Uğur Özteke

Uğur Özteke

ŞEHİR TURUNDAYIZ…

ŞEHİR TURUNDAYIZ…

Bugün öyle bir, iki değil, yeni gelişmeler ve sizlerden gelenlerle izninizle şöyle kısa bir şehir turu yapmaya çalışacağız.

SELMAN ÖZBOYACI’YI KUTLUYORUM

Kendimizi seçimin rüzgarına kaptırmamak adına ısrarla ve inatla sağlam basmaya çalışıyorum. Ama bazı güzel şeyleri de yazmak zorundayız. Mesela ÖZBOYACI ailesinin genç yakışıklı ve vizyonlu Milletvekili Adayı (Bana göre artık vekil) Selman Özboyacı’nın Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine atanmasını şehrimiz adına son derece güzel ve ümit bir müjde olarak gördüm. Özboyacı ailesinin fertleri zaten ben kendimi bildim bileli siyasetin göbeğindedirler. Sadece siyasetle değil ticaretten ekonomiden şehrin pek çok sosyal olaylarında bizzat vardırlar. Bu yüzdende de bu kardeşimizin burada olması Konya adına güzel gelişmelerin bir işaret fişeğidir diye düşünüyorum. 

AK Parti Gençlik Kolları Merkez Yürütme Kurulu'nda yeni yürütme kurulu oluşturulurken Selman Özboyacı ile birlikte Gençlik Kolları Teşkilat Başkan Yardımcılığı görevi Abdurrahim Sönmezler’e verilirken, bir diğer Konyalı Abdullah Halit Üzülmez’de Üniversiteler Biriminde görevlendirilmiş. Demek ki inşallah Konya gençleri ile vizyonunu büyütmeye devam ediyor diye düşünüyorum.  

ZİNDANKALE AĞIZ VE DİŞ HASTANESİNİN

ÖNÜNE HIZ KESİCİ KONULABİLİR Mİ?

Bir okurumuz üşenmemiş fotoğrafını da çekmiş bizlerle paylaşmış.

foto-1-444.jpg

Burası Mareşal İlkokulu’nun önünden gelip Beyhekim Zindankale Ağız ve Diş Hastalıkları hastanesinin önüne geliş yönü. Okurumuz bu viraja pek çok araç sürücünün çok hızlı girdiğini, öğrenciler ile hasta ve hasta yakınlarının karşıdan karşıya geçerken tehlike atlattıklarını söylüyor. Ve bu noktaya bir hız kesici istiyor. Evet orayı çok iyi biliyorum. Araç ve yaya trafiği çok yoğun. İnşallah belediye yöneticilerimiz de bu haklı isteğe kulak verirler. 

VATANDAŞ GERÇEKTEN TEPKİLİ AMA

Şu bizim gözümüzü dünyaya açıp şehirde dolaşmaya başladığımız günden bu yana gözümüzü kapattığımız zaman bile önümüzde duran meşhur Alaeddin Tepesi'nde şemsiyenin yerine yapılan Selçuklu Sultanı II. Kılıçarslan tarafından yapılan köşkten geriye kalan burcun son halini nedense büyük tepki almaya devam ediyor. Her kesimi dinliyorum. “Bu ucube hemen yıkılsın” diye bana bağıran abilerimizi dinlerken bir kez daha şuna kanaat getirdim ki “Biz gelenekçi bir milletiz” öyle sıra dışı çalışmalara ve yeniliklere pek açık değiliz.

Kızmaca darılmaca yok. Herkesin fikrine büyük saygım var. Ama ben genelde çapraz hatta bir de ters düşünürüm.

Mesela bu şehirde alt geçitlerin duvarlarına çiçekler yapılacağına ya da “boz boz duracaklarına kirli kirli içimizi karartacaklarına Ankara’da İstanbul’da olduğu gibi buralar fayanslarla renkli boyalarla süslense daha iyi olmaz mı?” diye bunu ilk söyleyen ve ilk yazan kişiyim. 

Belediyedeki görevliler yıllar sonra bu uygulamayı yapmaya başladılar.

İnanın dünya görmüş sanayicisinden işçisine kadar herkes bu çalışmaların başlaması ile bize öyle şikayetçi oldular ki, anlatamam.

Hiç kimse bu yeni çalışmayı beğenmiyordu. Ama şimdi sormak isterim böylesine daha iyi olmadı mı?

5 yıl sonra bu ucubeye de gözümüzün alışacağına inanıyorum.

Efendim?

Yok yok yapı ve hayat tarzı olarak ben de dibine kadar gelenekçiyim. Ve bu halimden de son derece şikâyetçiyim. 

İMAMLARIMIZ CEP TELEFONU KULLANMASIN MI?

foto-2-380.jpg

Bu fotoğrafı geçtiğimiz hafta bir abimiz bize göndermişti.

Altında da şöyle diyordu;

“Abi burası tarihi Alaaddin Cami. Bu Cuma da hocaefendi hutbeyi telefonundan okuyor. Hocamız böyle yaparsa biz çocuklarımıza ısrarla telefondan nasıl uzak durun diyeceğiz. Uğur abi inan bu teknolojik durum tarihi camideki ruhani durumumuzu bozuyor…”

………..

Bakın işte bu da bir bakış açısı.

Bunu paylaşan abimiz dünyanın her yerini görmüş ayaklı Google gibi bilgili bir abimiz.

Ama o atmosferde cep telefonu rahatsız etmiş. Olabilir mi? Olur.

Hep diyoruz. Biz her görüşe açığız ve kırmadan dökmeden hakaret etmeden her sese yer veririz.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

İnsanların en kötüsü kendi ayıplarını görmeden başkalarının ayıplarını araştırandır.

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Yağışlı havalarda direksiyon başında biraz daha sabırlı olmayı becerebildiğimiz zaman daha iyi ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR