Hasan Durucan

Hasan Durucan

BURSALI MISIN KADİFELİ GELİN

BURSALI MISIN KADİFELİ GELİN

29 Ekim Cumhuriyet Bayramıydı. Cuma gecesini cumartesi sabahına bağlayacak günde Konya'dan Bursa'ya doğru taraftar gruplarıyla yola koyulduk. Yanlış hatırlamıyorsam on beş otobüs Bursa'da takımlarını yalnız bırakmak istemeyen taraftarlarla doluydu. Rahat geçen bir yolculuğun ardından İnegöl'e varmadan emniyet güçleri içinde bulunduğunuz aracımızı güvenlik sebebiyle yol kenarında beklemeye aldı. Bizden önce emniyet şeridinde bekleyen iki otobüsle birlikte maça iki saat kala diğer otobüslerin de gelmesi için beklettiler.

Her şehirde benzer uygulamaya maruz kalıyorduk ki stada maça dakikalar kala anca girebiliyorduk. Bir saatten fazla bekletildikten sonra polis eşliğinde Bursa'nın dışındaki çevre yol güzergahından stada maçın başlama vuruşuna beş dakika kala adım atabildik. Kendi takımına tezahürat etmekten başka gayesi olmayan taraftarımıza yapılan çirkinlik maç boyu devam etti.

O tarihe kadar o stadı hiç bu kadar dolduramayan Bursa taraftarı yine gerçek yüzünü yaptığı hakaret ve küfürlerle, taraftarımızın üzerine patlayıcı madde atarak göstermişti. Yerel basında çalışan gazetecilerin bile Konyalılara küfrettiğine o gün orda şahitlik ettim. Takımımız Bursa'da yenilmiş, hakemin bitiş düdüğünü çalmasının hemen ardından Konyalım parçasıyla bütün stat eğlenerek galibiyetin keyfini çıkarmıştı. Allah sopası yok ki kafanıza vursun diye haykırdığımı hatırlıyorum.

Tarih döndü dolaştı bu günlere yani 2 Nisan'a geldiğinde Bursa'yı Konya'da pazar akşamı konuk ettik. Muhteşem bir atmosferde harika bir oyunla ilk yarıda Skubic ikinci yarıda Milosevic'in ayağından bulduğumuz gollerle Bursaspor'u net skorla yendik. Yeşil beyaz kaşkollarıyla stadı dolduran taraftarımız hoşgörü şehrine yakışan edep ve adapla kutlamasını yapıp maç sonu "Bursalı mısın kadifeli gelin çaydan mı geçtin, yanakların al al olmuş konyak mı içtin" parçası ile Bursalılara gereken cevabı gereken üslupla verdi. Bu galibiyet başta Bursa'ya deplasmana giden taraftarımızın içini serinletirken önce onlara armağan olsun diye de not düşelim.

 

CANSU CANAN ÖZGEN'İN KONYASPOR SEMPATİSİ

 

İçinde bulunduğumuz günlerde Konya Mevlana Kültür Merkezi'nde Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlemiş olduğu Kitap Günleri icra ediliyor. Bu kapsamda etkinliğe gelen isimlerden biri olan Habertürk TV’nin başarılı spikeri, Öteki Gündem program sunucusu ve Selçuklu'nun Şifreleri adlı kitabın yazarı Cansu Canan Özgen ile derinlemesine sohbet etme imkanı buldum. Kitabının yanı sıra Konyaspor'u da konuştuk. Meslek hayatının ilk yıllarında Beşiktaş TV'de görev alan Beşiktaşlı Özgen'e Konyaspor'un atkısını hediye ederek temsilcimiz hakkında da görüşlerini aldım. Cansu Hanım Konyaspor'a sempati duyduğunu, bir dönem samimi olduğu bir arkadaşının takımızda oynaması sebebiyle maçlarınızı Atatürk Stadı'nda izleme imkanı bulduğunu, desteklediğini anlatınca çok mutlu oldum.

Konyalı olup da Konyaspor'u desteklemeyen birçok insan varken Konyalı olmayıp da toplumun güvenini kazanmış, başarılı ve genç isimlerin şehir takımımıza sempati duyması, ilgilenmesi hatta desteklemesi ne kadar gurur verici değil mi? Tabi bende anında yeni stadımızda taraftarımızın coşkusu arasında maçımızı izlemeye davet ettim. Seve seve geleceğini söyleyerek kabul etti ve kulübümüzle bu konuyu paylaştım. Başkanımız Ahmet Şan onay verirse en uygun tarihte organize edip Cansu Canan Özgen'i de aramıza göreceğiz. Tüm oyuncularımıza, hocamız Aykut Kocaman ve taraftarımıza çok selamı vardı. Üzerimde kalmasın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Hasan Durucan Arşivi
SON YAZILAR