Uğur Özteke (Spor)

Uğur Özteke (Spor)

TEK YARILIK FUTBOL AVRUPA’DA İLK PUAN

TEK YARILIK FUTBOL AVRUPA’DA İLK PUAN

Konyaspor Avrupa tarihinde ilk puanını alırken doğruyu söylemek gerekirse ilk 45 dakikada oynadı golünü attı ve defteri kapattı. İkinci yarıda ise oyunun tek hakimi konuk Braga idi.

Konyaspor, Braga karşısında maça öyle bir başladı ki adeta gol gol diyordu. Braga ise 3 forvetle kendine güven değil fazla özgüvenin içerisindeydi. Nitekim Konyaspor’un özellikle sağ kanattan etkili olmaya başladığı dakikalarda henüz 9. dakikada Ömer Ali’nin nefis ortasında Milosevic kaleciyi de çalımlayarak topu filelere gönderirken Konyaspor adına tarihi bir an yaşanıyor ve temsilcimiz Avrupa Arenasında ilk golünü atıyordu. Galibiyet golü ile birlikte ismi büyük ancak sahada mücadelesi gerçekten çok cılız bir görüntü veren Portekiz temsilcisi karşısında Konyaspor 45 dakika boyunca sahanın tek hakimiydi. Birçok kez rakip ceza alanında pozisyonlar bulan yeşil-beyazlılar biraz dikkatli olsalardı, ilk yarı 3-0 bitebilirdi. Bu yarı boyunca kalemizde hiçbir ciddi tehlike yaşanmadı dersek yanlış söylememiş oluruz. İlk 45 dakikanın özeti Konyaspor bu yarıda rakibinden her alanda üstündü.

İkinci yarıya ise konuk takım çok etkili başladı. Özellikle sağ kanadını çok iyi kullanan ve sağ bekiyle orta sahasının da bu bölüme odaklanması ile adeta sol yanımızı felç eden Braga’nın golünde de tehlike buradan başladı. Skubic uyuyunca 55. dakikada skora eşitlik geldi. Kalan bölümde de çok fazla değişiklik yaşanmadı. Özetle ifade etmek gerekirse ikinci yarıda sahada yoktuk. Belki Ömer Ali’nin eksikliğini hissettik denilebilir. Ama Avrupa’da oynayan bir takım bu kadar bir oyuncuya bağlı oynayamaz. Puan tarihe geçti ama ikinci yarıdaki futbol beklentilerin altında kaldı. 90 dakika boyunca her iki takımın da kaleyi tutan birer şutu vardı onlarda gol oldu. Maç için başka söylenecek bir şey de yoktu.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Uğur Özteke (Spor) Arşivi
SON YAZILAR