Uğur Özteke

Uğur Özteke

ALİ İHSAN SILKIM’DAN SALİH ÖZKAN’A GÜZEL İNSANLAR

ALİ İHSAN SILKIM’DAN SALİH ÖZKAN’A GÜZEL İNSANLAR

Resmi kurumlarda çalışan yani bugünü tatil olan okurlarımız için bizde özellikle yerel yöneticilerimizi, bürokratlarımızı ve siyasilerimizi üzmeyecek şehrin yetiştirdiği örnek ve güzel insanlardan söz ederek yazımıza başlamak istiyorum.

Perşembe günü benim için müjde niteliğinde bir haber aldım. Benim mütevazi, güler yüzlü, çalışkan, istikrarlı, sessiz dostum Ali İhsan Sılkım, İGDAŞ Genel Müdürü olmuştu. Allah şahit şehir adına o kadar mutlu oldum ki. İstanbul’da yani bir dünya şehrinde İGDAŞ gibi çok büyük önemli ve stratejik bir kurumun başına Konyalı güzel bir insan atanıyordu. Yemin ediyorum çok çok mutlu olmuştum. Dün sabah da kendisini aradım tekrar tekrar kutladım.

Şehrimizde uzun yıllar yukarıda belirttiğimiz gibi sessiz ama çok derin başarılara temel atan Ali İhsan Bey’i tanımayanlar için küçük bir hatırlatma yapmak isterim.   

foto-1-414.jpg

 

Ali İhsan Bey 1965 Konya doğumludur. 1992 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği’nden mezun olur ve Marmara Üniversitesi MİS programını tamamlar. Sektöre de Pendik Tersanesinde Şantiye Şefi olarak başlar. 1994 yılında İGDAŞ Anadolu Bölge Müdürlüğünde Proje Şefi olarak atanır. Türkiye Doğal Gaz Piyasasının özelleşmeye başlaması sonrası 2004 yılında ENERYA Holding A.Ş. de görev alır. 2004 yılında GAZNET İç Tesisat Müdürü, 2005 yılından itibaren ise GAZNET Genel Müdürlüğü yapar. 2014-2018 yılında ise ENERYA Holding Kurumsal ilişkiler Direktörü ve icra Kurulu Üyesi olarak çalışır.

Doğal Gaz Piyasalarına ilişkin olarak birçok teknik yayın ve kitabı olan Ali İhsan Sılkım Doğal Gaz Piyasası Mevzuatı ve özelde tarife metodolojisi konularında yoğun çalışmalar yaparak kendisini ispatlamıştır. Türkiye Doğal Gaz Dağıtıcıları Birliği GAZBİR’in Genel Sekreterliği ile teknik merkezi GAZBİR-GAZMER' in yönetim Kurulu üyelikleri görevlerini de sürdüren hemşerimiz gerçek bir Anadolu beyefendisidir.

Allah yolunu daha da açık etsin. Mahcup etmesin. Güç kuvvet versin.

TOROSLARIN YİĞİT EVLADI “SALİH ÖZKAN”…

İşte Ali İhsan Bey gibi bizim Torosların zirvesinden “suyu sert” mert delikanlı, yiğit dostumuz Salih Özkan Bey için günlerdir bir şeyler yazmak istiyorum. Ama şu lanet siyaset yüzünden güzellikleri yazmaya fırsat bulamıyoruz ki. Tanıştığım günden bu yana enerjisine hayran olduğum ama yolu ve konumu ne olursa olsun çizgisinden asla taviz vermeyen Salih Bey önce firma olarak inşaat sektöründe kendisini ispatlamıştı.

(Allah için Konya inşaat sektörü bu anlamda düzgün, doğru isimleri ve markaları ile şehri yüceltirken bence yüceltmeleri kadar insanları mağdur etmemesiyle de çok farklı bir yerdedir. Bu bence apayrı bir yazı konusu olacak önemli bir detaydır.) 

 Salih Beyi diğer dostlarımız gibi yakından olmasa da uzaktan hep incelerim. Sıkı takip ederim (Mesleğimiz ve dostluğumuz gereği) Bugünlerde sektör sıkıntılı. Dahası şöyle eski hızı yok. Bir durgunluk yaşanıyor. Markalar ayaklarını gazdan çekmiş, boşta, rölantiyede gidiyorlar. Bu günü çok önceden gören Salih abimiz hemen ray değiştirmişti. (Hala anlamayanlar var ise dananın altında buzağı arayacaklar var ise bugün Salih abimiz için bu satırları bu nedenle yazıyorum).

foto-2-361.jpg

Eğitim ve sağlık sektörleri.

Evet Türkiye’nin ve Konya’nın inşaat hatta inşaattan öne çıkacak sermayenin gözünü dikeceği iki ana sektör. Salih Bey hem eğitime hem de sağlığa inanılmaz bir yatırım yaptı. O günlerde bazı meslektaşları bile neyin ne olduğunu kavramayanlar “Bizim Salih yine ne yapıyor?” dedikleri anda Salih Özkan başta babası ve çalışma ekibi ile turnayı gözünden vuruyordu.

İşte gönlümdeki ve yüreğimdeki Salih Özkan o günlerde bir kat, bir kat daha büyüyordu. Daha fazla lafı uzatmayacağım.

Bizim, şehrin ve ülkemizin böyle akıllı, vizyonlu, cesur, gözü kara ve düzgün yatırımcılara ihtiyacı var.

Bizde bu güzel insanlara sonuna kadar sahip çıkmak zorundayız. Çünkü bu bizim vazifemiz.

BUGÜN LÜTFEN BİRAZ DİKKAT

Bu iki güzel insandan söz ettikten sonra aslında bu konuya girmek istemiyordum. Ama bugün hafta sonu. Konyalının sosyal günü. Atı arabası olan atı arabası ile olmayan yollarda toplu taşımalarda Alışveriş Merkezlerine saldıracağız. Anamızı, babamızı, eşimizi çocuklarımızı AVM’lerde kandırırken bir yandan da sosyalleşeceğiz.

Ne olur sosyalleşirken(!) trafiğe dikkat.

foto-3-246.jpg

Bakın burası şehrin yeni vizyonu şifa merkezi merkez Numune Hastanesi bölgesi. Bu bölgede her gün hem de bu noktada bu görüntüyü her gün görebilirsiniz. Virajda tam dönüş noktasında aracımızı öyle bir park ediyoruz ki Belediye otobüsleri dönemiyorlar. Yolcular iniyorlar. Bu aracın sahibinin gelmesini bekliyorlar. Ya da esnaf toplanıyor aracın önüne arkasını oynatıp yoldan çekmeye çalışıyorlar. İnanmayanlar bölge esnafına durumu sorabilirler.

foto-4-157.jpg

İşte gazeteci bir dostum dayanamamış çekip bize göndermiş. Belediye otobüs durağı araç parkı ile kapatılmış. Belediye otobüsü gelecek yolun ortasına duracak indi bindi yapacak.

Ne olur bugün trafik işaret ve levhalarına uyalım birbirimize karşı biraz saygılı olalım olur mu?

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

En son ölüm gelir yinede erken deriz.

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Nalçacı Caddesinde yolun sağına park adan araç sahipleri düzgün ve kuralına uygun çizgilere ya da kaldırıma yanaşmayı bildikleri zaman daha iyi ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR