Uğur Özteke

Uğur Özteke

Biz Konyalılar “önce kokutur, sonra yeriz”…

Biz Konyalılar “önce kokutur, sonra yeriz”…

Allah’a şükürler olsun ki bir Şeb-i Arus törenini daha kazasız belasız tamamladık.

Misafirlerimizi mutlu bir şekilde ağırladık, konuk ettik ve uğurladık.

Bu arada da çaktırmadan Selçuk Üniversitesi Rektörlüğü seçimlerini yapıverdik.

Sandıktan çıkan sonuçlar malum. Biz bir şey bilmeyiz anlamayız. Büyüklerimiz ne derse o olur. Malum artık rektörlük seçimlerinde sandıktan çıkmak önemli değil. Adayları önce YÖK eleyecek ardından da Cumhurbaşkanı atayacak.

Aslında bu seçimlere ne gerek var hala anlayabilmiş değilim.

Bu iş siyasi bir tercih, Hükümet ne derse o. Hükümet ne bileyim nasıl Kültür Müdürünü, Sağlık Müdürünü atıyorsa özellikle Devlet Üniversitesi’nin rektörünü de direk atasın ya da atamalı.

Bu kadar oyuna, bunca kandırmacaya hatta ve hatta siyasiler ile profesörlerin bu kadar yıpranmasına ve de yıpratılmasına gerek var mı?

Yani Cumhurbaşkanı bu seçimlerden yapılmadan birisini direkt Rektör diye atasa ne olacak, ne değişecek?

Ya da kim ne diyecek? Diyebilecek?

Hem kime ne ki?

…………………

Tamam, şimdi göstermelik bir seçim yapıldı. Koca koca akademisyenler göstermelik olduğunu bile bile gidip kendilerine biçilen rollerini oynadılar. Seçim yapıldı.

Bitti mi? Yoooo.

Şimdi YÖK’te bir sürü şeyler olacak. Ardından Sayın Cumhurbaşkanımızın önüne üç isim gidecek.

Peki, 2 oy alan bir profesörü YÖK Cumhurbaşkanlığı makamına sunarsa kim ne diyecek?

Bütün bunları şimdi niye yazıyoruz biliyor musunuz, çünkü biz Konya ve Konyalılar olarak “Rektörlük Seçimi” işini ayağa düşürdük. Doğru ya da yanlış, aslı var ya da yok bir sürü siyasetçiyi, koca koca profesörleri milletin ağzına sakız yaptık.

“Bir profesör nasıl yetişir?” diye hiç düşünmedik.

Çünkü bizim Konya’da bir deyim vardır “Biz önce kokutur sonra yeriz”…

İşte bu laf sanki tam bunun için söylenmiş gibiydi.

Neyse ön plana çıkan iki isme Sayın Mustafa Şahin Hoca’ya ve Sayın Tahir Yüksek Hoca’ya “hayırlı olsun” diyoruz. Diğer adaylara da “hayırlı olsun” diyoruz ama işin siyasi yönünü düşünüp böyle bir ortamda ortaya koydukları yürekliliklerinden dolayı kendilerini kutluyoruz.

Seçimler yapılırken yani oylar kullanırken bir profesör dostumuz şöyle diyordu, “Uğur Abi Allah’a çok şükür bunları da gördük. Eskiden rektörlük seçimlerinde bizim gibi milli manevi değerlere sahip insanlara ‘en az zararı kim verir?’ diye tercih yapıyorduk bugün bütün adaylarımız pırıl pırıl isimler”…

…………

Sonra…

Seçim bitti ve bu seçimlerle ilgili bazı isimler Sayın Cumhurbaşkanımızın onurlarına verdiği yemeğe gittiler. Sonra… Sonra Sayın Valimiz Muammer Erol Bey, Mustafa Şahin Hoca’yı, Cumhurbaşkanımıza yakın bir masaya oturtur. Sonra Cumhurbaşkanımız Mustafa Hoca’yı yanına çağırır ve “Hayırlı olsun” der…

Sonra…

Yaaaa esas bundan sonra olacaklara bakın siz. Konya ve Konyalılar olarak rektör ataması yapıldıktan sonra kokuttuklarımıza bakın siz.

Tabii en önemlisi bizde de kokanları ve kokuttuklarımızı yazacak o yürek olursa!

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Dünya kendisini yeni gelin gibi gösteren cilveler eden kokmuş bir koca karı imiş.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Haddimizi bildiğimiz zaman daha iyi ADAM oluruz

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR