Abdullah Leblebici

Abdullah Leblebici

Otogarlar vitrindir

Otogarlar vitrindir

İçinde yaşadığımız için pek çok yeniliğin ve yatırımın farkında olmuyoruz. Seydişehir son yıllarda önemli kazanımlar elde ediyor, mega projeleri bir bir hayata geçiriyor.

Eski Garaj, Kuğulu Vadisi, Seyit Harun Çevre düzenleme projeleri. Termal Rehabilitasyon Merkezi ve Sağlık Bilimleri Fakültesine bina yapılması. Bunlar önemli yatırımların birkaç tanesi.

Bunun yanında ana ve ara yollarda ki alt ve üst yapı çalışmaları, Şehir Konağı, Gençlik merkezi gibi sosyal projeler, sportif ve kültürel faaliyetler Seydişehir’ i hem imrenilir, hem de kıskanılır bir yerleşim birimi haline getiriyor.

Diğer yandan ilçenin Tarihi ve kültürel yapısını gelecek nesillere aktarmak için de önemli yatırımlar yapılıyor. Belediye bünyesine alınan eski evler, kültür ve sanat evleri olarak restore ediliyor.

Düzenlenen çeşitli geziler ile öğrenciler, Ülkemizin tarihi ve kültürel bölgelerini gezme fırsatı buluyor, bir yandan tarihini unutmuyor, diğer yandan da kültürel zenginliklerimizi gelecek nesillere aktarma fırsatı buluyor.

Sürekli ifade ediyorum, Seydişehir, Tarihi, Kültürel yapısı, Sosyoekonomik ve doğal güzellikleri ile Konya ilinin en önde gelen yerleşim birimlerinden biridir.

Havası, suyu, belediye hizmetleri, caddeleri, sokakları ama en önemlisi temizliği ile dikkat çeken ve ziyaret edenlerin beğenilerini açıkça ifade ettikleri, Seydişehir de yaşayıp da ayrılmak zorunda kalanların, her karşılaştığımızda tekrar yaşamak istediklerini ifade ettikleri ve memleketinizin kıymetini bilin dedikleri güzel bir ilçe.

Geniş ve modern caddeleri, büyük kent havası veren yapıları son yıllarda yeniden düzenlenen Atatürk caddesi, dkullar yolu olarak bilinen Prof. Dr. Sadi Irmak Caddesi, Milli Egemenlik Caddesi, Seyit Harun Bulvarı modern ve yaşanabilir bir kentin tüm güzelliklerini sunuyor.

Alt Yapı çalışmaları geçen yıl ve bu yılın ilk aylarında tamamlanan ve kısa süre önce de üst yapı düzenleme çalışmalarına başlanan Hürriyet Caddesi ve Necati Kalaycıoğlu Caddesi tamamlandığında uzun yıllar Seydişehir'e hizmet verecek.

Diğer yandan mahalle statüsüne kavuşan köylerde çok önemli bir şikâyet yok, belediye bu yerleşim birimlerinin alt ve üst yapı çalışmalarını ihtiyaçlara göre karşılıyor, spor sahaları ve çocuklar için oyun parkları bir bit hizmete sunuluyor.

YENİ VE MODERN BİR OTOGAR İHTİYAÇ

Seydişehir önemli kazanımlar elde ediyor, bunda hemfikiriz. Ancak mevcut otogar modern bir kent olan Seydişehir’e yakışmıyor. Bu görüş son günlerde kamuoyu tarafından sıkça dillendiriliyor. Yeni ve Modern bir otogarın yapılması gerektiği konusu açıkça dillendiriliyor.

Antalya yolunun ulaşıma açılması, çevre yolunun da tamamlanması ile mevcut otogar hem içeride kaldı hem de ihtiyaca cevap veremez hale geldi. Bunun yanında Seydişehir-Beyşehir yolu da bölünmüş yol oluyor.

17 yıl önce otogar işletmeciliği özelleştirildi, o tarihten itibaren işletmeci yaptığı yatırımlar ile otogarı ihtiyaca cevap veren,  yolcuların ve vatandaşların tüm ihtiyaçlarını karşılayacak bir hale getirdi, hiçbir vatandaşımızın da şikayeti olmadı.

Yukarıda da ifade ettiğim gibi mevcut otogar içeride kaldı,  artık ihtiyaca cevap veremiyor. Bu sebeple Ülkenin birçok ünlü seyahat firması otobüslerinin Seydişehir otogarına girmesine izin vermiyor.

OTOGARLAR VİTRİNDİR

Otogarlar yerleşim birimlerinin vitrinidir.  Artık yeni ve modern bir otogar yapılmasının zamanı gelmiştir. Çevre yolu üzerinde modern bir otogar yapılmalıdır.

Bu konuda yaptığım araştırmaya göre yap işlet devret modeli ile Büyük şehir Belediyesinin kasasından bir kuruş çıkmadan yeni bir otogar yapılması için yatırımcı ve altyapı mevcut.

Diğer yandan, mevcut otogar mahalle (köy) otobüsleri için kullanılabilir.

Belediye Başkanı Mehmet Tutal’ın konuyu Büyükşehir Belediyesi nezdinde gerekli girişimleri yaparak gündemine alması zamanı gelmiştir.

Seydişehir’e vitrin olacak, marka değerini artıracak.

Modern bir otogarın yapılma zamanı gelmiştir.                             

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Abdullah Leblebici Arşivi
SON YAZILAR