Uğur Özteke (Spor)

Uğur Özteke (Spor)

FUTBOL AKIL OYUNU

FUTBOL AKIL OYUNU

Aykut Kocaman, futbolda kazanmanın bir yerde satranç gibi zeka oyunu olduğunu Bursa maçında birkez daha gösterdi.

Konyaspor teknik yönden güçlü, ama bu yıl ligde aradığını bulamayan rakibi Bursaspor karşısında maça durgun gibi ama akıllı başladı. Çünkü Türk futbolunun genel yapısında yeni teknik direktör ile futbolcular her ne hikmetse biraz daha canlanırlar. Bursaspor'da Hamza Hamzaoğlu ile tehlikeli olabilirdi. Bu anlayışı çok iyi çözen, Aykut Kocaman ve talebeleri karşılaşmanın ilk 30 dakikasında üzerine gelen Bursaspor akınlarında dikkatli idi. Zaten isim olarak belki iyi ama ayar bakamından ayarı kaçmış Bursaspor'un sadece baskısı vardı. Konyasporlu futbolcular ilk yarım saatin ardından yavaş yavaş rakip kaleyi hatırladılar özellikle de sol kanattan tehlikeli olmaya başladılar. Nitekim Rengelov'un akıl dolu ara pasında Konyaspor beklenen golü Riad Bajic nefis vuruşuyla 1-0 öne geçti. İlk 45 dakika için tartışmasız en iyi ise yine taraftardı.

İkinci 45 dakikaya bu kez hızlı baskılı ve rakibine nefes almadan başlayan taraf Konyaspor'du. Çünkü kaybedecek bir şeyi olmadığını bildiği rakibinin herşeyiyle üstüne geleceğini bilen Konyaspor topa hakimdi. İkinci 45 dakikada Bursaspor''un başarısız ama birşeyler yapmak isteyen akınları karşısında yeşil-beyazlı futbolcular adeta hatasızdı. Sonuçta Konyaspor bu sezon başarısız da olsa adı büyük rakibi karşısında 3 altın puanın sahibi oluyordu. Son olarak taraftar içinde bir paragraf açmak gerekirse Konyaspor taraftarı bir cumartesi maçında oniki bin kişi ile bir kez daha tribünde Anadolu lideri olduğunu ispatlıyordu.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Uğur Özteke (Spor) Arşivi
SON YAZILAR