Ahmet Öztemel

Ahmet Öztemel

KONYA 2017… MERAK ETTİKLERİM

KONYA 2017… MERAK ETTİKLERİM

       Vekilim Sn. Ziya Altunyaldız “2017 Konya yılı olacak” dedi. Ben de “inşallah” dedim. İhracatımız iki katına çıkacakmış. Hayali bile güzel…

Ankara Büyükşehir Belediyesi Yavuz Selim Bulvarı’nı açmaya hazırlanıyor. Yaklaşık bir kilometre uzunluğunda, gidiş-geliş toplam dört şerit, sekiz alt-üst geçitli kavşakta 500 kişi, 25 iş makinesi, 50 kamyonla çalışılmış. Bitiş süresi yaklaşık üç ay. Konya’mda  benzer projelerde bu hıza ulaşılacağı zamanı merak ediyorum.

10 kez ihale edilen Yüksek Hızlı Tren Garı inşaatına başlanmasında son noktaya gelinmiş. Mutluluk verici. Yaklaşık yapım süresi 450 gün. Proje üç kat ve 32 bin 500 metrekare inşaat alanına sahip. 178 bin metrekare kapalı alana sahip 8 katlı  Ankara YHT Gar inşaatı iki yılda tamamlandı. 450 gün çok değil mi?

Konya Büyükşehir Belediyemizin internet sitesinde ihaleler bölümüne ulaşılamıyor. İhalelere ulaşmak, hatta sonuçlarının da açıklandığı yapıda ulaşmak çok daha doğru olmaz mı? Güvenimizin sonsuz olduğu Sn. Akyürek Başkanımızın bu konuda ülkeye örnek olmasını diliyorum. Aynı sitede Meclis Gündemi bölümü Ekim 2016 tarihinde takılıp kalmış. İlgili birim niçin duyarlılık göstermez merak ediyorum.

Trafiği rahatlatma yönünden çok yararlı Demiryolu Caddesinin YHT Gar inşaatı ile çakışacağı ve fonksiyonunu yitireceği doğru mu merak ediyorum. Eski Sanayii Kentsel Dönüşüm Projesi ne durumda merak ediyorum. Toptancı Hal ne olacak merak ediyorum. Burası konut alanına dönüştürülürse ki ihtimal dahilinde olduğu konuşuluyor; getireceği ciddi trafik yükü nasıl çözülür merak ediyorum.

İslâm Ülkeleri Turizm Başkenti olduğumuz yıla yetişemeyen İslâm Eserleri Müzesi ne zaman açılacak? Hz. Mevlâna rekreasyon alanı projesi gelişmeleri niçin durdu? Eski Stadyumun yeşil alan olarak değerlendirileceği açıklanmıştı; yıkım niçin gerçekleşmedi? Konya’mın en önemli projelerinden Kılıçaslan Köşkü arkeolojik kazı ve restorasyon çalışmaları ne zaman sona erecek; merak ediyorum.

Made In Konya”  projesi ne durumda merak ediyorum.

Konya Gastronomi ve Turizmciler Derneği (KOGAT)  mutfağımızı markalaştırmak ve eski zenginliğine kavuşturmayı planlamıştı. Çalışmalar ne durumda merak ediyorum.

Konya için yapılan hizmetler ve çabalara teşekkür ediyor; ülkem ve Konya için 2017’nin bu yıldan daha iyi olmasını diliyorum. Umarım Sn. Altunyaldız vekilimin dediği gibi 2017 “Konya yılı” olur. Saygıyla.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Ahmet Öztemel Arşivi
SON YAZILAR