Rasim Atalay

Rasim Atalay

Konya’da başkan adayı yok mu?

Konya’da başkan adayı yok mu?

Takvimler 31 Mart 2024’ü gösterdiğinde Türkiye, yeni bir seçim heyecanı daha yaşayacak… Olağanüstü bir durum yaşanmazsa ki inşallah yaşanmasın, bu tarih değişmeyecek…

Konya özelinde baktığımızda Büyükşehir Belediyesi’nden ilçe belediyelerine, meclis üyelerinden muhtarlara kadar mahallimizdeki idarecilerin belirlenmesi için sandık başına gideceğiz.

Seçime gidilen süreçle ilgili takvimin belli olmasından kısa bir süre sonra ilk atak AK Parti’den gelmişti.

AK Parti Genel Merkezi, belediye başkan adaylıkları için başvuru sürecini açıklamış ve 17 Kasım tarihine kadar aday olmak isteyenlerin başvurularını yapabileceklerini duyurmuştu.

Sonrasında bu takvim biraz daha ötelendi ve 20 Kasım 2023 tarihine kadar belediye başkan adayı olmak isteyenlerin, bulundukları illerde başvurularını yapabilecekleri duyuruldu.

Sonrasında bir gelenek olduğu üzere AK Parti’de temayül süreci yaşanacak.

Bu temayülde adaylık başvurusunda bulunan isimlerden hangisinin öne çıktığı, hangisinin halk tarafından başkan adayı olarak görülmek istediğine ilişkin bir rapor elde edilmiş olacak.

Tabi temayülde birinci sırada çıkan ismin başkan adayı olacağı da garanti değil, bunu partinin içindeki kurmaylar belirleyecek.

Olay sadece AK Parti’nin etrafında dönmüyor elbet… Ancak 22 yıllık iktidar partisi olan ve Konya’dan aldığı destek de ortada olan AK Parti’nin Konya’da gerek il merkezi gerekse merkez dışındaki ilçelerde kimleri aday olarak göstereceği çok önemli.

Zira bu seçimlerde gösterilecek adayın kim olduğu, partiden daha öne çıkacak gibi duruyor.

Cumhur İttifakı’nın paydaşı olan ve iktidar ortağı da diyebileceğimiz MHP’de de adaylık süreci 13 Kasım’da başladı. Takvimde bir değişiklik olmazsa 15 Aralık Cuma günü MHP için de belediye başkan adaylığı süreci tamamlanmış olacak.

İYİ Parti’de başkan adaylığı süreci 20 Kasım tarihinde başlayıp, 22 Aralık Cuma günü son bulacak.

CHP’de genel kurul sürecinin Özgür Özel lehine sonuçlanmasının ardından yerel seçime dönük çalışmalar hız kazandı. Bugün il başkanları ile görüşecek olan Özgür Özel’in yerel seçim için nasıl bir takvim açıklayacağı ve ittifak konusundaki yaklaşımı henüz netlik kazanmış değil.

Bizim için önemli olan seçimin Konya boyutu…

AK Parti’de geçtiğimiz haftasonu başlayıp dün sona eren, il başkanlarının katıldığı bir kamp yapıldı. Bu kampta tahmin edileceği üzere yerel seçimlerin yol haritası üzerine istişarelerde bulunuldu. AK Parti başkanlarına, bu yol haritasının içindeki önemli kilometre taşlarına işaret etti.

Nihayetinde bugüne baktığımızda ve Konya özelinde konuyu değerlendirdiğimizde ‘ben başkan adayıyım’ diyen isimlerin sayısı bir hayli az…

Merkezde olmadığı gibi merkez dışında kalan ilçelerde de başkan adayı olmak için başvuru yapanların sayısının iki elin parmak sayısını geçmeyecek kadar olduğunu duyuyoruz.

Bunun yanında bazı isimler var ki adaylığı sıklıkla konuşulsa da alenen çıkıp ‘evet adayım’ diyen henüz olmadı.

KONYA’DA BAŞKANLAR DEĞİŞECEK Mİ?

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay 5 yılı aşkın bir süredir, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca ve Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, 4,5 yıldır Konya’ya hizmet ediyor.

Allah var Konya ve Konyalılar zaman zaman eleştirse de başkanları seviyor.

AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı da bir sohbetimizde merkezdeki başkanlarla ilgili herhangi bir değişiklik düşünülmediğine işaret etmişti.

Merkez dışında kalan ilçelerde ne olur, ne biter orasını bilemeyiz ama merkezde başkanların aynı kalacağı yönünde bir durum var ortada.

Hoş, seçim sandığı önümüze 135 gün sonra konulacak. Bu zaman dilimi içerisinde ne olur ne biter bilemeyiz ama Konya’da köklü bir değişiklik olacak gibi görünmüyor.

Zaten, ben başkan adayıyım diyen de yok ortada.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Rasim Atalay Arşivi
SON YAZILAR