Ahmet Öztemel

Ahmet Öztemel

NAMLU HEP BİZE DÖNÜKTÜ

NAMLU HEP BİZE DÖNÜKTÜ

 “Doğu sorunu Türklerin Avrupa’ya girmesiyle başladı” (Tarihçi Albert Sorel)

“Hristiyanların varlıklarını sürdürmeleri için Türkleri yok etmek gerek” (Leibniz)

“Osmanlı İmparatorluğunun bekasının İngiltere için bir ölüm kalım sorunu olduğunu söylemeyenle tartışmam bile” (İngiliz Devlet Adamı Pitt)

Ülkeler arası dostluk-düşmanlıktan öncelikli olan karşılıklı menfaatlerdir. Coğrafyamıza da yan gözle bakanlar hep olageldi. Tabii bu bölgenin önemli bir parçası olan ülkemize de… 1095-1272 yılları arasında İslâm coğrafyasına düzenlenen Haçlı Seferleri’nin ilki üç dinde de kutsal sayılan Kudüs’ü Müslüman kontrolünden kurtarmak için yapılmıştır. İlk Haçlı Seferi Bizans İmparatoru I.Aleksios Komnenos’un yardım talebi üzerine Papa II.Urbanus’un Clermont Konseyi’nde verdiği vaazla başladı. 1187 yılında Memlük Devleti’nin Hükümdarı Selâhaddin Eyyubi, Kudüs’ü geri aldı. 1453 yılında Peygamberimizin müjdesi yine bir Türk kumandan vesilesiyle gerçekleşti. Türkler sadece bulundukları coğrafyanın çekiciliğinden değil aynı zamanda Haç ile Hilal savaşında aldıkları öncü rol ile de hedef gösterildi.1281-1913 yılları arasında Türk İmparatorluğu’nun paylaşılması hakkında yüz proje yapıldığı bilinir. 1904 yılı Rumen Projesi bunlardan en önemlilerindendir. Osmanlı topraklarının üç bölgeye bölünmesi (merkezi İşkodra olarak Arnavutluk; başkenti Selanik olarak Makedonya; İstanbul ve Edirne’den oluşacak Osmanlı Avrupası), ordu yerine Hristiyanlardan oluşan jandarma gücü getirilmesi öngörülen yönetimdir. 1912 tarihli proje İstanbul’un taksimi projesidir. Uluslararası hüviyet kazandırılacak İstanbul bölgesinin Almanya, Fransa, Rusya, Avusturya, İngiltere arasında pay edilmesidir.

ABD/Batı İttifakı’nın coğrafyamız üzerinde kurguladıkları planlar (biz uyusak da) asla günübirlik projeler olmamıştır. Dün “vaat edilmiş topraklarda Yahudi devleti kurmak isteyenler bugün Büyük İsrail’i; Anadolu’da Ermeni Devleti kurmak isteyenler bugün manda yönetimini kabul edecek sözde Kürdistan kurma hayalindeler. Dün Ermeni terör örgütlerine (Hınçak, Taşnak, Asala) destek verenler bugün PKK/YPG’ye destek veriyorlar. Türksüz İslâm, İslâmsız  Türk hayalleri hiç bitmeyecek. Üyesi olduğumuz NATO 2017’de yapılan “Trident Javelin 2017” tatbikatında Türkiye’yi düşman ülke olarak simüle etti. 2002 yılında Amerika’da yapılan “Milennium Challenge 2002” tatbikatı Türkiye ile birlikte tüm Ortadoğu’nun işgalini kapsıyordu. Size bir anekdot daha anlatayım: 1960’lı yılların başında NATO Askeri Komite Karargahı’nda görevli Kurmay Albay Atıf Erçıkan’ın masasına sehven bir dosya gelir. Biri Amerikan diğeri İngiliz iki meslektaşı Erçıkan’ın odasına girer ve dosyayı geri ister. Hatta kendisini tehdit eder. Dosya “Sovyetler Birliği’ne karşı uygulanacak Psikolojik Harp Harekâtı” isminde, ülkemizi de yakından ilgilendiren bir planı da içermektedir.  Bu plana göre, NATO yıllar sonrasını planlamış ve Sovyetlerin yıkılmasından sonra oluşacak devletlerden en az beş veya altısının Türk Devleti olacağını öngörmüştür.. Böyle bir durumda Türkiye’nin dev olacağı düşünülmüş ve olası bir büyük gücün oluşumuna karşı çeşitli metotlar türetilmesi tavsiye edilmiştir. Bu plan gerçekleştirildi de. Önce PKK terörü azdırıldı, faili meçhullerle ülkemiz istikrarsızlaştırıldı, içimize kapandık, NATO eliyle Azerbaycan, Kırgızistan, Özbekistan, Estonya, Letonya, Romanya, Litvanya, Slovenya, Slovakya, Gürcistan, Bulgaristan, Arnavutluk, Kosova gibi ülkelerde ABD/NATO üsleri kurularak askeri çembere alındık. FETÖ terör örgütüne yapılan yurt dışı himayeler, PKK’ya yardım ve yataklık eden, eğitim veren İsrail başta devletlerin hedefi sizce de malum değil mi? Giden canlar elbette geri gelmez de terör mücadelesine harcadığımız bedeller bütçemize eklense ülkemiz nerede olurdu? Günümüzde gene sınır ötesi harekâtlar ile sınırlarımızı koruma mücadelesi veriyoruz. İçerden ve dışardan havlamalar eksik olmuyor. Allah ordumuzu bir kez daha muzaffer etsin. Birlik ve beraberliğimiz daim olsun. Vatanımız, milletimiz, kutsal değerlerimiz ebediyete kadar sürsün. Amin. (Yazımda NATO’nun İslâm’la Savaşı-Murat Akan Hayat Yayınları/ Türk İmparatorluğu’nun Paylaşılması hakkında Yüz Proje-Trandafir G. Djuvara İş Bankası Yayınları ve Uluslararası İlişkiler Uzmanı İlknur Ş. Öztemel’den kaynak olarak yararlandım)

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum
Ahmet Öztemel Arşivi
SON YAZILAR