Uğur Özteke

Uğur Özteke

HANIMIN DA VERGİSİ OLACAK MI?

HANIMIN DA VERGİSİ OLACAK MI?

Yeni bir haftaya böyle sağlıklı mutlu huzurlu girebildiğimiz için binlerce şükür. Haftanın ilk yazısında genelde siz değerli okurlarımızdan gelenlere köşemize ayıracağız.

Ama sizlerin değerlendirmelerine geçmeden şehir ve şehir insanı ile küçük bir değerlendirme yapmak istiyorum.

Şehrimizde Ticaret Odası, Borsa, Sanayi Odası seçimlere gidiyor. Biz çevremizdekilerden eşimizden dostumuzdan biliyoruz ki herkes; ister iktidar olsun isterse muhalefet olsun bir şeyler yapıp hiç değilse komitelere girelim ya da bir yerlerde olalım diye sıkı bir çalışma içerisinde.

Ama dün bir abim bize şöyle yazıyordu;

“Uğur abi gelecek hafta sonu Konya Ticaret Odası seçime gidiyor.  Ve bakıyorum sizler de yani basında bir tane bile haber yok. Haber yapılmaması için bir yerden yine organizeler mi var?”

…………..

Ah abim ah.

Bu abimle yazışarak derdimizi anlatamayacağım için telefon ettim.

Burası Konya öyle bir şehir ki mertlik asla olmaz. İnsanlar karşı karşıya gelemezler. Medenice birbirlerine görüşlerini söyleyemezler. Birbirlerini sevmeseler bile, birbirlerine rakip dahi olsalar pilavda, cenazede karşılaştılar mı birbirlerine daha da sıkı sarılırlar. Onları görünce sanırsınız ki yüreğine alası geliyor.

Oysa arkalarını döndüler mi birbirleri ile gün yüzü görmemiş iddialar ve iftiralar havada uçmaya başlar.

Bu yüzden bu şehirde bir şey yapmak için el altından gizli bir elin organizesine gerek yok (Birkaç önemli konu hariç)   

Evet seçim var. Ancak hali hazırda Allah’a şükürler olsun ki (!) mevcut başkanlara rakip yok.

Organizelerde sanayilerde AK Parti’de konu ile ilgili çok konuşma var mı? Vallahi de var billahi de var.

KADINLARIMIZ MESCİT İSTİYOR

Bayan okurumuz Gök Türk Hanım bir sorunu ya da isteği için üşenmemiş hem görüntülemiş hem de oturup yazmış. Kendisinden Allah razı olsun. Duyarlılığı için kendisine sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Buyurun hanımefendinin dikkat çektiği konuya;  

“Merhaba Uğur Bey, basketbol maçları Konya Spor ve Kongre Merkezindeki küçük salona verildiği için çocuklarımızı maça götürüp getiriyoruz lakin namaz kılacak yer olarak Konya Büyükşehir Belediyesi bu ekteki yeri vermiş.

 

foto-1-429.jpg

Çalışanlara sorduk belediyenin odaları vermediği ve o yüzden kapalı bir mescit olmadığıymış.

foto-2-370.jpg

Lütfen bu sıkıntımızı dile getirirseniz çok seviniriz, erkekleri geçtik kadınlar ulu orta yerde namaz kılmak zorunda kalıyorlar. Hayırlı günler…

foto-3-252.jpg

……………..

HİZMET EDENLE EZİYET

EDENİ AYIRMAK LAZIM

Kendisinden Allah razı olsun bizim bir Fikret abimiz var, gerçekten şehrini ülkesini ve yöneticilerini seven özelliklede Allah’tan korkan kul hakkına riayet eden hassas bir abimizdir. Fikret abimiz vakti zamanında hiç üşenmedi defalarca Bera Otel’in yanındaki alt geçit ve de özellikle buradaki yayalar için ayrılan yerlerdeki zemin bozukluğuna dikkat çekti. Zaman zaman çok kızdı, öfkelendi. Ama Büyükşehir burada çalışmaya başladığı andan itibaren de hep müjdeli paylaşımlar yaptı.

İşte hafta sonunda da buranın eski ve yeni halini böyle bize gönderdi;

foto-4-017.jpegfoto-5-009.jpegfoto-6-006.jpeg

Ve altına da “Eziyet edenle, hizmet edeni ayırmamız lazım” dedi.   

HANIMIN DA VERGİSİ OLACAK MI?

Bunu da bir abimiz göndermiş. Sıkıntılı bir durum yorumsuz geçiyoruz.

“Sayın Uğur Bey, biliyorsunuz ülke olarak zor günlerden geçiyoruz ve bir savaşın içindeyiz. Vatandaş olarak devletin bize yüklediği her türlü sorumluluğu yerine getirmeye çalışıyoruz. Bu noktada yönetici insanlarımızın da çok daha dikkatli olması gerekiyor.

Özellikle belediyelerimiz popülist yaklaşımlar ile milletin parasını savurup bunun faturasını milletten çıkarmaya kalkarlarsa bu ülkeye en büyük ihaneti yapmış olurlar.

Örneğin Selçuklu ilçesinde bahçe olarak kullandığımız bir arsa var. Bu seneki emlak bedeline bir bakıyorum geçen senenin tam % 48 fazlası (bu % 48’de yeni çıkan KHK’dan dolayı. Belediyeler emlak vergisine % 50’den fazla zam yapamıyorlar).

Bu nedir ya. Her sene şurada bahçe olarak kullandığımız arsaya bu kadar vergi çıkarmak hak mıdır?. Şimdi belediye diyecek tabi arsanın değeri şu kadar arttı bu kadar arttı diye.

Artarsa artsın bir satış yapmadığımız müddetçe artmasının bana bir faydası var mı?.

Artı satacak olduğunda da zaten satış bedelinin bir kısmı tapu da harç olarak karşına çıkıyor. Belediye olarak hiçbir hizmet vermediğin bir arsadan zaten her yıl emlak vergisi alıyorsun. Bunu bu kadar zamlandırmak doğru mu?

Irak’tan gelmiş Arap kökenli bir tanıdığım var. Geçen sene kendisi bir ev aldı buradan. Kendisine her yıl bu ev için emlak vergisi vermen gerekiyor dediğimde çok şaşırdı kendisi. Şeriatta bile insanın oturduğu evin zekâtının olmadığını söyledi. Daha sonra “hanım için de vergi verecek miyiz?” diye sordu. Saygılarımla. Kolay Gelsin.”

……………….

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

İki tip insan vardır şu hayatta. Kimi “Kimi kendi sorununu çözer” kimisi “sorunun kendisini çözer.”

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

“Ada etrafında dönene yol ver” cümlesini çözüp uygulayabildiğimiz zaman daha iyi ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR