İbrahim Yapıcı

İbrahim Yapıcı

Milli Takım havluyu attı…

Milli Takım havluyu attı…

Milli maç arasını da dünya kupasına gidemeden bitirmiş olduk. Uzun zaman oldu ulusal turnuvalarda başarıyı bir türlü yakalayamıyoruz. Hep çöküş hep kötü gidiş devam ediyor. Bunun sebebini umarım birileri araştırır ve biz nerelerde ne yanlış yapıyoruz diye sorarlar kendilerine.

Futbolda o kadar kötüyüz ki kulüplerin mali yapısı ortada. Gelecek sezondan itibaren de şampiyonlar ligine tek takımla gideceğiz. Onda da elemeler oynayacağız. Sonuç ne olacak yine hüsran yine kayıp. Artık bu olayın temeline inip bir araştırma yapılması gerekmiyormu? Gerçekten biz nerelerde yanlış yapıyoruz!

Otuzunu geçmiş Avrupa da oynayan oyuncuları yüksek paralar vererek yıldız getirmiş oluyoruz. Halbuki alt yapıya önem versek o yıldız oyuncular bizim Anadolu kulüplerinden çıkamazmı. Ama yok illa taraftarı memnun edeceğiz hoppp yıldızı getireceğiz. Adam otuzunu geçmiş artık paraya bakar o saatten sonra sana ne verebilir ki. İşte bu yüzden biz ulusal maçlarda başarılı olamıyoruz. Şu da bir gerçek ki milli takıma seçilen oyuncuları kim seçiyor. Gerçekten milli takımın hocası mı seçiyor yoksa bir yerlerden şu oyuncuyu al hocam diye telkinde mi bulunuyorlar. Kendi takımında bile oynamayan ve ondan kat ve kat üstün olan oyuncuları kadroya almıyoruz ve bu sonuçlarla karşılaşıyoruz.

Anadolu takımları için işler daha kötü gözüküyor. Zaten bilindiği gibi ülkemizde ve dünyada büyük bir ekonomik sorunlar var. Gelirler git gide azalıyor. En basitinden yayın ihalesini hepimiz gördük. Ortada dolaşan paralar Türkiye ligi için çok az. Bunun için kulüpler mali gelirlerini arttırmak için ellerinden gelenlerini yapmaları gerekiyor. Yoksa bir zamanlar eski adıyla 1.lig olduğu yıllarda olan takımların şu an isimleri dahi duyulmuyor ve onlar gibi yok olup giderler.

Demem o ki artık bu kafa yapısı değişmesi lazım. Milli formayı hak eden oyuncuya vermemiz ve o oyuncuya güven duymamız lazım. Bundan sonra başarı gelir.

Gelelim Konyaspor’umuza bildiğiniz gibi Cuma akşamı Konyaspor’un 100.Yıl galası yapıldı. Galada bütün Konya birlik ve beraberliğini göstermiş oldu. Ama bu birlik ve beraberlik iyi günde ve kötü günde her zaman olmalı. İşler kötüye gittiği zaman ortadan kaybolmamamız gerekiyor. Bu sezon öyle bir sezonki umarım bizim için önemli olan bu sezon ikinciliği kaybetmeyiz ve büyük Konyaspor taraftarına bu takım lig ikinciliğini getirir.

Artık her şey takımda bitiyor.

Buraya kadar bu çocuklar getirdi. Bunun sonunu da bu arkadaşlar getirtecek umarız.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
İbrahim Yapıcı Arşivi
SON YAZILAR