Rasim Atalay

Rasim Atalay

Murat Kurum’dan Allah razı olsun

Murat Kurum’dan Allah razı olsun

Uzunca bir süredir yazmayı istediğim ama gündemin yoğunluğu nedeniyle sürekli ertelemek durumunda kaldığım bir teşekkür yazısı ile sizleri baş başa bırakmak istiyorum.

Kime ve niye teşekkür edeceğime gelince;

14 Mayıs tarihinde yapılan milletvekilliği genel seçimlerinde İstanbul Milletvekili seçilen, önceki gün de görevini Mehmet Özhaseki’ye devreden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Eski Bakanı, Konya’nın has evladı, hemşerimiz Murat Kurum’a, hem Konya’ya sağladığı katkılar; hem de Türkiye genelinde yürüttüğü çevreci politikalar için teşekkür edeceğim.

Bakanlığı sürecinde ülke genelinde pek çok olumsuzluklar, yangınlar, sel felaketleri ve depremler yaşandı… Böylesi kriz dönemleri bir makam ve mevkide bulunanların, koltukları işgal edenlerin o koltuklarda hakkıyla bulunup bulunmadıklarını en iyi şekilde gösterir. Önümüze tarafsız ve hilafsız bir karne koyar.

Hemşerimiz Murat Kurum’un Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nı yürüttüğü zaman diliminde ülkemizin başına gelen felaketleri kısaca hatırladığımızda bu felaketlerin yaşandığı her yerde, her bölgede kendisini gördük. Ekibiyle birlikte canla, başla çalıştığına şahitlik ettik.

Diyebilirsiniz ki, ‘İşi bu canım, zaten yapacak. Yapması gereken şeyleri yaptığı için mi teşekkür edeceğiz?...’

Evet yapması gerekenleri yaptığı için teşekkür edeceğiz. Bu ülke nice bakanlar gördü. Görünürde var ama icraatta yoklardı. Kriz yönetimi nedir bilmezler, bu toplumun bir ferdi olduklarından bihaber olurlardı.

Murat Kurum öyle miydi?

Kâh ayağında çizmeler, sırtında yağmurluk ile sel felaketinin yaşandığı bölgelerde inceleme yapıyor, yaraları sarmaya çalışıyordu; kâh deprem bölgesinde gözü yaşlı insanların acısını paylaşıyor; kâh yangınların kül ettiği ormanlık alanlarda varlık gösterip tüm yorgunluğunu bir kenara bırakarak moral ve motivasyon vermeye çalışıyordu.

Yetmedi…

İşgal ettiği koltuğun hakkını verebilmek için yeni projeler üretiyor, Türkiye’nin yeniden inşa ve imar sürecinde taşın altına elini koyuyor, yoksulu koruyor, evsizler ev umudu oluyordu. Türkiye genelinde yürütülen toplu konut hamleleri ve bu hamleler neticesinde ev sahibi olanlar da benim gibi ‘Murat Kurum’dan Allah razı olsun’ diyor, gıyabında teşekkür ve dualarını gönderiyor.

Sağlık için çevre ve hava temizliğinin ne kadar önemli olduğunu her fırsatta dillendiriyor, başarıyla yürüttüğü sıfır atık projeleriyle birçoğumuz farkına varamasak da tüm insanların hayatına doğrudan dokunuyordu.

Konya özelinde değerlendirdiğimizde ise…

Bugün Konya’da tamamlanan ve devam eden birçok projede Murat Kurum’un imzasını görüyoruz.

Eski sanayinin taşınması, Alaeddin Tepesi çevresinin cephe düzenlemesi, Konya’daki TOKİ konutlarının hızla yükselmesi, Millet Bahçesi, Mevlana ve Altın Çarşı düzenlemesi gibi birçok eserde kendisinin imzasını görüyoruz.

Bunlar sadece şehir merkezindekiler. Konya’nın 31 ilçesinde Murat Kurum’un imzası var bugün. Elbette ki gönüllerde de Murat Kurum’a ayrılmış koca bir yer…

Bu şehir başbakan çıkardığı dönemde almadığı yatırımı, Murat Kurum’un bakanlığı döneminde aldı. Belediye başkanlarımızın kafasında, “Nasıl olsa bakanımız var. Bizi aşan konularda Sayın Kurum’un desteğini alırız” düşüncesi vardı. Öyle de oldu…

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı döneminde Murat Kurum, tüm ülkede sevilen ve sayılan bir isim olmakla birlikte Konya’da ve Konya halkının gönlünde başka bir yer edindi. ‘Her şehre bir Murat Kurum lazım’ dedirtmeyi başardı…

SADECE İSTANBUL MİLLETVEKİLİ Mİ?

Şimdilerde hemşerimiz, İstanbul milletvekili olarak görevine devam ediyor olsa da Murat Kurum ile ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın takdiri bundan ibaret olmayacaktır. Yani Murat Kurum sadece sıradan bir milletvekili olarak kalmayacaktır. Belki bu dönem onun için Bakanlık zamanındaki yoğunluktan sıyrılıp bir nebze rahat nefes alacağı ve dinleneceği bir dönem olacaktır. Ancak bu süreç bence uzun sürmeyecektir.

Önümüzde yerel seçimler var… Türkiye 9 ay gibi bakıldığında uzak görünse de yaşandıkça ne kadar kısa bir zaman dilimi olduğu anlaşılan bir dönemin ardından yeniden sandık başına gidecek. Yerel yöneticiler seçmenin tercihiyle yeniden tayin edilecek.

Bu süreçte Sayın Murat Kurum’a da önemli bir misyon yüklenecek. Konyalı hemşerimiz öyle tahmin ediyorum ki İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne başkan adayı olacak. Zira Reis’in İstanbul’u ne kadar çok sevdiği ve önemsediği herkesin malumu… Burayı liyakat sahibi birine ve emin olacağı bir isme teslim etmek isteyecektir. Daha uzun vadede belki başkaca fikirler bile doğabilir.

Bakalım zaman bize ne gösterecek…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Rasim Atalay Arşivi
SON YAZILAR