Doç. Dr. Mustafa Topkafa

Doç. Dr. Mustafa Topkafa

Başarı ve nedenleri

Başarı ve nedenleri

 

4 maç 10 puan

800. gol

Konyaspor tarihi bir yıl geçirmeye başladı. Son 9 yıl içinde Türkiye kupası, lig üçüncülüğü ve süper kupa gibi büyük başarılara imza atan temsilcimiz, bu sene tarihinin en iyi başlangıcını yaparak namaglûp yoluna devam ediyor. Evet, söylemesi de okuması da o kadar keyifli ki anlatmak mümkün değil. Bu keyfin bitmeden tükenmeden devam etmesini öyle içten istiyoruz ki...

Sizce bu başlangıcın temel nedenleri nelerdir? Ben bir kaç tanesini sıralayayım;

Bana göre en büyük sebebi takım içindeki arkadaşlık, yardımlaşma ve aile ortamı. Çünkü takımın temel taşları olan eski oyuncular, yeni katılan tüm oyunculara saha içinde ve dışında büyük yardım ve destek oluyorlar. Bunu net bir şekilde görüyor ve yeni gelen oyunculardan maç önü ve maç sonu röportajlardan duyuyoruz.

İkinci sebebi bozulmayan takım iskeleti. Takımın oyun kurgusu ve anlayışının değiştiğini bariz bir şekilde görüyoruz. Ancak bu değişime ayak uyduran oyuncuların İlhan Hoca ile geçtiğimiz seneden çalışması ve hocanın yeni anlayışını benimsemiş oldukları da net görülüyor.

Üçüncü sebep; başarıya aç, sahada ne yapmak istediğini bilen ve oyuncu grubuna aktaran, forma adaletini oluşturarak koruyan ve yönetim ile çok iyi bir iletişimi olan İlhan Hocadır. Hoca, Konyaspor tarihine geçecek ışığı bizlere net bir şekilde gösteriyor. İnşallah büyük başarılara imza atarak hem bizleri hem de kendini mutlu eder.

Dördüncü ve bence en önemli sebep; göreve başladıkları günden bugüne kadar ki süreçte mütevazi, birleştirici ve sağlam adımlar atan yönetimdir. Geldikleri ilk günlerde tecrübesiz diye korkulan ve ne yapacakları merak edilen yönetimimiz, çok akıllı ve itidalli bir transfer dönemi geçirdiler. Açıkçası gelir gider maliyetlerini tam bilmesek de transferlerde bana göre çok iyi iş çıkardılar. Özellikle gelenler kadar giden oyuncular konusunda da çok iyi bir strateji uyguladılar. Genel olarak çok iyi bir yol aldıkları aşikar... Ancak bir konuda yol kazası geçirdiler diyebiliriz. Son transferde gereksiz bir açıklama yaptılar ki onu da telafi edeceklerdir diye düşünüyor ve bekliyoruz. Bu güzel birlikteliği devam ettirmeliler.

Son sebep; Büyük Konyaspor Taraftarı. Büyük taraftar her zamanki gibi hem sosyal medyada hem de tribünlerde kendilerine yakışan güzellikte takımlarını bitmeden usanmadan desteklemeye devam ediyorlar. Bu desteğin bitmeyeceğini de tüm dünya biliyor.

Bu güzel günlerin devam etmesini çok istiyor ve temenni ediyoruz. Geçen hafta da dile getirdiğim gibi her hafta aynı sonuçları almayı beklemek mantıksız olacaktır.

İlhan Hocanın da dediği gibi baskı oluşturmadan böyle devam diyelim...

Saygı ve Selamlarımla...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Doç. Dr. Mustafa Topkafa Arşivi
SON YAZILAR