği bilenlerinde büyük saygı duydukları bir abim var; Ali Kemal Başaran.

Ali abi için köşe yazılmaz kitap yazılır ama biz burada sadece isminden tek cümle ile söz ederek yazımıza başlıyoruz.

Ali abi bizi zaman zaman bazı konularda uyarır. “Şunları gör der”, biz de görmeye çalışırız. Ali abi bizim tam göremediğimizi görür(!) bu kez kalemi kağıdı alır kendisini yazar.

………….

İşte önceki gün Ali Abimiz bakın Afyon’dan bize ne yazıyordu;

“Uğur kardeşim;

28 Ekim 2016 tarihinde yazımda bahsettiğim Ankara yolu Tümosan ve Havaalanı arasında Şehitler Parkında piknik yapan kişilerin üzerine yoldan çıkan bir arabanın yapacağı tahribattan ve gerekli önlemlerin alınmadığından bahsetmiştim. Ortalama 150-180 kilometre hızla giden arabalardan Allah esirgesin yoldan çıkarak piknik yapanların üzerine giderse çok zayiat vereceğinden bahsetmiştim.

Bugün örneğini Yeni Meram Yolu üzeri Evliya Parkı’nda sabah saat 7.30 yoldan çıkan araba park içerisinde yürüyüş yapan kişiye çarpıp daha sonra ağaca çarparak durmuş çarptığı kişi maalesef ölmüş.

Allah rahmet eylesin ama parkın kenarına gerekli önlemi almayan Belediye yetkililerinin suçu yok mu?

 Yol kenarlarına yapılan parklarda yoldan çıkan araçların park içine girmesini önleyici tedbirlerin acilen alması gerekir.

Bu kaza pazar günü Ankara Yolu üzerindeki parkta olsa idi o hızla gelen arabayı durduracak ağaçlarda henüz büyümedi Allah esirgesin çok çok büyük kazaya ve ölüme yol açabilirdi.

Uğur kardeşim.

Meram yolu üzerindeki Evliya Parkı gününü ilerleyen saatlerinden akşamın geç vaktine kadar çocuğunu alan ailelerin yoğun olarak kullandığı bir park. Hele cumartesi ve pazar günleri tıklım tıklım doluyor oturacak yer bulamıyor aileler.

Yürüyüş yapan kişiler Yeni Meram Yolu Caddesine çok yakın yapılan yürüyüş parkuru o kadar yoğun ki sanki stada girecek kişiler gibi arka arkaya yürümekteler.

Allah esirgesin bu kaza günün ilerleyen saatinde veya hafta sonu olsa idi o aracın altında kaç kişi ölecek, kaç kişi yaralanacaktı.

Ankara Yolu üzerinde yapılan parklar bu parktan 10 misli daha büyük parkın içinde piknik yapan kişi sayısı Evliya Çelebi parkından 10 kat fazla.

Ankara Yolunda seyreden karşılıklı vasıtaların hızı her zaman 150- 180 kilometre arasında.

Allah esirgesin aynı şekilde bir kaza olsa gazeteler kaç ölü kaç yaralı yazacaklardı insan düşünmek bile istemiyor.

Gerekli koruma tedbirlerini almadan burayı park haline getiren Büyükşehir Belediye Başkanına şunu hatırlatmak isterim.

Parkın ortasındaki uçak restoran benzeri uçaklar burada bir kazaya sebep olmaz ama.

Günde yüzlercesi geçen araçların bu düz ve geniş yolda yıllardır çok kazalar yaptığını hep gördük, bu gidişle görmeye devam edeceğiz.

Bu yol uçağa yetişmek için, Havaalanı dönüşü şehre kendilerini bekleyenlere kavuşmak için hız ve Organize sanayi bölgesine fabrikasına gitmek için hız yapan insanların yoğun kullandıkları yol.

Büyükşehir Belediye başkanımızın en kısa süre içerisinde parkta dinlenen, mangal sefası yapan kişileri korumak için gerekli tedbirleri almasını tüm Konyalılar beklemektedir.

Haksız da değiller sen ne dersin, Büyükşehir Belediye başkanımızın her icraatını öven gazeteci olarak bu olaya ne dersin?

…………..

Evet örneğin Evliya Çelebi Parkı, örneğin Birlik Parkı, örneğin Türk Yıldızları Parkı yani sadece Konya’nın değil Türkiye’nin en gözde önemli, anlamlı, prestijli parklarından bazıları.

Ama bu parklar bakın tüm yazılanlara yani Konya tarihine not düşülenlere rağmen artık kendi insanımızın canını alıyor.

Bunlar kesinlikle güzele, çirkin demek değil. Tehlike geliyor diye bas bas bağırmaktır.

İnşallah yaşanan bu korkunç ölüm son olur.

Sağ ve sağlıklı olursak biz gelişmeleri yine buradan takip etmeye devam edeceğiz inşallah.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Dua kulun Allah’a derdini bildirmesi değil, o derdin dermanının ancak Allah olduğunu bilmesidir.

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Sahibi yokken bir araca verdiğimiz maddi hasar sonrası hemen olay yerinden kaçıp kurtulduğumuzu sanmadığımız zaman daha iyi ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR