Hasan Durucan

Hasan Durucan

AÇIL SUSAM AÇIL

AÇIL SUSAM AÇIL

Özledik, heyecanla bekliyorduk, maçlar başlasa da stada gitsek dediğimiz süper lig geçtiğimiz hafta start verdi. Özellikle son yıllarda genel manada ülke bazında futbol kalitesinin düştüğünü gözlemlediğimiz ligin yeniden dirilişini görmek temennisiyle fair play yüklü bir sezon diliyorum.

MİRAS
Deplasmandan bir puan almaya bile tahammül edemediğimiz temsilcimiz evine puanla dönmenin rahatlığını yaşıyor. Müsabakaya taraftarın beklediği, aradığı futbol oyun tarzını yansıtamasa da geçen sezondan miras kalan kaybetmeme alışkanlığına sımsıkı sarıldığını yine, yeniden gözlemleyebiliriz. İlk yarı Çaykur Rize’nin elinde olan maçı ikinci yarının başlarında lehimize çevirince Vukoviç’in kafasından golü bulup öne geçtik. Skorun vermiş olduğu rahatlık azıcık rahatsız etmiş olacak ki müsabakanın tamamlanmasını beş dakika kala bir puana razı olduk. Ligin ilerleyen haftalarında parmakla saydığımız puanlar arasında bu bir puanın çok değeri olacağını unutmayalım. 

ELEŞTİREMİYORUZ
Bu sene kulübü sürekli ucundan köşesinden eleştirme gibi genel bir akım olsa da birçoğunun yersiz olduğunu düşünüyorum. Ve yönetim kadrosuna biraz destek çıkanlara da yalaka, şakşakçı gibi ünvanlar bile takılmaya başladığını üzülerek görüyorum. Eleştirmek en doğal hakkımız olsa da yapıcı eleştiri olmadıktan sonra sadece dedikodu yaptığımızla kalırız. Bu tutum devam ettiği sürece kendi kuyumuzu kazar başkalarının üzerimize toprak atmasını bekleriz. Ülkemizin büyük sınavlardan geçtiği bu süreçte en çok birlik ve beraberliğe ihtiyaç olduğunu hepimiz biliyoruz. Ve başarı; yönetimiyle, teknik heyetiyle, futbolcusuyla, taraftarı ve basınıyla el ele tutuşmasını öğrenen takımların olmuştur. Unutmayalım ki bir takım başarılı yahut başarısızsa bunda ki en büyük pay sahibi başkan ve yönetim heyetidir. Yani bu takım Avrupa kupalarına doğrudan gidiyorsa yine bu takımın başına bu hocayı getiren yönetimin bu başarıdaki payı çok büyüktür. 

KOCAMAN LİDER
Takımın bütünleşme süreci durağan değil, dinamik bir süreçtir ve birçok iç ve dış faktörden etkilenebilir. Başarı için başarıyı meydana getiren koşullarda sürekliliği yaratmak gerekir. Duygusal ve zihinsel bir süreklilik yakalanmadan ve takımın bütünleşmesi yaratılmadan başarılı sonuçları beklemek doğru ve akılcı değildir. Amaç bütünleşmesinin bulunmadığı bir takımda, grup yapısı, iletişim, koordinasyon ve konsantrasyonla ilgili problemlerin ortaya çıkması kolaylaşır. Bu nedenle takımdaki futbolcuların hem sosyal birliktelik  hem de amaç birlikteliği yönünden bütünleşme göstermeleri, başarı ve performansı yükseltir. Bu kapsamda takım bütünleşmesini hem sosyal hem de amaç yönünden başarmak kolay bir süreç değildir. Bunun yaratılmasında doğru planlama ve liderlik önemlidir. Bazen takım bütünleşmesi olmayan kulüpler, futbolcularındaki üstün beceri farklılıkları nedeniyle kazanabilir. Bazen de daha zayıf görünen takımlar güçlü olarak algılanan takımları amaç birlikteliği ile sosyal birlikteliği yaratarak yenebilir. Bu yüzdendir ki Aykut Kocaman’ın liderlik vasfı burada devreye girdiği için yeterli kadro olmamasına rağmen bu denli başarıyı yakaladı. Bir maçın hiçbir zaman çıta olduğunu düşünmeden evimizde konuk edip oynayacağımız dört müsabakanın sonucunu bekleyelim.
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Hasan Durucan Arşivi
SON YAZILAR