Ahmet Öztemel

Ahmet Öztemel

SON DEĞİL; BAŞLANGIÇ OLSUN

SON DEĞİL; BAŞLANGIÇ OLSUN

      Miladın başlangıcı 28 Ekim 2014 tarihi aslında. 24 Ekim 2014 tarihinde Kasımpaşa’ya 2-0 yenilen Mesut Bakkal yönetimindeki Konyaspor yedi maçta altı puan ile Super Lig on beşincisi sıralamasındaydı. 3 Kasım 2014 tarihinde Aykut Kocaman Konyaspor’da ilk maçına çıktı ve Konyaspor, Kardemir Karabükspor’u Ömer Ali Şahiner’in 88. dakikada attığı golle 1-0 yenerek başarılı bir başlangıç yaptı. Ligi 46 puanla sekizinci sırada bitiren Konyaspor Türkiye Kupası’nda son on altıda o yılın kupa şampiyonu Galatasaray’a 4-1 yenilerek elendi. O yılki kadrodan Kaya, Selim, Ali Turan, Vukoviç, Mehmet Uslu, Ali Çamdalı, Volkan Fındıklı, Ömer Ali, Rangelov ile kiraladığımız Vedat Bora ile Recep Aydın 2017 yılında da kadromuzda yer alan oyuncular. 2015-16 sezonunda Serkan, Abdülkerim, Douglas, Skubiç, Kibong, Emre Can, Meha, Traore, Amir, Holmen, Sissoko, Kenan, H.İbrahim, Ömer Şişmanoğlu, Bajic kadromuza katıldı ve Konyaspor tarihinin ikinci kez kupa yarı finalistliği (finalist Fenerbahçe’ye yenilerek elendi) yanı sıra ilk kez 66 puan; ilk kez lig üçüncülüğü ve ilk kez Avrupa ligine katılım hakkını elde ederek tarihinin ilklerini gerçekleştirdi. 2016-17 sezonunda kaleci Abdülaziz, Can, Johnson, Milosevic, Fofana, Hora, Mücahit transfer dönemlerinde ekibimize katıldı; üç kulvarda mücadele takımımızı lig sıralamasında istediği yerden uzak tutsa da 55. Türkiye Kupası’nı kazanma ilki yanında Avrupa ligine ikinci kez doğrudan katılma hakkını elde eden ilk Anadolu takımı olarak da tarihe geçtik.

Anadolu takımlarının başarılarında elbette belediye başkanlarının desteği çok önemli. Ahmet Öksüz (beş yılda üç kulüp başkanı) kendi başkanlığı döneminde takımımızı 87-88 sezonunda ilk kez süper lige çıkaran başkan. Döneminde en iyi derecemiz lig sekizinciliği. Halil Ürün on yılda on başkanla çalışan ve maalesef takımın alt lige düşmesine döneminde tanıklık eden belediye başkanı. Mustafa Özkafa beş yılda beş başkanla çalışan ve döneminde 2002-03 sezonunda süper lige çıkılan belediye başkanı. Tahir Akyürek dönemi ilklerin dönemidir, dört başkanla çalışmıştır ve Ahmet Şan borçları azaltan,  üçüncü döneminde büyük başarıları  ve ilkleri yaşayan başkanımız. Takımımız 31.5 milyon Euro bedelle ligin dokuzuncu sırasında. Elediğimiz Medipol Başakşehir’in değeri 59.05 milyon Euro. Hiçbir başarı şans eseri değildir. Aykut Kocaman ve ekibi başarıların en önemli mimarıdır ve kent tarihimizde de futbol tarihimizde de gönüllerimizde de ebedi yerini almıştır. Takımımız, oyuncuları transfer hovardalığı ile değil gelişerek ve değerlerini artırarak büyük başarılar kazanmışlardır ve bunu Kocaman sağlamıştır. (Skubic 350.000 eurodan 1.75 milyon euroya; Amir 200.000 eurodan 1.25 milyon euroya; Bajic 450.000 eurodan 5 milyon euroya ; Ömer Ali 1.3 milyon eurodan 5 milyon euroya; Vukovic 450.000 eorodan 3.2 milyon euroya; Volkan 150.000 eurodan 1.25 milyon euroya/transfermarkt rakamları) Ben başarının görünen mimarı Aykut Kocaman ve Fahreddin Ömeroviç başta olmak üzere antrenörler Altay, Keskin, Öztürk, Karakoç, Aşcı, Peker, idari sorumlu Özdil, Dr. Kürklü, fizyoterapist Bayrak ve Kırışka, masörler Can, Canbek ve Çimen, tercümanlar Kavi ve İshak, malzeme sorumluları Taşpınar, Keskin ve Karaduman’a da teşekkür ediyorum.

