Hasan Durucan

Hasan Durucan

KÜME DÜŞMÜŞ İKİ GÖZÜMÜN ÇİÇEĞİ

KÜME DÜŞMÜŞ İKİ GÖZÜMÜN ÇİÇEĞİ

Masalsı anlatımlardan bazen kendimi alıkoyamıyorum. Spor gündemi Konya'da hatta ülke genelinde hareketli günler yaşarken abartmadan bizi ilgilendiren konularla yaşadığım, aslında çok da gerekli olmayan bir anı ile fahri görevimi yerine getireyim istedim. Bundan iki yıl önce onlarca otobüs ile Bursa deplasmanına sevdasından peşinden koşmak için taraftar yollara düşmüştü. Kimisi işini gücünü ertelemiş, kimisi çoluk çocuğuyla geçireceği vakti heba ederek takımını deplasmanda yalnız bırakmamak adına tek bir gayede toplanmıştı.

İnegöl'de yarı aç yarı tok köftesini yiyen herkes polis eskortuyla yoğun güvenlik önlemleri arasında stada taşındı. Nerde Konyalıyı gören Bursalı varsa küfrediyordu. Bir futbol insanları bu kadar mı ayrıştırabilecek güce sahip düşüncesiyle binlerce Bursa taraftarının içerisinde deplasman takımlarına ayrılan kafeste yerimizi aldık. Başlama düdüğünün ardından maçın genelinde baskılı oynayan Bursaspor'a savunma yapan bir Konyaspor izliyorduk ki her fırsatta da küfüre maruz kalmak işin tadını bozmaya yetmişti.

Bulunduğumuz yerin üzerinden yani stadın çatı bölgesine yakın bir yerden, işini yapma gayretinden çok yeşil beyaz takımın renklerine gönül vermiş taraftar ile kendince eğlendiğini düşünen yerel bir basın mensubu defalarca bu insanların üzerine yani bize patlayıcı madde atmıştı. Her atışında stattaki binlerce kişi de bu durumdan haz alıyor, alkış tutuyor ve eğlenceye (!) ortak olup eşlik ediyordu. Çok uzatmayacağım. Futbol kültürü olan diye adlandırılan o Bursaspor şimdi bir alt lige düştü. Gözyaşı ve bilmem kaç milyon borçla küme düştüler. Bu tecrübeleri yaşamış biri olarak yine de içinde bulundukları durumdan keyif alacak bir karaktere sahip değilim. Bana, bize yakışmaz. Lakin etme bulma dünyası derler. Birkaç kelam etmeden yapamadım.

MİLLİ GURURUMUZ

Lig bitti. An itibariyle elimizde nur topu gibi 17 beraberliğimizden elde ettiğimiz 17 puan var. Pek de tadı tuzu olmayan bu sezona bizim açımızdan beraberlikler damga vurdu diyebiliriz. Allah bereket versin. Lakin mağlubiyet anlamında da pek bileğimizin büküldüğünü de söyleyemeyiz. Ligde şampiyon olmuş Galatasaray 5 kere mağlup olurken bizim de 8 mağlubiyetimiz var. Bu anlamda ligin ilk dört sırasını kapatan takımlardan hemen sonra başı çekiyoruz. Elbette ligin genel bir değerlendirmesini de yapmak gerekiyor ama gündemde gelecek ve gidecek oyuncular, bunun da ötesinde olağanüstü kurul toplantısı var. Sıcak bir gündem ve ne yazarsan ertesi gün değişebilir. Kesin gibi yazılan çizilenin aksine ortada belirsizlik var. Çok da bilgi kirliliği yapmamak adına genel kurul için şimdilik ketum kalmak, camia için sağlıklı olacaktır düşüncesi içerisindeyim. Bekleyip göreceğiz ki benim kadar birçok taraftar için de önemli olan diğer bir husus da Ömer Ali Şahiner'in A Milli forma ile Konya'yı temsil edecek olmasıdır. Konyaspor Konya'nın markası diyoruz ya; Konyaspor'un da bu günlerde markası Şahiner olacak, oluyor, oldu sanırım. Mahalle arasında top oynarken dikkatleri üzerine çek, amatör kümede antrenmanlara karlı kışlı hava demeden bisikletinle git, her sezon bittiğinde üzerine bir şeyler koymam gerekiyor diye zikrederek Şekerspor'dan Milli Takım'a kadar uzanan bir süreçte benim gibi binlerce Konyalı sporseveri gururlandırdığın için sana teşekkür ediyorum dostum. Lobisi var derler bazen. Emin ol Fransa maçında senin de lobin olarak bu taraftar gözlerini yaşartacak. Sana ve senin nezdinde Milli Takımımıza bu süreçte yürekten başarılar diliyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Hasan Durucan Arşivi
SON YAZILAR