Doç. Dr. Mustafa Topkafa

Doç. Dr. Mustafa Topkafa

Tarih tekerrür mü ediyor?

Tarih tekerrür mü ediyor?

Konyaspor geçtiğimiz hafta sahamızda Fenerbahçe`yi ezici bir oyun ile 2-1 mağlup etti. Oynadığımız Trabzonspor, Galatasaray, Kayserispor ve Fenerbahçe maçlarında da görüldüğü üzere takımımızın, ligde oynanan oyunların oldukça üzerinde bir oyun kurgusuna ve oyun anlayışına sahip olduğunu net bir şekilde gördük. Takımın istikrarlı ve rakibi rahatsız eden bu oyun yapısı bizi çok mutlu ediyor ve umutlandırıyor. Trabzonspor ve Galatasaray maçlarında takımımız çok iyi oynamasına rağmen istediği sonucu maalesef sahadan alamamıştı. Ancak Fenerbahçe maçında aynı oyunu oynayan takımımız, maçın ilk 12 dakikasında 2-0 öne geçti ve maç sonunda 2-1 galip gelerek sahadan ayrıldı. Alınan sonuç daha önce oynanan maçlarda sahaya yansıtılan oyunların tesadüfi olmadığını ve süreklilik arz ettiğini kanıtlar nitelikteydi.

Bu hafta deplasmanda bize ters gelen Göztepe ile oynayacağız. Sosyal medyada sürekli dile getirilen bu hafta oynanacak olan maçın kırılma maçı olacağı sözleri bundan sonraki tüm maçlarda tekrarlanacak gibi görünüyor. Çünkü takımımız kimle oynarsa oynasın kazanmaya yakın bir oyun sergiliyor ve favori olarak gösteriliyor. Bu durum hem iyi hem kötü. İyi yanı takımı motive etmesi ve cesaretlendirmesiyken kötü tarafı ise oyuncuları rehavete itebileceğidir. Takımların en büyük problemlerinden biri sürekli maç kazanmanın zaman zaman rehavete neden olmasıdır. Bu durum bizim takımımızı da içine alan bir handikap olabilir. Bu nedenle her maça bir önceki maç kadar konsantre olmalı ve rehavete kapılmamalıyız.

Sezonun ilk yarısına çok yaklaştık. Takımımızın mevcut durumu gelecek adına çok umutlar veriyor. Özellikle sezon ortasına kadar ki süreçte ne kadar çok puan alırsak sezonun ikinci bölümünde oldukça rahat bir konumda olacağız. Şu ana kadarki performansı bundan sonraki süreçte de görebilirsek takımımız ligi ilk 6`da bitirebilir.

Konyaspor kurulduğu 1922 yılından bugüne kadarki süreçte en büyük lig başarısını 2015-2016 sezonda lig 3. sü olarak yaşadı. Sezon sonunda Aykut Kocaman tarihimize altın harflerle yazılmış oldu. Ligdeki mevcut sıralamamız göz önüne alındığında 2015-2016 sezonuna benzer bir sezonu bu sene İlhan Palut hoca ile de yaşıyoruz. Aykut Hocada olduğu gibi ligi ilk 6'da bitirip bitiremeyeceğimizi şimdiden öngörmek çok mümkün değil. Ancak oynadığımız oyun, takım içindeki arkadaşlık ve Hocanın takıma verdiği enerji ortada. Bu nedenle aynı duygulara sahip olmasak da bu sene gelecek için çok mutluyuz.

İnşallah bu hafta Göztepe maçını da alır ligde emin adımlarla ilerlemeye devam ederiz.

Saygı ve Selamlarımla...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Doç. Dr. Mustafa Topkafa Arşivi
SON YAZILAR