Uğur Özteke

Uğur Özteke

MERAM’DA O PARKA, SPOR KOMPLEKSİ YAPILACAKMIŞ

MERAM’DA O PARKA, SPOR KOMPLEKSİ YAPILACAKMIŞ

Dün bu satırları yazmak için bilgisayarın karşısına geçtiğim zaman en mutlu olduğum konu Meram Belediyesi’nden gelen bilgi notu idi.

Evet Allah’a şükürler olsun ki insanlarımızın, okurlarımızın ya da bize güvenen dost samimi vatandaşlarımızın nerede ise her yüz isteğinden 99’unu burada dile getirmeye çalışıyoruz. Ve bu 99 istekten 90’ı doğru ve haklı istekler çıkıyor.

Yani dile getirdiğimiz konunun haklılığı bizce en isabetli durum.

Çünkü hiç görmediğimiz tanımadığımız insanların dile getirdiği konuları yetkililere ulaştırma adına burada paylaşım yapıyoruz. Ve dün bir kez daha gördük ve şükrettik ki bizimle dertlerini paylaşan insanlarımız gerçekten doğru insanlar.

Konuya girelim hemen.

Önceki gün Meram Necip Fazıl mahallesinden Uğur A… rumuzlu okurumuz mahallesinde ki park alanına dört yıldır hiçbir hizmet yapılmadığını dile getirerek Belediye yöneticilerinden bir istekte bulunmuştu. Parkın son halinin de fotoğraflarını bizimle paylaşmıştı.

  1. yayınlandığı gün Meram Belediyesi yöneticilerinden şu bilgi notu ve aşağıdaki fotoğraflar geldi.

“Sayın Uğur ÖZTEKE;

Pusula Gazetesinde 1 Haziran 2017 tarihli köşe yazınızda bir vatandaşımızın Necip Fazıl Mahallesi’nde bulunan park alanıyla ilgili taleplerine yer vermişsiniz.

Park alanının bulunduğu bölgede belediyemiz tarafından spor kompleksi projesi hayata geçirilecektir. Arsa alanı 12 bin 400 metrekare olan tesiste;

foto-1-306.jpg

• 2 kapalı, 2 açık 4 Tenis kortu,

•7 kulvarlı okçuluk Tesisi,

•2 squash,

•1 badminton,

•Fitness Center,

•Park Alanı olacaktır. Tesisin yapım ihalesi 9 Haziran 2017 Cuma günü Saat 10.00’da Meram Belediyesi Hizmet Binası’nda yapılacaktır.

Ayrıca bu alanda Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerimiz tarafından gerekli temizlik çalışmaları da yapılmıştır.

foto-2-267.jpg

Bilgilerinize sunarız.”

…………….

Biz önce okurumuza ardından da Meram Belediyesi’nin duyarlı ve hassas yöneticilerine teşekkür ederiz. Bu bilgi notu sayesinde Meram Belediyesi’nin önümüzdeki günlerde yapacağı bu güzel projenin ilk bilgisini de almış olduk.

Necip Fazıl mahallesine yapılacak spor kompleksi nedeni ile Başkan Fatma Toru Hanımefendi’ye de özel bir teşekkür etmek istiyorum.

Evet Meram, maalesef yerleşim merkezleri ve yakın zamana kadar boynu bükük gariban hale gelen Meramlıları ile gerçekten de pek çok hizmetten mahrum idi. Ama Fatma Başkan koltuğa oturur oturmaz özellikle Meram’ın bölgesel dağılımına göre ihtiyaçları önce tespit etti ardından da eksiklikleri veya talepleri süratle yerine getirmeye başladı.

Bence de Meram spor kompleksleri konusunda çok eksik ve boynu büküktü. Fatma Başkan’ın yerinde tespitlerinin bir bir hizmete girmesi ile Meram inşallah kısa bir süre sonra spor açlığını gidermiş olacak.

Ama Fatma Başkan’ı en çok yoran ve vatandaşların istek farklılıkları açısından zor durumda bırakan konu Meram’ın tam bir mozaik leşmiş yapısı.

Meram’da öyle keskin caddeler vardır ki yolun bir yanında vatandaş kum olan yollarının asfalt olmasını isterken karşısındaki güvenlik sitede oturan vatandaş yüzme havuzu ister.

Ama bu son Necip Fazıl Mahallesi’ndeki müjde ile bir kez daha görüyoruz ki, Fatma Başkan neşteri tam isabetli vuruyor.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Cümleler doğrudur sen doğru isen, doğruluk bulunmaz sen eğri isen.

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Hava karardıktan sonra farları yanmayan araçlarla motosikletlerle bisikletlerle yola çıkmadığımız zaman daha iyi ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR