Doç. Dr. Mustafa Topkafa

Doç. Dr. Mustafa Topkafa

Sezon İçin Önemli Maçlar Bizi Bekliyor

Sezon İçin Önemli Maçlar Bizi Bekliyor

Konyaspor, Fenerbahçe maçını farklı ancak umutsuzluğa düşürmeyecek ve çok fazla üzmeyecek şekilde kaybetti.

İlhan Palut ile sahaya çıktığımız beş lig maçında 2 galibiyet 2 beraberlik ve 1 mağlubiyet aldık. İlhan Hocanın takımın başına geçmesiyle futbolcuların ligin başındaki iştah ve istekleri tekrar göze çarpmaya başladı. Fenerbahçe maçını tüm camia yol kazası olarak gördü diyebiliriz. Hoca futbolcuları tam olarak tanımamış gibi görünüyor. Bence normal bir durum. Ligin sıkışık programından dolayı hoca takımla uzun süren antrenmanlar yapamadı. Özellikle taktik antrenmanlar 1 ya da 2 hafta ile sınırlı kaldı. Bu da oyuncuların durumlarını ve kabiliyetlerini tam olarak görememesine sebep olmuş olabilir. Bu haftadan itibaren hocanın oyuncu tercihleri ve taktik anlayışı net olarak sahaya yansıyacaktır diye düşünüyorum.

Takımımız sezon sonunda yerini net olarak belirleyecek maçlara rakibimiz diyebileceğimiz Kasımpaşa maçı ile başlıyor. Kasımpaşa maçından sonra Alanyaspor, Erzurumspor, Ankaragücü, Sivasspor, Kayserispor ve Rizespor maçlarını oynayacağız. Bu yedi maçtan en az 13 puan çıkarılması durumunda lig bitiminde 10-14 sıra aralığında yerimizi alabiliriz diye düşünüyorum. Bu yedi maçtan sonra oynayacağımız altı maçtan alacağımız puanlarda hanemize ekstra yansıyacaktır. Kasımpaşa maçı ile başlayacak seride istediğimiz puanları alamamamız durumunda takımımız için düşünmek ve istemeyeceğimiz bir ruh hali ve stres durumu oluşabilir. Bu nedenle bu seri bizim için büyük önem arz etmekte. 

Bu seride bize düşen, yönetici ve profesyonellerin yanlış ve hatalarını dikkate almadan takımımıza her türlü sahip çıkmaktır. Çünkü zaman birlik olma ve takıma sahip çıkıp ligi en iyi yerde bitirmeyi sağlayacak davranışları gösterme zamanıdır.

Saygı ve Selamlarımla...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Doç. Dr. Mustafa Topkafa Arşivi
SON YAZILAR