Ahmet Öztemel

Ahmet Öztemel

SAKİN KALALIM;  PFDK ÇARPMASIN!

SAKİN KALALIM;  PFDK ÇARPMASIN!

Her yıl aynı sloganla başlar “Önce Fair-Play” ama öyle devam etmez. 2016-17 Turgay Şeren sezonunda Süper lig takımları 166 kez Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’ndan ceza aldılar. Fenerbahçe ve Trabzonspor 18’er; Gaziantepspor 16; Bursaspor ve Beşiktaş 15’er; Galatasaray 13; Antalyaspor ve Kayserispor 10’ar; Atiker Konyaspor ve Adanaspor 9’ar; Karabükspor ve Aytemiz Alanyaspor 7’şer; Rizespor ve Medipol Başakşehir 5’er; Akhisar Belediye ve Gençlerbirliği 3’er; Kasımpaşa 2 ve Osmanlıspor 1 kez Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’ndan lig maçlarındaki saha olayları ve çirkin tezahürat nedenli cezaya çarptırıldılar.

Seyircisiz oynama cezası iki kez Adanaspor; 1 kez Bursaspor, Galatasaray, Atiker Konyaspor için uygulandı. Tribünlerin bir veya fazla kısmındaki seyircilerin elektronik kart blokesi ile sonraki maçı izleyememe cezası en çok Fenerbahçe (15) için uygulandı. Atiker Konyaspor 5 maçta kart blokesi cezasına maruz kaldı. En çok para cezası Bursaspor (1.478 milyon lira) için uygulandı. Gaziantep, Trabzon, Fenerbahçe ve Beşiktaş bir milyon lira üzerinde ceza ödeyen takımlar. Konyaspor 225 bin lira ile sekizinci sırada.

Ziraat Türkiye Kupası maçları nedeniyle verilen cezalarda Beşiktaş’ın Fenerbahçe maçındaki olaylar nedeniyle bir maç seyircisiz oynama cezası var. Maçların zorluk derecesi ile uyuşmayan Fenerbahçe’nin Menemen Belediyespor ve Amedspor; Beşiktaş’ın Boluspor; Galatasaray’ın Tuzla; Trabzonspor’un Kızılcabölükspor maçlarındaki seyirci agresiflikleri şaşırtıcı. Takımımız kupa yarı finalindeki Kasımpaşa maçından 15; Medipol Başakşehir final maçından ise bir maç seyircisiz oynama yanı sıra 150 bin lira cezaya maruz kaldı. Aynı final maçından Medipol Başakşehir’in seyircisiz oynama yanı sıra 100 bin lira cezaya çarptırılması ilginç.

Atiker Konyaspor 2016-17 sezonunda lig maçlarında iç sahada Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray, Antalya, Bursa; dış sahada Antalya, Alanya, Karabük ve Akhisar maçları nedeniyle ceza aldı. Antalyaspor deplasmanında çirkin tezahürat ve saha olayları nedeniyle ev sahibine 15; Konyaspor’a 100 bin lira ceza verilmesi; iç sahadaki Antalya maçı saha olayları nedeniyle 60 bin lira ceza yanında bir maç seyircisiz oynama ve tribündeki seyircilere kart blokesi cezası almamız bence ağır. Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’nun Gaziantepspor’a U21 maçında doktor bulundurulmaması nedeniyle verdiği iki bin liralık ceza federasyon ve kurullarının altyapı ve sporcu sağlığına verdiği daha doğrusu vermediği değerin belgesi olması nedeniyle tarihe kaydedilmeli.

Ahmet Şan, taraftar grubu ile toplantısında fair play çağrısı yaptı mı bilmiyorum. Konyaspor taraftar grupları özellikle Nalçacı grubu milli maçların yanı sıra iki sezondur takımımıza tribün desteği,  tribündeki muhteşem koreografileri ile tüm ülkenin haklı beğenisini kazandı. Muhteşem taraftarlarımızın tribünleri doldurması, on ikinci adam olarak harika desteği tüm spor kamuoyunun takdirine yol açtı. 2017-18 sezonunda taraftarlarımızın hoşgörü kenti Konya’ma yakışır şekilde küfürsüz, agresifleşmeden tüm desteği vermesini ve örnek olmasını diliyorum. Hak eden çıkıyor ama bizim taraftarlarımız küfürsüz de muhteşem zekalarıyla herkese ders verecek sloganları bulur ve bulmalı. Saygı ile…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Ahmet Öztemel Arşivi
SON YAZILAR