Prof. Dr. Fikret Akınerdem

Prof. Dr. Fikret Akınerdem

Cumhurdan başkanına

Cumhurdan başkanına

Konya, Şeb-i Arus nedeniyle bu yılda önemli bir gün yaşadı. Bu sene ki 17 Aralıkgeçen sene ki 17 Aralık paralel operasyonun gölgesinde yıllardır aynı tarihte ziyaretlerini ihmal etmeyen Cumhurbaşkanımızın Erdoğan ve Başbakanımız Davutoğlu ile birçok bakanın katılımlarıyla gerçekleşti.

Dedeman Otelde gerçekleşen bir akşam yemeği Başbakanımızın kısa bir konuşmalarıyla başladı. Davetli olduğum yemek öncesi kulise biraz erken gittim ve bazı temaslarım oldu. Bu arada İran’dan Şeb-i Arus tören için gelen ve iyi derecede İngilizce bilen bir grupla karşılaşmamdı.

İranlı kardeşlerimizin 2 konu üzerinde durması dikkate değerdi. Birincisi TAYYİP ERDOĞAN’I HALK SEVİYOR MU?İkincisi “KONYA’NIN HAVASI NEDEN BU KADAR KİRLİ? Buna karşın verilen cevaplar “% 52 oy alan bir cumhurbaşkanını halk seviyor”. İkincisine verilen cevap ise “Biz sizin gibi petrol zengini değiliz, ısıtma için kömür de kullanıyoruz”.

Yemek öncesi kuliste Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi ve Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli beliriyor. İranlıların ricası üzerine onlarla beraber bolca resim çektiriyoruz. Bakanlarla kısa bir tanışma faslı geçiyor aramızda ve her iki bakana da aspir ile ilgili çalışmaları anlatıyorum ve ilgi duyuyorlar.

Bu arada Canikli ile talebelik yıllarında Ankara-Abidinpaşa da aynı dönemlerde bulunduğumuz için ortak arkadaşlarımızla ilgili hatıralarımızı canlandırıyoruz, Bakan son derecede mütevazı ve de oldukça samimi davranıyor. Aspir ile ilgili çalışmalarımızdan ve aspir yağının özelliklerinden dolayı bakan eşlerine aspir yağı temin etme sözü veriyorum.

Yemek salonuna geçiyoruz. İçişleri Bakanımız ile Gençlik ve Spor Bakanımız yemeğe beraber geliyor.Devamında Valiler, belediye başkanları, nihayet Başbakanımız ve Cumhurbaşkanımız eşleri ile beraber salona geliyorlar. Ak Parti Konya teşkilatları olduğu gibi yemekteler. Eski ve yeni Konya milletvekilleri bir arada aynı masada oturuyor. Muhtemelen kulis yapıyorlar. Ayşe Türkmenoğlu her zamanki gibietrafa gülücükler dağıtıyor, laf atıyor, sorulara gülerek cevap veriyor, bu arada kendisine önceden söz verdiğim Aspir yağını istiyor benden. 

Yemek öncesi Sevgili Erol valimizin kısa ve özlü bir açılış konuşmasından sonra Başbakanımız Davutoğlu siyasiden ziyade günün anlamını belirten manevi ağırlıklı bir konuşma yapıyor. Bu arda geçen sene ki paralel yapının 17 Aralık operasyonuna göndermede bulunuyor. Cumhurbaşkanımız ve Hanımefendi çok sakin ve etrafı dikkatle süzüyor.

Yemek sonrası mahalli siyasetçiler ağırlıklı olarak Kerim Özkul etrafında toplanmışzannederimİl başkanlığı için kulis yapıyorlar. Böylece Özkul vekilimizin İl Başkanlığını belirlemede ağırlığınaşahit oluyoruz. Çıkışta Konya’nın en sevimli oda başkanı Uğur Kaleli ile şakalaşıyoruz, Recep Konuk Başkan’ın saygılı selamını ve iltifatını alıyorum.

Bakıyorum da kimse gelecekten, gençlikten, projeden konuşmuyor, günübirlik olaylarla oyalanıyorlar. Kısacası Ankara’dan Konya’ya, Cumhurdan Reisine herkesle beraber oldukça hareketli, dolu, kulisli, kültürlü, siyasetli ve teknik bir gün geçiriyoruz. Bundan sonraki günler Konya’mız için hayırlı, verimli ve hizmet dolu olur ümidiyle.

Allah’a emanet, hayra muhatab olunuz, efendim 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Prof. Dr. Fikret Akınerdem Arşivi
SON YAZILAR