Yusuf Koç

Yusuf Koç

THE GOD IS NOW HERE!

THE GOD IS NOW HERE!

Yaşadığımız toplum içerisinde “cemiyet bozuk, ben mi düzelteceğim, bana ne” gibi cümleler sarfeden kişilerle karşılaşırsınız. Bir kere “bana ne” sözünü insanlık adına, insanca düşünen hiçbir insan söylemez.

 

İnsanca insanımız; günümüz şartlarında, aşılmaz engeller gibi görünen zorlukların aşılmasını sadece kendi kapasiteleriyle giderileceğini düşünmedikleri için, Allah'ın yardımından hiçbir zaman şüpheye düşmezler.

 

İnancı olan biri olarak, dünyanın çekilip çevrilmesinden ne kendilerini ne de bir başka kulu yetkili görmezler. Güzel bir söz veya davranışları yerine getirmek icap ettiğinde bazıları “Ben mi bu bozuk düzeni veya insanı düzelteceğim» gibi lâflar etmeyi çabuk kurtuluş olarak görürler.

 

Bu tür düşünceler bir yanıyla o 'belâları, yozlaşmaları haklı saymak, hem de Allah'ın rahmetini umursamamaktır. Bu doğrudan doğruya bir çeşit sapkınlıktır. Bazıları diyorlar ki: “Bu insanlar artık yoldan çıkmış. Bu cemiyete doğruyu kabul ettirmek mümkün değildir. Bir kaç kişinin çalışmasıyla bunlar düzelmez!”

 

Oysa ne kültürümüz ne de dinimiz böyle bir düşünceyi ümitsizliğe düşmek olarak görür. Oysa Rabbimiz dilerse her şey değişebilir. Allah’a ram olmak varken umutsuzluğa düşmek insanımıza yakışmaz.

 

Şimdi şöyle bir soru aklımıza geliyor. “Biz millet olarak hep böyle kötümser miyiz?” Bana göre hayır elbette ki… Sadece hayatı ciddiye almayan birkaç duyarsız kişinin ifadeleri… Bunu kendini aydın gören kişiler bile yapabiliyor.

 

İşte bunlardan biri de büyük tirajlı gazetelerimizin birinde yönetici semineri veren uzman Türklerin dünyada en kötümser milletlerden biri olduğunu iddia ediyor. Sonra da hemen akabinde bir test yapıyor.

 

Bitişik sözcüklerden oluşan aşağıdaki cümleyi birkaç saniyeliğine gösterip yöneticilerden okumalarını istiyor:

 

"THEGODISNOWHERE"

 

Katılımcıların hepsi bu cümleyi: "THE GOD IS NO WHERE" diye okuyor. Yani "Tanrı hiçbir yerde değildir" şeklinde.

 

Uzman acı acı gülümsüyor... "Tam beklediğim gibi" diye mırıldanmış. Bati ülkelerindeki seminerlerde katılımcılar bu cümleyi söyle okurlarmış:

 

"THE GOD IS NOW HERE"

 

Yani: "Tanrı şimdi burada"...

 

Selam ve muhabbetle…

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yusuf Koç Arşivi

EDEP!

30 Ocak 2017 Pazartesi 20:32
SON YAZILAR