Rasim Atalay

Rasim Atalay

Asıl yarış şimdi başlıyor!

Asıl yarış şimdi başlıyor!

31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimleri’nin Konya açısından en önemli dönemeçlerinden biri bugün yaşanacak…

AK Parti ve MHP’nin oluşturduğu Cumhur İttifakı’nın Konya’daki büyükşehir, merkez ve merkez dışında kalan ilçelerinin tamamında belediye başkan adayı olarak belirlediği isimler bugün tek tek ilan edilecek.

Aslında neredeyse yarısı belliydi bu isimlerin…

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ın yeni dönemde de Cumhur İttifakı’nın AK Parti’den belediye başkan adayı olduğu, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Ankara merkezli olarak düzenlenen ve Türkiye genelindeki büyükşehir belediye başkanlarının ilan edildiği törende belli olmuştu.

Diğer yandan MHP de, Konya’da aday çıkaracağı 6 ilçedeki belediye başkan adaylarını haftalar öncesinden ilan etmişti.

Konya il merkezinde herhangi bir değişiklik yapılmayacağı sürekli konuşuluyor, Selçuklu, Karatay ve Meram Belediye Başkanlarının yeni dönemde de aday olma ihtimallerinin yüksek olduğunu dillendiriliyordu.

Öyle de oldu…

Cumhur İttifakı Konya şehir merkezinde herhangi bir değişikliğe gitmedi.

Cumhur İttifakı’nın merkez dışında kalan ilçelerde AK Parti’den belediye başkan adayı göstereceği diğer ilçeler de bugün belli oluyor.

Esasen belli oldu…

Yani liste bir şekilde sızdı veya sızdırıldı…

İsimler netleşti.

Bizler de kamuoyuyla el çabukluğuyla ilan ettik.

Görevine devam eden başkanlarla birlikte yeni dönemde aday gösterilmeyen ve yerine yeni adayların gösterildiği ilçeler ve isimler de oldu.

Açık söylemek gerekirse tahminlerin ötesinde isimlere yer verildi listede. Aday olma ihtimali yüksek olan, adaylığına kesin gözüyle bakılan bazı isimler ise listede kendine yer bulamadı. Tabi siyasette akşamdan sabaha birçok şeyin değişebileceğini biliyoruz. Öyle ki şu an kesinleşmiş gözüyle baktığımız isimler bile belki de yarın akşam 17:00’a kadar yeniden gözden geçirilip, yeniden değerlendirilebilir ve belki yine değişiklik yapılabilir.

Olur mu?

Olabilme ihtimali düşük de olsa yok değil…

Tüm liste gazetemizin sayfalarında ve www.pusulahaber.com.tr haber sitemizde yayınlandı. Bu nedenle tekrara düşmemek adına burada isimleri zikretmek istemiyorum.

Konya il merkezinde seçime yönelik bir heyecanın olmadığından, ilçelerin bu süreçte daha heyecanlı davrandığından daha önce de bahsetmiştik…

Muallak durum, kimin net bir şekilde aday olduğu belli olmayan hal, seçilecek olanların da seçecek olanların da heyecanını köreltebiliyor.

Bundan sonraki sürecin bu manada daha hızlı, daha heyecanlı geçeceğini düşünüyorum.

Yani asıl yarış şimdi başlayacak…

Sürecin kazasız, belasız ve en hayırlı şekliyle nihayete ermesi duasıyla sözü bitirelim.

Cumanız hayrolsun…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Rasim Atalay Arşivi
SON YAZILAR