Uğur Özteke

Uğur Özteke

KENDİ KENDİNİZİ KANDIRMAKTAN NİYE ZEVK ALIYORSUNUZ?

KENDİ KENDİNİZİ KANDIRMAKTAN NİYE ZEVK ALIYORSUNUZ?

Çok şükür bugün yine sizlerin sayesinde dolu dolu bir yazı yazmaya çalışacağız. İsterseniz soğuklar içimizi titretti donuyoruz filan demeden halimizi şükredip konularımızla yazımıza başlayalım.

KÜLTÜRPARK NİYE KARARDI?

Pazar günü saat 21.04’te bir kadın okurumuz ama sıkı bir okurumuz aşağıdaki kareye benzer fotoğraflar dahası videolar attı.

foto-1-585.jpg

Durun fotoğraftaki karanlık bizlerin hatası ya da bu veya benzer kareleri atan bayan okurumuzda değil.

Burası Kültürpark imiş. Burada otobüs durakları filan da varmış. Hani elektrik olmasa bile güneş enerjisi ile sabaha kadar aydınlık olan sözüm ona otobüs duraklarımız var ya. Onlar da kararmış. Neyse hanımefendi çok korkmuş zifiri karanlıktan etkilenmiş olacak ki şöyle yazıyordu;  

“Uğur Abi otobüs durakları dahil Kültürpark’ta elektrik yok…”

………..

Biz de o anda hanımefendiye moral vermek için o bölgedeki trafoya kedi girmiştir (!) diye yazdık. İşin şakası şehrin göbeğindeki bir bölgenin karanlığa gömülmesinden yine siz değerli okurlarımızın sayesinde haberdar oluyorduk. 

HAVAALANINDA REİS’E GÖRE

AYARLANAN YOLUN ARDINDAN

Hani Sayın Cumhurbaşkanımızın gelişinden bir gün önce UKOME kararı ile kapatılan yolun kapalı yazısına rağmen açıldığını yazmıştık yaa. Yine şehir sevdalısı hassas duyarlı abimiz Fikret Bey bakın dünkü gazetemizden bizim köşe yazısında bu bölümün fotoğraflarını çekip bize gönderirken şöyle diyordu;

“Uğur abim UKOME’nin havaalanına giriş kapama kararı çok isabetli idi. Orada meydana gelen kazalardan milletin haberi yok. Birinde ben organizeden dönüş istikametin de ben ışık beklerken karşı dönüşe yeşil yanınca hava alanına dönen bir araca kırmızıda basıp geçen araç çarptı. Çarpan araç da sağdaki kaldırıma çıktı. Çarpılan araçtakiler perişan. Ben öylece bakakaldım gözümün önünde çarpıştılar. Şehirden havaalanına gelenleri bir sonraki kavşaktan güvenli dönüp gelmeleri sağlanmıştı. Şimdi açıldı ise kazaya davetiyedir.

Not: Bu kazadan sonra o yol kapanış kararıyla kapatılmıştı. Bilgi paylaşayım dedim. Selamlar”

…………..

Fikret abicim sizin gördükleriniz doğrudur. Burada diğer okuyucumuzun hassasiyeti bu yolun açık olması tehlikeli ise kapalı yolu Reis için niye açtınız? Eğer sizin de dediğiniz gibi gerçekten bu kadar risk ise Reis’e yazık değil mi? Reis’te o taraftan dolanır şehre girerdi. Dikkat çeken nokta duruma ve kişilere göre yolun tehlikeli olup olmadığı mıdır, deniliyor.

MİTİNG MEYDANI OLAYI DA

SİZLERİN DİKKATİNİ ÇEKTİ

Dün dile getirdiğimiz konuya dahası alternatif düşünceye de sağ olun büyük tepki verdiniz. Mesela sabahın ilk yorumu bir iş adamı abimizden geldi.   

“Günaydın Uğur ...!

Bence haklısın. Miting alanı? Başka türlü halkla iletişim kurulamıyor. Şart Konya’ya şart. Mevlana’nın orası hikâye? Şu anki miting alanı bize yakışmıyor. Neden Uğur zor bir konu değil ki? Alâeddin tepesi… Taş değil kaya değil. Bir haftada orayı kaldırsak koskoca bir alan ortaya çıkar. Muhteşem fikir değil mi? Yıkın şu Alâeddin tepesini. Oraya da UĞUR İBRAHİM ALTAY Meydanı dersiniz. Mevlana’da sevinir. O da ayrı bir konu da. Ne olmuş Alâeddin tepesini yıksa. Konya’nın kaderi çok kötü çok. Peki ne olacak Alâeddin tepesini yıktır Allah aşkına. Bir gün belki oradan metro geçer ne güzel olur altı metro üstü 300 bin kişilik alan. Şehrin en güzel yerlerini ne yaptık sanki. Bu fikre gülerler gülerlerde şeker tarafına bir git. Yüksek katlı binalar, gerisi hikaye.”

…………..

Vallahi bu abimiz ince ince nüktedan kelimeler bize de birilerine de gönderme yapıyordu. Ama ne diyelim tüm görüşlere saygımız var. 

………….

Miting alanı demişken ciddi ve sıkı okurlarımızdan Alp Bey’de farklı farklı konularda görüş bildirdikten sonra bize de görüşünün 3. Maddesinde şöyle diyordu; 

“Abi yeni miting alanı diyerek kusura bakma saçmalıyorsun. Yeri geldi yeşili kesip miting alan yaptılar. Gereksiz yere kongre salonları yaptılar. Yılda bir kaç defa miting yapılacak diye yeni bir alan mı yapılsın. Zaten miting bile saçmalık koyun gibi insanları toplayıp getiriyorlar. Bu çağ da mitinge gerek bile yok. Siyasiler halka küçük organizasyonlarla daha yakın durarak ulaşmalılar. Gelişmiş ülkeler bizim miting alanı olarak kullandığımız yerlerde kültürel sanatsal etkinlikler, konserler vs yapıyor. Sen de hala miting alanı yapılsın diyorsun be abi.”….

…………..

Alp Bey herhalde bizim şu cümlemiz dikkatinizden kaçtı. Bakın demişiz ki;  

“Bence Uğur Başkan sadece seçimden seçime 4-5 yılda bir kullanılmak için değil farklı toplu etkinliklerin de yapılabileceği bir alan”…

Aslında ikimizde aynı şeyi söylüyoruz. Böyle şehir içi trafiğini sekteye öğretmeyecek çok amaçlı bir alan demek istiyoruz değil mi? 

ŞİMDİ GELELİM KANDIRMACAYA

Dün bütün yerel gazetelerimiz nerede ise ortak başlıklar manşetler yapmışlardı. Ortak manşetlerimizin dili Tarım Fuarına katılım rekorunun kırılmasıydı!!!

Açık söyleyeyim. Bu fuarlara kaç kişi geldi kaç kişi girdi çıktı bunun çetelesini yetkililer tutuyor. Bunu da zaten yetkililer açıklıyor. Bu rekor katılım sayısı açıklanınca bizim dikkatimizi de rakamlar çekmişti.

Yetkililerin yeni şehri yöneten siyasi, bürokratik, seçilmiş, atanmış isimler şöyle diyorlardı;

“Bu sene 101 ülkeden Türkiye’den 72 şehirden toplam 304 bin 855 kişi fuara geldi”

……………..

Tamam, biraz geriye gidiyoruz.

Fuar öncesi aynı isimlerin basında çıkan hedefi 350 bin idi.

Demek ki hedef tutmamış oluyor değil mi?       

Sonra aklımıza geldi baktık. Geçen sene yine çeteleyi tutup resmi açıklama yapan yetkili ve etkililer fuarı 308 bin kişinin ziyaret ettiğini beyan etmişler.

Eeeeeeee. Bu işte sizce de bir yanlış ya da bir yamukluk yok mu?

Yoksa bizim matematikte mi değişti ne dersiniz?

Burada yine bir kurnazlık var da ben mi çözemiyorum.

Kusura bakmayacaksınız matematik benim alanım. Rakamlar asla yalan söylemez. Rakamların siyaseti yoktur. Acı da olsa gerçektir.

Haaaa çıkıp şunu diyebilirsiniz. “Bu yıl fuar seçim arifesine denk geldi. Reis geldi…..” mazeret çooook. Ama gerçek tek.

Ama geçen yılından daha az ziyaretçi gelecek sonra da millete rekor kırdık masalı anlatılacak.

Basını kandırın. Milletini de kandırın. Tek anlamadığım kendi kendinize kandırarak mutlu mu oluyorsunuz?

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

İyi ki varsın diyebildiklerimiz bize hayatın verdiği en güzel hediyelerdir.

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ? 

Zor durumda kalmış yardıma muhtaç insanlarla dalga geçmediğimiz zaman daha iyi ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
18 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR