Doç. Dr. Mustafa Topkafa

Doç. Dr. Mustafa Topkafa

Bir Garip Genel Kurul...

Bir Garip Genel Kurul...

Konyaspor`umuz geçtiğimiz cuma günü olağan genel kurulunu gerçekleştirdi. Genel kurul öncesinde kulübümüzden hem genel kurul tarihi ile ilgili hem de adaylık süreçleriyle ilgili açıklamalar yapıldı. Özellikle mevcut yönetimin aday olmayı düşünmediği yeni gelecek adaylara her türlü desteğin verileceğine dair vurgu yapılmıştı. Ancak bu açıklamadan bir kaç gün sonra yeni bir adayın çıkmamasına vurgu yapıldı ve kulübün sahipsiz bırakılmayacağı minvalinde bir açıklama daha oldu. Ancak genel kurula 2 gün kala Erkan Genç önderliğinde Ömer Korkmaz Hüseyin Polat, Erhan Gökmen ve Adem Bulut`un da aralarında bulunduğu bir yönetimin aday olacağı kamuoyuna yansıdı. Tabi yeni adayın çıkması sonucu Başkan Hilmi Kulluk bir açıklama daha yayınlayarak liste hazırladıklarını, aday olacaklarını paylaştı. Ayrıca Başkan iki gün kala Başkanlık açıklamasının yanlışlığından dem vurdu.  Ben de Başkanın bu açıklamasını dikkate alarak 2 yıl önceki haberleri tekrar inceledim. Sayın Başkan kendisi de genel kurula 2 gün kala listesini açıklamış ve 30 sn ile sınırlı bir teşekkür konuşması yapmış. Yani takdiri sizlere bırakıyorum.- Başkanın bu açıklamasından sonra Erkan Genç de delege sisteminin çarpıklığına vurgu yaparak adaylıktan çekildi.

Genel kurula bu açıklama trafiği ile girdik.

Ben şahsım adına Erkan Genç ve ekibine teşekkür ediyorum. Çünkü yönetimin Konyaspor`un sahipsiz bırakıldığı algısını yok ettiler ve sahipsiz olmadığını tüm şehre gösterdiler.

Genel kurul günü yeterli çoğunluk sağlanarak Divan Kurulu oluşturuldu. Divan gündem maddelerine geçti ve adaylar istendi. Hilmi Kulluk ve ekibi tek başına aday oldular. Bu ana kadar her şey olması gerektiği gibi oldu. Ancak gündemdeki maddelere geçildiğinde delegelerin hiç birine söz dahi verilmedi. Tam bu anlarda delegelerden bir uyarı yapıldı ve delegelere maddeler üzerinde söz verilmesi istendi. Ancak Divan Başkanı pandemiden dolayı sözün tüm maddeler görüşüldükten sonra verileceğini söyledi. Sonrasında gündem maddeleriyle ilgili bilgilendirme yapıldı ve oylanarak maddeler kabul edildi. Ancak maddeler oylanırken aynı TBMM`de kanun maddeleri görüşmesine benzer bir hal vardı. Kabul edenler/etmeyenler, kabul edilmiştir... Ancak Mecliste bir madde görüşülürken kanun lehine ya da aleyhine söz verilir maddelerle ilgili görüşler iletilir, gerekli sorular sorulur.  Bizim genel kurulda bu durum maalesef olmadı. Özellikle bütçe ve mali tablolar ile ilgili konularda ne bir soru soruldu ne de konu ile ilgili detaylı bilgi verildi. Sanki bir an önce bitsin de gidelim hali vardı.

Tabi Başkanlık seçimi de bu usulle oldu ve Başkan oy birliği ile seçildi.

Başkan teşekkür konuşması için kürsüye gelmeden önce bazı delegelere oturdukları yerden bir basın mensubu gibi söz verildi.  Bu yanlıştı. Konuşmak isteyen tüm delegeler kürsüye davet edilmeli ve söz hakkı verilmeliydi. Söz alan delegeler düşünce ve fikirlerini paylaştılar, yeni yönetimden beklentilerini dile getirerek Başkana ve yönetime sorular sordular. Ancak ne hikmetse sorulması gereken hiç bir soru sorulmadı. Ben buradan bu soruların bazılarını köşemden sormak istiyorum.

  1. Kulübümüz Ziraat bankası ile yaptığı yapılandırmada ne kadarlık borcu yapılandırdı?
  2. Bu yapılandırılan borç ve faizin toplam bedeli ne kadar? Yani Ziraat Bankasına toplam borcumuz ne?
  3. Bu borcun ödeme planı nedir? Her yıl ödenecek miktar nedir? Ne zaman başlayacak ve öteleme yapabilecek miyiz?
  4. Ligin son haftalarında futbolculara ligde kalma primi olarak toplamda ne kadar ücret taahhüt edildi?
  5. Basketbol takımının ligde devam etmesi için gerekli ödeme neden zamanında yapılmadı? Neden ligden diskalifiye edildik?
  6. Yönetim neden iletişim kanallarını doğru kullanmadı? Taraftar ve yönetim neden kutuplaştı?
  7. Takımın bu sene düşme potasında haftalarca yer almasındaki hataları nelerdi ve neden tüm suçu Aykut hocaya ihale ettiler. Kendilerinin takım yönetmedeki hataları nelerdi? Ders çıkardılar mı?
  8. Ulusal medyaya yansıyan elim olaylar ile ilgili düşünceleri nelerdir?
  9. ...........

Bunlar Başkanın teşekkür konuşmasına çıkmadan önce sorulması gerek önemli konulardı. Ancak maalesef bu sorular sorulmadı.

Sayın Başkan teşekkür konuşmasında yapılan kurumsal çalışmaları ve yatırımlardan detaylı bir şekilde bahsetti. Bu konularda yönetimin gerçekten çok başarılı olduğunu bizler ve tüm şehir gururla söylüyoruz. Özellikle yönetimde bulunan tüm yöneticilerimizin onurlu insanlar olduklarını, takımımızın başarısı için çalıştıklarını ve kulübün bir kuruşuna dahi tenezzül etmediklerini her mecrada dile getiriyoruz. Bu konu için hepsine ayrı ayrı teşekkür ederim. Ancak takımın yönetilmesi konusunda iyi niyetlerine rağmen çok başarılı olduklarını söyleyemeyeceğim.

Sayın Başkan yapılan yatırımların ardından önceki yönetimden takımı 40 mil ile devraldıklarını ve mevcut borcunun yaklaşık 158 mil olduğunu dile getirdi. Ardından bu borcun kapanmasının çok zor olduğunu ve diğer kulüplerin de aynı durumda olduğunu dile getirdi. Özellikle kur farkının çok olduğundan bahsetti. Bu nedenle de iş adamlarının maddi ve manevi anlamda destekte bulunmasını istedi. Ayrıca ileri ki günlerde bir yardım kampanyasını da yapacaklarını dile getirerek konuşmasını teşekkür ederek tamamladı. Ancak ne hikmetse Başkanın konuşması sırasında da sorulması gereken sorular sorulmadı. Ben buradan sorayım bazılarını...

  1. 40 milyon ile devralınan borç neden 158 milyona çıktı? Bu borç neden iki senede 4 katı oldu?
  2. Yapılan futbolcu tercihlerinde hata yapıldı mı? Özellikle kadroda düşünülmeyen oyuncuları neden satamadılar ya da sözleşmelerini bedelsiz fesih edemediler? Sözleşme yaparken hata yaptıklarını düşünüyorlar mı? 
  3. İstenmeyen oyuncuları bedel ödeyerek bırakmak başarısızlık değil mi?
  4. Mevcut borcu ödemek için yardım istemek ile beraber sportif başarıyı yakalamak gerekmez mi?

Başkanının "3 yıl sonra 158 milyon olan borç 300 milyon olduğunda, kimse bize ‘kulübü batırdın’ demesin. Bu borç yapısına alışacağız." sözleri çok önemli.

Ben de diyorum ki: Takımdaki yüksek maliyetli ve maaşlı tüm oyuncular gönderilsin. Alt yapıdan oyunculara daha çok şans verilsin. Gerekirse bu yıl ligden düşelim. 3 yıl sonra Hilmi Kulluk batırıp gitti denmesin. 3 yıl sonra sonumuz Eskişehirspor gibi olmasın.

Bizler Kulluk ve Yönetimini ilk seçildiğinde ve yaptıkları birçok çalışma ile takdir ettik ve destekledik. Ancak iletişim konusunda geçmiş dönemde çok başarılı olamadılar. Umarım bu yeni yönetim ile daha iyi bir iletişim ve birliktelik yakalarız. Çünkü hepimizin ortak paydası kulübümüz ve başarıları. Takım başarılı oldukça hem borç bitecek hem de bağlarımız kuvvetlenecek.

Bu vesile ile yeni yönetimi tekrar tebrik ediyorum. Hayırlı olsun. İnşallah başarılı bir yıl ve güzel bağlar kurarız.

Selam ve saygılarımla...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Doç. Dr. Mustafa Topkafa Arşivi
SON YAZILAR