Ahmet Öztemel

Ahmet Öztemel

BİZ Mİ MÜŞKÜLPESENTİZ; VEKİLLERİMİZ Mİ PERFORMANSSIZ?

BİZ Mİ MÜŞKÜLPESENTİZ; VEKİLLERİMİZ Mİ PERFORMANSSIZ?

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ardından ülkem Genel Seçimler sathı mahalline girme hazırlığında; ana muhalefet partisi iç hesaplaşmaya ağırlık verdiği için siyaset şimdilik nispeten yüksek ateşte değil. 1989 yılında Turgut Özal rahmetli için muhalefete bazı yazarlarca yapılan boykot kampanyası çağrıları şimdi Sn. Erdoğan’a yönelik yapılmakta. Tarih tekerrür edecek, ülkem aynı tartışmalarla yılları geçirecek ya, bu kez 2000’li yıllara Sn. Sezer’in Cumhurbaşkanlığı dönemi tartışmalarına döndük, köşkteki resepsiyonlara kimler nasıl çağrılacak benzeri konular konuşulmaya başladı ve Sn. Erdoğan da mutedil kalmayarak ateşi harlattı “ gelmezlerse sürekli çağıracak değiliz ya” diyerek. Umarım muhalefet Sn. Demirel benzeri ifadeyle “devletin zirvesinde kavga olmaz” der; Sn. Erdoğan ise Çankaya’yı gerçekten milletin tamamına açacak şekilde boykot hazırlığını boşa çıkaracak adımlar atar.

Malumunuz Adalet ve Kalkınma Partisi kanımca doğru bir kararla siyaseti ömür boyu yapılacak meslek olmaktan çıkaran azami 3 dönem görev yapma kuralını uygulamaya kararlı. Bu kural nedeniyle Konya Milletvekillerinden Sn. Harun Tüfekci ve Kerim Özkul 2015 seçimlerinde muhtemelen meclis dışı kalacak. Sn. Atilla Kart ise ana muhalefet partisinin benzeri bir kararı olmadığı için Konya Milletvekili olabilme şansını devam ettirebilecek. Sn. Faruk Bal da partisinin kısıtlama kararı bulunmadığı için dördüncü kez Konya milletvekili seçilebilir elbette. 12 yıllık AKP iktidarında Sn. Sami Güçlü ve Sn Ahmet Davutoğlu Bakanlık görevini yüklenen temsilcilerimiz.

Milletvekilleri listelerini liderlerin yaptığı ve halkın iradesinin seçime tam yansımadığı hep dile getirilir. Gerçi özellikle iktidar partisinin anketler, temayül yoklamaları, adaylarla mülakat benzeri yöntemlerle titiz seçim yaptığı bilinir ancak bu halkın milletvekilleri performansını değerlendirme ve aday seçiminde direk etki sahibi olmadığı gerçeğini değiştirmez. Türkiye Milletvekillerini ve Seçilmişleri İzleme Komiteleri Derneği (TUMİKOM) yasama etkinliği, denetim etkinliği, aldıkları görevler ve devamsızlıkları, haklarındaki yargı kararları gibi kriterlerle belirli sürelerde milletvekilleri performanslarını açıklıyor. Milletvekillerimizin notları herkesçe farklı yorumlanabileceği için değerlendirmeye yer vermedim ancak gene de üç dönem kuralına takılan ve Bakanlık görevi yüklenen milletvekillerimizin sayısının azlığı bana başlığımı düşündürdü “Biz mi müşkülpesentiz yoksa vekillerimiz mi performanssız?

İktidar partisinin 27 Ağustos 2014’de başlayacak yeni döneminde Konya’mın yeni bakanlar ve başbakan çıkarması dileğiyle milletvekillerimize ülkem ve Konya’m adına yapacakları çalışmalarda başarılar diliyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Ahmet Öztemel Arşivi
SON YAZILAR