       Aykut Kocaman sözleşmesi sürmesine karşın takımımızdan ayrılacağını beyan etmiştir. Bu bir Tudor-Karabük ayrılışı örneği değildir. Kocaman zaten Fenerbahçe’nin başında  hem Türkiye hem Avrupa liglerinde başarılar kazanmış bir hocadır. Söylenildiği gibi olası Fenerbahçe kupa finaline çıkmamak için istifa etmemiş üstelik gelecek sezon başına geçeceği düşünülen Fenerbahçe’ye de kupayı kazanarak Avrupa ligi için ön eleme oynama zorunluluğu gelmesine katkı sağlamıştır.  Konyaspor başında Fenerbahçe’ye karşı lig zaferleri yaşamıştır. Sezon başında Fenerbahçe teknik adamlığı teklifini tereddütsüz reddetmişken bugün ayrılma noktasına gelmesinde yönetim katkılarımızı da göz ardı etmemeliyiz. Gün yeni şeyler konuşma, geleceği planlama ve elbette ayrılış kesinleşecekse (yönetimin de onayı gerekmektedir) lâyığıyla uğurlama günüdür. Yarınları planlamada en önemli görev bence gene Akyürek –Şan ikilisine düşmektedir. Öncelikle ülkemiz gündemi nedeniyle kutlama yapmama haklı kararı alsak da gün kupa zaferinden gelir elde etme ve kupayı ölümsüzleştirme günü olmalıdır. Formalar, tişörtler hatta kupanın dört boyutlu bibloları satışa çıkarılmalıdır. Belli takım iskeleti olan ve Avrupa kupasına direk katılacak Atiker Konyaspor için teknik adam ve  oyuncu  bulmak daha kolaydır. Takımımız sanırım  kupa şampiyonluğundan gelecek 12 milyon lira ile borçları sıfırlama hedefine kavuşmuştur. Stad isim sponsorumuzun halâ bulunmaması eksiklik ve gelir kaybıdır. Kurumsallaşma veya şirketleşme adımları atılmalı, yatırım olabilecek gayrimenkul sahibi olunmalıdır. Sanayi kenti olarak övünülen Konya’dan oyuncu transfer sponsorları çıkmaması hayret vericidir , başarılarla artık kentin takıma desteği sağlanmalıdır. Taraftar gruplarının heyecanının kentimin ileri gelenlerinde olmaması hayret vericidir. Takımımızda sürekli oyuncularımızdan Kaya 36, Serkan 32, Rangelov 34, Ali Turan ve Çamdalı 33 yaşında olsalar da Bajic 23, Milosevic 22, Amir 20, Johnson 24, Selim 25 yaşındadır. U 21 ekibimiz ligi dokuzuncu sırada bitirecektir ancak U 12 takımımız İzmir Cup finali oynamış ve  ikinci olmuştur, U 13 ekibimiz ilk yirmiye girmiştir, U 14 geniş Milli Takım kadrosunda kaleci Ali Rıza Özdemir ile santrafor Abdülsamet Kaya bulunmaktadır; alt yapımız nihayet gelişim akademisi haline dönüştürülmüştür kısaca gelecek yıllara güvenle bakmamak için neden yoktur. Ardımızdaki muhteşem seyirci desteği ile super lig takımlarının çoğunun maddi açmazı Atiker Konyaspor’un 2022 hedefini gerçekleştirmesi yolunda en büyük şansımızdır.

         Gönlüm elbette Aykut Kocaman ve ekibinin göreve devamı yönündedir bu konuda umutsuz olsam da. Kendilerine sonsuz teşekkür ediyorum. Ayrılacaksa bunun ülkeme örnek olacak ve Atiker Konyaspor adını yüceltecek şekilde vefalı ve düzeyli olmasını diliyorum. Bu kent Kocaman’ı unutmayacak ama Kocaman da Konya ve Konyaspor’daki günlerini unutamayacaktır eminim. Yönetime mutlaka gerekli raporu verecek hocamın uyarılarına dikkat edilmesini diliyorum. Yarınlar güzel olsun. Türkiye kupası zirve için son değil başlangıç adımı olsun. Saygı ile…

      

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Ahmet Öztemel Arşivi
SON YAZILAR