Enes Seçilmiş

Enes Seçilmiş

Müslüman mısın? O halde sessiz olmalısın!

Müslüman mısın? O halde sessiz olmalısın!

 

Avrupa insanı moderndir, iyi eğitimli ve çok cool olurlar!

 

Geçen yıl ‘Sınırlar’ adında bir öyküye başlamıştım. Amacım insanların kendi kültürel sınırları dışında olan hiçbir şeyi kabul etmemelerine ve bunun dışına çıkamamalarına vurgu yapmaktı. Belki de çocukça bir hisse kapılıp tüm dünyanın tek bir ülke olmasını ve bu sayede tüm sınırların ortadan kalkmasını istemiştim. Böylece hiç kimse açlıktan ölmeyecek ve sahip olacağımız şartlarla dünyada adaleti sağlamış olacaktım.

 

Yardıma ihtiyacı olan birisi gibi seslendi:

─ Pardon!

─ Efendim?

─ Müslüman mısın?

─ Evet!

─ O halde sessiz olmalısın. Çünkü İslam çok tehlikeli ve sen de bir Müslüman olarak benim ülkemde sesini yükseltemezsin!

 

Gayet temiz duygularla yardım etmek için yanına gittiğiniz bir insan bunları söylüyorsa şayet, muhtemelen içinizden birçok kötülük geçer; öfke duyarsınız ve onu oracıkta darmadağın edebilirsiniz.

Hiçbir şey söyleyemedim ve yapamadım. Yapacağım her şey, ağzımdan çıkabilecek her kelime onun İslam hakkındaki görüşlerini desteklerdi çünkü öfkemden dolayı. Sadece tamam dedim ve sustum.

Kimliği yüzünden tanımadığımız birini nasıl aşağılayabiliriz ki?

Söylemek istediğim tek şey var.

Oku!

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Enes Seçilmiş Arşivi
SON YAZILAR