Doç. Dr. Mustafa Topkafa

Doç. Dr. Mustafa Topkafa

Yenilmezlik serisi ve beraberlikler

Yenilmezlik serisi ve beraberlikler

Konyaspor, sezon başından bu güne kadar ki süreçte yenilmezlik serisini devam ettiriyor. Bu seride takımımız 3 galibiyet 4 beraberlik ile toplamda 13 puanla 6. sırada yer alıyor.

Genel olarak bakıldığında muazzam bir sezon geçiriyoruz. Fakat son 3 maçı dikkate aldığımızda bu güzel durumu en az 2 ya da 4 puan daha alsaydık ne kadar güzel olurdu diye de düşünmeden edemiyoruz. Takımımız Giresun`da bizleri mutlu edecek bir performans sergileyemedi. Bu tür inişlerin ve performans düşüşlerinin olacağını geçtiğimiz iki yazımda da ifade etmiştim. Giresunspor`un mevcut durumunu da göz önüne aldığımızda deplasmanda 1 puan kötü değildi. Hatta çok da güzel bir sonuçtu.

Evimizde Trabzonspor ile yaptığımız maç oldukça ilginç anlara sahne oldu desek hilaf olmaz. 1. dakikada yediğimiz gol, 8. dakikada rakibin 10 kişi kalması, direklerden dönen toplar ve daha birçok unutulmayacak ana şahit olduk. Bu ilginç anların yanında Konyaspor, oynadığı oyun ve istatistikleri ile tüm ülkenin takdirini kazandı. Bu kadar güzel oyunu stadımızda ilk defa izledim. Takımımız bu güzel günü hafızalarımıza kazımış oldu. Ancak bu güzel günü maalesef galibiyet ile taçlandıramadık. Kısmetimiz 1 puanmış. Kısacası "top bizi sevmedi" diyebiliriz.

Son oynadığımız Kasımpaşa deplasmanına geldiğimizde; takımımız maç öncesi iyi bir özgüvene sahipti ve maça da çok güzel başladı. İlk 20 dakikada 2 gol bulurken ilerleyen dakikalarda kimsenin anlam veremediği bir performans düşüşünü izledik. Takıma sanki sihirli bir el değdi ve tüm oyuncular bir anda oyundan düştüler. Özellikle orta sahamız ve defansımız beklemediğimiz bir oyun sergilemeye başladılar. Galiba nazar değdirdik ve ilk yarının sonunda skor 2-1 e geldi. İkinci yarı da oyuna çok iyi başlamadık ve skor 2-2 ye geldi. İlk 20 dakikada rahat kazanırız dediğimiz maçın son 25 dakikasında şu maçtan 1 puan bari alsak dedik.

Bana göre bu performans düşüşü de normaldi. 3 gün önce muazzam bir efor sarf eden takımımız, bu maçta hem mental hem de fiziksel olarak hızlı düşüş gösterdi. Bu tür düşüşleri normal görmek gerekiyor. Bizler bu kadar güzel bir başlangıcı bekliyor muyduk? Bana göre hayır. Bu başlangıç bizi çok farklı duygulara götürdü. Ancak burada en önemli konu, havaya girerek BÜYÜKLÜK ZEHİRLENMESİNE kapılmamaktır. Bütün takımları gözümüzde küçük görmemeliyiz. Her rakibin bir öncekinden daha tehlikeli ve bizi çok zorlayacağını bilmemiz gerekiyor.

Önümüzdeki hafta Alanyaspor ile yapacağımız maçın bu güne kadar oynadığımız tüm maçlardan daha zor olacağını düşünüyorum. Bülent Korkmaz ile 3 maçlık seri yakalayan rakibin oldukça kaliteli ayakları var. Ancak biz kendi oyunumuzu oynar ve mental olarak oyunda kalırsak zoru başarmak kolay olacaktır.

Son olarak statta yaşadığımız bir problemi dile getirmek istiyorum. Malumunuz, pandemiden dolayı taraftar sayımız oldukça düştü. Stada girişlerde taraftarımız aynı anda giriş yapmadığından dolayı yoğunluk olmuyor. Ancak tüm taraftar aynı anda çıkış yaptığında kapılarda yoğunluk oldukça fazla oluyor. Bunun üzerine girişlerde olduğu gibi çıkışlarda da tek kapı kullanıldığından maalesef sosyal mesafe kalmıyor. İnsan sağlığını her zamankinden daha çok düşündüğümüzde bu günlerde, huzursuz oluyor ve bulaş riskinden korkuyoruz. Bu nedenle; kulübümüzden çıkışlarda tüm kapıların açılmasını rica ediyor ve hassasiyet gösterilmesini bekliyoruz.

Saygı ve Selamlarımla...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Doç. Dr. Mustafa Topkafa Arşivi
SON YAZILAR